![]() |
" Od 1 do 10 kwietnia w 15 restauracjach czeka na was 3-daniowe „doświadczenie restauracyjne” za 39 zł. " .... już widzę jak lubelacy rzucą się (jak szczerbaty na suchary) żeby się najeść w knajpie za "jedyne" 39 PLN.
|
![]() |
39zl wydac dzien w dzien? skad na to brac kase przy lubelskich zarobkach?
|
![]() |
Nie ważne czy za 39zł czy za 60 zł i tak zjemy stare rozmrażane mięso które nie nie sprzedali wcześniej , mikrofalówki w tych topowych restauracjach to podstawowy sprzęt :)
Ceny powinny być w ofercie za 25zł , w małych restauracyjkach na terenie naszego pięknego kraju można zjeść niedrogo i jak się okazuje bardzo smacznie ale w wielu przybytkach restauracyjnych ważniejsza jest reklama i cena z ludzi próbuje się zedrzeć ile tylko można i jeszcze zaoferować niezbyt świeże potrawy .
Cena 39zł wydaje się mocno zawyżona jak na polskie standardy i tylko nieliczni mogą pozwolić sobie na taki wypas , od święta owszem przejdzie .
Opinie smakoszy nie są najwyższe jeśli chodzi o Lubelskie restauracje , może czas to zmienić obniżyć ceny i zaoferować smaczne dania i co najważniejsze świeże !!!
|
![]() |
Atrium
serwuje krem z marchwi z chrustem
- :)
Europa
przygotowała sałatkę wiosenną z krewetkami
Ciekawe skąd będą mieli świeże krewetki ?
"podaną z kostką ziemniaczaną"
Brzmi to obrzydliwie , kostka kojarzyć się może co najwyżej z chemiczną kostką rosołową :)
Hotel Luxor poda: krem z kukurydzy z chipsem "
ani to smaczne ani wyszukana potrawa
emulsja z buraka
Emulsja kojarzy mi się z malowaniem :(
albo :Emulsja, układ koloidalny składający się z dwóch nierozpuszczalnych wzajemnie cieczy, z których jedna jest rozproszona w drugiej
Insomnia
"orientalny krem z marchewki i imbiru"
od kiedy marchew jest orientalna ?
Kardamon
"carpaccio z pieczonego buraka"
cukrowego ??? :)
"brownie serwowane na ciepło"
To po Polsku to już nie można napisać nazwy deseru ?
Le Monde
"prawdziwe, włoskie Tiramisu"
To gdzie indziej sprzedają Polskie Tiramisu ? a to specjalnie przywożone prosto z Italii ?
Od kuchni
"krem z kalafiora z dodatkiem białej czekolady"
Kalafior mdły i do tego mdła czekolada , niezły duet :)
hotel Piano
"ziemia razowa"
Fujjjjj :)
St.Valentino
udziec jagnięcy z karmelizowanymi pomidorkami cherry i „niespodzianką”
Ciekawe jaka ta jagnięcina i czy to nie stary śmierdzący baran bo takie już były serwowane w Lublinie i to za bardzo wysoka cenę
Po przeczytani menu z kilu restauracji , składnikiem podstawowym jest marchew , tylko czy marchewkowe pole warte jest aż 39 zł ???
Moim zdaniem niezbyt wyszukane dania za tą cenę jak i nazwy potraw i przystawek tragiczne !!!
|
![]() |
nie marwcie się lubelacy piniendzorami PiSda. PiSda, PiS da, każdemu.Nie takie łosmiornice bedzieta jadać
|
![]() |
Widzę że kolega sMAKOSZ to wielki znawca gastronomi...i czerpią się szczegółów. Gdybyś pomyślał to byś wiedział ze imbir nadać może "orientu" daniu. "Prawdziwe" tiromisu zrobione z importowanych z Włoch produktów. A burak jak to nazywasz "cukrowy" jest biały... Chyba ze ty uważasz inaczej? A ziemia jadalna to jest nazwa nawiązująca do formy wyglądu...trochę wyobraźni
|
![]() |
Widzę że kolega sMAKOSZ to wielki znawca gastronomi...i czepia się szczegółów. Gdybyś pomyślał to byś wiedział ze imbir nadać może "orientu" daniu. "Prawdziwe" tiromisu zrobione z importowanych z Włoch produktów. A burak jak to nazywasz "cukrowy" jest biały... Chyba ze ty uważasz inaczej? A ziemia jadalna to jest nazwa nawiązująca do formy wyglądu...trochę wyobraźni
|
![]() |
Nie ważne czy za 39zł czy za 60 zł i tak zjemy stare rozmrażane mięso które nie nie sprzedali wcześniej , mikrofalówki w tych topowych restauracjach to podstawowy sprzęt :) Ceny powinny być w ofercie za 25zł , w małych restauracyjkach na terenie naszego pięknego kraju można zjeść niedrogo i jak się okazuje bardzo smacznie ale w wielu przybytkach restauracyjnych ważniejsza jest reklama i cena z ludzi próbuje się zedrzeć ile tylko można i jeszcze zaoferować niezbyt świeże potrawy . Cena 39zł wydaje się mocno zawyżona jak na polskie standardy i tylko nieliczni mogą pozwolić sobie na taki wypas , od święta owszem przejdzie . Opinie smakoszy nie są najwyższe jeśli chodzi o Lubelskie restauracje , może czas to zmienić obniżyć ceny i zaoferować smaczne dania i co najważniejsze świeże !!! to kup sobie 20 kg ziemniakow i wpieprzaj az ci bedzie dupa furgotala dziadu jeden myslisz ze za 39 to duzo ? a gdzie jest w tym praca kucharza , skladniki i energia ... chleba sie najedz i zamknij jape |
