![]() |
Odkręcić butelkę czystej wódki , wcisnąć obraną skórkę z cytryny, dodać łyżeczkę miodu zabełtać i odstawić na dobę. Po upływie doby wypić i nastawić następną polecam znakomity smak !!!
|
![]() |
mleko z cukrem najpierw porządnie rozmieszać, potem z 3 cytryn skórkę zetrzeć a resztę cytryn obrać i usunąć pestki, pokroić w cienkie plasterki i dorzucić do mleka z cukrem, na koniec dolać spirytus, odstawić na ok 4 tyg. co jakiś czas jak stoi można nieco potrzasnąć butlą co by się nie ustało zbytnio.
Mleko się nieco zsiądzie, co by go odsączyć -pożądany złocisty płyn- ja używałem filtrów z tkaniny lnianej tyle ze to straaaasznie powoli kapie ale efekt końcowy jest oszałamiający. Polecam!
|
![]() |
Wieczorem z fąflem wygrzać litre czystej wódy zagryzając cytryną. Rano o brzasku wypić litre zimnego mleka z lodówy. Efekt oszałamiający!!!!!!! Po pół godzinie zrywa kaptur!!!
|
![]() |
nie jestem pewna ,czy jest to autorska nalewka Pana Hieronima, bo przepis ten jest w mojej rodzinie ponad 70 lat, robiła ja moja babcia i mama . Robie ja sama od prawie 10 lat
|
![]() |
ja robię na słabszym spirytusie Soplicy 60%, dodaje tylko więcej cytryn i mniej mleka. No i też nie uznaje tego przepisu jako autorskiego.
|
![]() |
Coach Outlet Coach Outlet Chanel Handbags
|
![]() |
HONOLULU — Fortifying one Chanel Bags of its key allies in the Persian Gulf, Coach Factory Outlet the Obama administration announced [spam] a weapons deal with Saudi Arabia Coach Outlet on Thursday, saying it had agreed to sell Coach Outlet Store F-15 fighter jets valued at nearly $30 Coach Factory Outlet billion to the Royal Saudi Air Coach Factory Online Force. The agreement, and the Coach Outlet administration’s parallel plans to Coach Outlet press ahead with a nearly $11 Coach Factory Outlet billion arms deal for Iraq, despite [spam] rising political tensions there, is dramatic evidence
Coach Factory Outlet
|
![]() |
Bardzo jestem ciekawa na co taką nalewkę stosuje się? jak ją używać? - rozcieńczoną czy samą? Bardzo proszę o odpowiedź..Anna
|
![]() |
Halo!!!!! Jest tam ktoś? Bardzo proszę o odp.: na co i kiedy stosować. Dzięki. Anka
|
![]() |
No nie,nikt tu nie zagląda.Trzeba poszukać gdzie indziej.Anka
|
![]() |
No nie,nikt tu nie zagląda.Trzeba poszukać gdzie indziej.Anka
|
![]() |
No tak:szukajcie,a znajdziecie...Aniu nalewki tylko dla zdrowotności i w niewielkich ilościach.
|
![]() |
Ja mam wypróbowaną nalewkę z brzoskwiń, przepis znajdziesz tu http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/nalewka-z-brzoskwin-jakzrobic-przepis,17_46462.html
czytałam, że brzoskwinie są bardzo zdrowe, więc warto włączyć je w swój jadłospis.
Zobacz jakie mają wartości odżywcze http://www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/wlasciwosci-brzoskwin-dlaczego-warto-jesc-brzoskwiniei-robic-przetwory-na-zime,17_59264.html
|
![]() |
Wiolett
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|