![]() |
Do kurczaka z kurkumą możemy podać równie rewelacyjną sałatkę o nazwie "kurkuma", którą można jeszcze zrobić z cukinii ze swojego ogródka.
Potrzeba: 3kg żółtej cukinii - obranej i pokrojonej w słupki, 0,5 kg cebuli - pokrojonej w talarki, 3 duże papryki - pokrojonej w słupki, 1,5 szklanki cukru, 2 łyżeczki soli. Pokrojone składniki zasypać solą i cukrem - odstawić na 30 minut. Następnie dodać 1,5 szklanki octu, 4 łyżeczki (płaskie) kurkumy, 2 łyżeczki gorczycy. Wszystko razem wymieszać. Nałożyć do słoiczków, dobrze zakręcić i gotować 10 minut. Pycha!
|
![]() |
no to lecę po cukinię i robię |
![]() |
O kurcze a tego nie znałem przepisuję i robię przy najbliższej okazji bo przepis brzmi smakowicie ! |
![]() |
Ja czytalam,ze nalezy dodawac pieprz,ktory poprawia dzialanie i przyswajanie kurkumy!
|
![]() |
ciekawe czy to jest prawda z tą kurkumą
http://www.tmkserwis.pl/
|
![]() |
Do kurczaka z kurkumą możemy podać równie rewelacyjną sałatkę o nazwie "kurkuma", którą można jeszcze zrobić z cukinii ze swojego ogródka. Potrzeba: 3kg żółtej cukinii - obranej i pokrojonej w słupki, 0,5 kg cebuli - pokrojonej w talarki, 3 duże papryki - pokrojonej w słupki, 1,5 szklanki cukru, 2 łyżeczki soli. Pokrojone składniki zasypać solą i cukrem - odstawić na 30 minut. Następnie dodać 1,5 szklanki octu, 4 łyżeczki (płaskie) kurkumy, 2 łyżeczki gorczycy. Wszystko razem wymieszać. Nałożyć do słoiczków, dobrze zakręcić i gotować 10 minut. Pycha!Moja mama robi taką sałatkę i potwierdzam - jest przepyszna! |
![]() |
Proszek z kurkumy jest tani natomiast ekstrakt jest b. drogi być może dlatego ,że nie ma krajowego producenta któryby ustalił przystępną cenę .Producenta z konkretnymi ,właściwymi dawkami i dawkowaniem tzn .ilość kurkumy w kurkumie w kapsułce w celu leczniczym a nie produkt słaby lub na granicy placebo . Dlatego myślę ,że producenci wykorzystując "cudowne i medialne " właściwości kurkumy prozdrowotne windują ceny produktów w kapsułkach .Chory który stosuje wiele produktów wydaje więcej pieniędzy a są tacy którzy wspomagają leczenie nieprawidłowo stoując zbyt niskie dawki lub dawkowanie ,rezygnując z dodatkowego preparatu ,biorą zbyt krótko i nie to co trzeba głównie z powodów ekonomicznych lub z niewiedzy . Zasada ,że chory zrobi wszystko aby się ratować winduje ceny różnych produktów naturalnych na raka .Ponadto niektóre produkty są modne medialnie ,w wypowiedziach , na forach ,blogach być może cena ma z tym związek .
|
![]() |
@~Kurek
Wiem o czym mówisz jak patrzę na te suplemnty które można na chwile obecną kupić , to według mnie bardziej opłaca się kupić 10 kg piasku na to samo wyjdzie
|
![]() |
xd
|
![]() |
xd
|
![]() |
Znalazłam właśnie informację, że kurkuma jest zalecana w profilaktyce nowotworowe, potem natrafiłam na informację, że jest również w formie kapsułek, ale im więcej czytam o tym że te suplementy się nie wchłaniają, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że znów ktoś chce na nas zarobić.
|
![]() |
Kurkuma jest pyszna i zdrowa, ale ten przepis na sałatkę niezbyt zdrowy, bo ma ocet.
|
![]() |
@Guest
Powiem ci że te kapsułki z kurkumą to kompletny niewypał . O wiele lepiej opłaca się już dodawać normalną kurkumę , niż wydawać krocie na jakiś tam trefny produkt
|
![]() |
xd
|
![]() |
xd
|
![]() |
xd
|
![]() |
xd
|
![]() |
doskonałym uzupełnieniem do artykuły jest ten temat ******zdrowyportal.pl/1864/kurkuma-8-imponujacych-wlasciwosci-leczniczych-kurkumy/
ja osobiście nie wiedziałam, że kurkuma posiada, aż tyle właściwości leczniczych.
|
![]() |
wspierałem leczenie ekstraktem konopnym cbd + cbda 6 % kupionym w konopnej farmacji w poznaniu dzięki temu olejkowi lepiej przechodziłam chemioterapie , nie miałam odruchu wymiotnego i nie byłam tak osłabiona , miałam kłopoty ze spaniem, po spożyciu ekstraktu śpię jak niemowlę, po południu czułem się zmęczona, teraz mimo walki z choroba poziom energii o wiele wyższy i utrzymuje się przez cały dzień.... ekstrakty konopne maja dowiedzione właściwości w blokowaniu oraz rozprzestrzenianiu się komórek nowotworowych widząc lepsze wyniki jestem pełna nadziei można przeczytać o tym produkcie na ***konopiafarmacja.pl
|
![]() |
wspierałem leczenie ekstraktem konopnym cbd + cbda 6 % kupionym w konopnej farmacji w poznaniu dzięki temu olejkowi lepiej przechodziłam chemioterapie , nie miałam odruchu wymiotnego i nie byłam tak osłabiona , miałam kłopoty ze spaniem, po spożyciu ekstraktu śpię jak niemowlę, po południu czułem się zmęczona, teraz mimo walki z choroba poziom energii o wiele wyższy i utrzymuje się przez cały dzień.... ekstrakty konopne maja dowiedzione właściwości w blokowaniu oraz rozprzestrzenianiu się komórek nowotworowych widząc lepsze wyniki jestem pełna nadziei można przeczytać o tym produkcie na ***konopiafarmacja.pl
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|