![]() |
Kto zna przepis na babkę z buraków. Moja mama piekła a nie zainteresowałam się jak to robi, a tera już mamy nie ma.
|
![]() |
Ja preferuję Barszcz Łęczyński, ukraiński jest zadziwiająco podobny do łęczyńskiego, ale 100% składu wyrosło, zostało wydobyte i wyhodowane w Łęcznej i jej okolicach, i są pewne różnice. Wigilia bez barszczu łęczyńskiego to jak wigilia bez choinki, karpia, śledzia, bez śniegu, oraz co najstraszniejsze bez bliskich. Tylko Barszcz łęczyński, z Łęcznej! Inne to strata czasu i buraków.
|
![]() |
wrzucić granat na jakikolwiek sektor kiboli i jest sałatka z burakow hue hue piaaard.
|
![]() |
buraka razem z innymi warzywami wykorzystuję do soków jako uzupełnienie diety. piję soki wg. porad ***s://***terapiasokami.pl/uzdrawiajacy-sok-z-buraka. myślę, że lepiej zachować witaminy i enzymy robiąc soki z buraka niż go gotować. piję soki wyciskane w wyciskarce wolnoobrotowej od kilku lat i sobie chwalę. dobre zdrowie i wigor jest tego potwierdzeniem. same soki są pyszne. jeszcze lubię sok z kiszonego buraka.
|
![]() |
a ja znowu przygotowuję sobie koktajl z buraków z prepisu
***piwniczanka.pl/zdrowekoktajle/koktajl-z-buraka.html taka szklanka witamin przed kolacją w ramach podwieczorku znakomicie detoksykuje organizm z całego dnia. a dodana woda mineralna piwniczanka wzbogaca nie tylko smak, ale też metabolizm dzięki zawartości cennych pierwiastków.
|
![]() |
Polecam osobiście pyszną sałtkę z pieczonym burakiem. Ja robię ją z mieszanki sałat, pieczonego buraka, sera fety, pomarańczy i ziaren np. słonecznika, czasem daję sezam, oczywiście prażone. Buraka najlepiej chwilę podgotwać tak 15 min max. Potem wyciagnać z wody, posypać pieprzem ziołowym i piec w piekarniku. Najlepiej pokroić go przed gotowaniem w male plasterki.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|