![]() |
Motyla noga.
Nasz Waldi musiał chyba z 50 schaboszczaków zjeść za friko, żeby taki artykuł solidnie przygotować.
|
![]() |
Ąka to koszmar
|
![]() |
Ąk to koszmar polędwiczkami kelnerkię można zabić, smód ,brudno ,nie polecam ,koszmar ,
|
![]() |
Nie wiem, jakim trzeba być leniem, aby na schaboszczaka lecieć do restauracji? Do restauracji to się chodzi (jak już) po wykwintne dania a nie na schabowe Schabowe to ja se w domu sam robię i wiem, że to świeże anie z lodówki, odgrzewane.....
|
![]() |
dramat i syf to TYNiestety ma racje. Porównując jakość i ceny teraz sprzed,dajmy na to 2-3 lat,zeszli na psy,i smakowo,i jakościowo,i ilościowo. A szkoda,bo było przepysznie. Zresztą widać to po zmniejszającej się ilości klientów. |
![]() |
"ĄKA" - Jak byłem w klasie pierwszej szkoły podstawowej i uczyliśmy się literek, to nasza Pani przy literze "ą" zadała podchwytliwe pytanie, czy ktoś zna wyraz rozpoczynający się na taką literę. I wówczas mój kolega z ławki podniósł rękę i powiedział, że on zna. A potem wyartykułował: "ąka" - mając na myśli oczywiście łąkę. A jaka jest etymologia nazwy tej lubelskiej knajpy? Bo ja ani mój kolega nie mieszkamy ani nie mieszkaliśmy w Lublinie. Czy ktoś telepatycznie przechwycił pomysł z mojego dzieciństwa sprzed ponad 40 lat? Proszę o jakieś info! :-)
|
![]() |
Gospody u Kowalskich już dość długo nie ma. Ciekawe jak z rzetelnością reszty artykułu?tak jak z pozostalymi art dziennika odgrzeje się za jakiś czas. Dlaczego tak nam spada sprzedaż. Dziwią się w DW . A no dlatego |
![]() |
Ąka jest od łąka to pomysł pani gesler po rewolucjach
|
![]() |
To który w końcu jest "po lubelsku " ?????
|
![]() |
w ziemniakach na 1 zdjęciu widoczne tzw. oczka, które powinno się wykroić przed ugotowaniem.
|
![]() |
Nie wiem, jakim trzeba być leniem, aby na schaboszczaka lecieć do restauracji? Do restauracji to się chodzi (jak już) po wykwintne dania a nie na schabowe Schabowe to ja se w domu sam robię i wiem, że to świeże anie z lodówki, odgrzewane.....Zgadzam się w 100% - najlepszy schabowy to domowy :) |
![]() |
Niestety ma racje. Porównując jakość i ceny teraz sprzed,dajmy na to 2-3 lat,zeszli na psy,i smakowo,i jakościowo,i ilościowo. A szkoda,bo było przepysznie. Zresztą widać to po zmniejszającej się ilości klientów. Niestety ma racje. Porównując jakość i ceny teraz sprzed,dajmy na to 2-3 lat,zeszli na psy,i smakowo,i jakościowo,i ilościowo. A szkoda,bo było przepysznie. Zresztą widać to po zmniejszającej się ilości klientów.I ja się z tym muszę zgodzić. Smakowo tam nie jest za dobrze i do tego strasznie tłusto, chociaż przynajmniej gotują tam bez glutaminianu sodu. A są przybytki gdzie jedzenie jest jeszcze tym doprawiane. |
![]() |
Rarytas?! Pamiętam zebranie aktywu "samorządowców" w Piaskach... niektórzy z psl wychodzili bez zębów.
|
![]() |
Gospoda u Kowalskich....po wizycie w tej zacnej knajpie wszystkie ubrania do prania a futra do wietrzenia ;) zapach spalonego tłuszczu unosi się w całym lokalu, tak było za czasów Alfreda i to samo jest teraz. Poza tym od czasu jak zamówiłam pierogi na wynos , przyjechałam po nie po 30 minutach a pani sobie właśnie przypomniała, że zapomniała o moim zamówieniu ;) nigdy więcej się tam nie wybrałam.
|
![]() |
od czasu jak zobaczyłam w programie kuchenne rewolucje jak wyglądają zaplecza w restauracjach i z czego przygotowują dania, nie jem w knajpach.
|
![]() |
Ale się dziennikarz namęczył przy tym reportażu... ciekawe ile kilo przytył
|
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|