![]() |
Japę to możesz zamknąć ale ty :) Dziadem nie jestem i takie potrawy z całego świata jakie jadłem nigdy nawet nie spróbujesz zakompleksiony człowieczku. Nerwy poniosły chyba restauratora bo wciskanie chłamu zamiast jedzenia to codzienność . Nie tylko ja zaliczyłem wtopę ale znajomi również w lubelskich restauracjach . Skoro gdzie indziej mogą to dlaczego nie w Lublinie ? osoby które znają się na kuchni i testują potrawy w restauracjach dobrej opinii również nie wystawiły . Wciskać to można ciemnotę ale nie jedzenie tym bardziej komuś kto na jedzeniu się zna . Ceny nieadekwatne do jakości i ilości w większości lubelskich lokali , zazwyczaj te lokale które najczęściej są reklamowane są słabymi miejscami na posiłek . Kucharzom płaci się grosze i co chwile zmieniają kolejnych albo sami odchodzą wiec nawet główny szef nie nauczy nowych co z czym i jak odświeżyć starego kotleta by jeszcze go ponownie zaserwować :)Nie ważne czy za 39zł czy za 60 zł i tak zjemy stare rozmrażane mięso które nie nie sprzedali wcześniej , mikrofalówki w tych topowych restauracjach to podstawowy sprzęt :) Ceny powinny być w ofercie za 25zł , w małych restauracyjkach na terenie naszego pięknego kraju można zjeść niedrogo i jak się okazuje bardzo smacznie ale w wielu przybytkach restauracyjnych ważniejsza jest reklama i cena z ludzi próbuje się zedrzeć ile tylko można i jeszcze zaoferować niezbyt świeże potrawy . Cena 39zł wydaje się mocno zawyżona jak na polskie standardy i tylko nieliczni mogą pozwolić sobie na taki wypas , od święta owszem przejdzie . Opinie smakoszy nie są najwyższe jeśli chodzi o Lubelskie restauracje , może czas to zmienić obniżyć ceny i zaoferować smaczne dania i co najważniejsze świeże !!! to kup sobie 20 kg ziemniakow i wpieprzaj az ci bedzie dupa furgotala dziadu jeden myslisz ze za 39 to duzo ? a gdzie jest w tym praca kucharza , skladniki i energia ... chleba sie najedz i zamknij jape |
![]() |
W wersji wege: "tagliatelle z wędzonym łososiem" - śmiechu warte, czy szanowny pan kucharz wie, że ryba to też mięso?
|
![]() |
Nerwy poniosły chyba restauratora bo wciskanie chłamu zamiast jedzenia to codzienność . Nie tylko ja zaliczyłem wtopę ale znajomi również w lubelskich restauracjach . Skoro gdzie indziej mogą to dlaczego nie w Lublinie ? osoby które znają się na kuchni i testują potrawy w restauracjach dobrej opinii również nie wystawiły . Wciskać to można ciemnotę ale nie jedzenie tym bardziej komuś kto na jedzeniu się zna . Ceny nieadekwatne do jakości i ilości w większości lubelskich lokali , zazwyczaj te lokale które najczęściej są reklamowane są słabymi miejscami na posiłek . Kucharzom płaci się grosze i co chwile zmieniają kolejnych albo sami odchodzą wiec nawet główny szef nie nauczy nowych co z czym i jak odświeżyć starego kotleta by jeszcze go ponownie zaserwować :)100 % racji. W Lublinie większość knajp dołuje. Coraz mniej klienteli i coraz większa bezczelność właścicieli w serwowaniu g... w papierku. Za 39 zł. od łebka to niech sobie szukają frajerów do konsumpcji w Warszawce. W Lublinie takie ceny nie przejdą. GAME OVER, cwaniaczki. |
![]() |
W wersji wege: "tagliatelle z wędzonym łososiem" - śmiechu warte, czy szanowny pan kucharz wie, że ryba to też mięso?to nie kucharz pisał tylko waldek sulusz a on nie ma pojęcia o gastronomii |
![]() |
zjadłem pstrąga pieczonego w malibu w kręznicy jarej z surówka z bialej rzepy, palce lizać
pstragi tam są swieże, pływają w basenie tuż obok baru
zapłaciłem jedyne 20 zł, bo udzielają teraz w promocji bonus 50 %, ale tylko dla gości którzy byli na firmowych imprezach integracyjnych
POLECAM
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|