![]() |
Dziękuję za przepis na półgęski,muszę takie zrobić na święta...ale chyba Wielkanocne.
|
![]() |
Przysmaki???? A macie dziesiątki igieł do wpompowania w wędlinę fosforanów, rakotwórczych substancji konserwujących i wzmacniaczy smaków???
|
![]() |
Zanim zdecydujesz się zrobić "swoją" wędlinę, zapytaj skąd pochodzi i jak tuczone było zwierze, z którego masz mięso.
Na 100% nie było ono tuczone zgodnie z zaleceniami naszych dziadków ; HTTPS://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8038-praktyczne-wskazowki-dla-hodowcow-swin-rok-1928/
|
![]() |
Coś co było jeszcze 20-30 lat temu normalnością na wsi to teraz nazywają ekożywnością.
Te smaki już nie wrócą. Za dużo teraz używa się nawozów oraz oprysków w uprawie roślin. Zboża też nie te co kiedyś.
A co za tym idzie i świnki jedzą nie w pełni ekologiczną paszę.
Po wybiciu trody ze względu na ASF widzę że rolnicy robią zakupy mięsiwa w hipermarketach całymi wózkami.
I to był chyba główny cel tych co wywołali u nas ASF.
|
![]() |
Wykonanie własnych wyrobów nie jest trudne. Opanowanie pewnych zasad i dobra organizacja pracy pozwoli nam na szybkie wykonanie konserw mięsnych, kiełbas swojskich, schabu wędzonego, szynki, boczku. Uzyskamy dobre wyroby bez zbędnych chemicznych dodatków oraz z dobrego jakościowo mięsa.
***alejak.pl/wyroby.html
|
![]() |
Ja też robię kiełbaski salceson po swojemu jak oszukali mnie w sklepie Pomyślałem tak przecież żaden kucharz czy masakra nie uczył się na księżycu! Teraz wiem co Jem Pozdro Krzys
|
![]() |
chcecie jest miesko ekstra Oj nie bedziecie jesc Unia wraz z naszymi rzadami od czasow walesy zlikwidowala chodowle zwierzat Podpuszczala miasto na rolnika Teraz asf i twierdzenie ze wedzonki sa szkodliwe Majac swinie nie mozna jej zabic Gorzej niz za okupacji
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|