Hej. Jakie są Wasze ulubione słodkości? Sam jestem wielkim fanem czekolady :()
|
|
Uwielbiam wszystkie cukierki czekoladowe z alkoholem ;), wedlowskie baryłki z likworem oraz gorzką czekoladę. Tej z orzechami też nie odmówię,rodzynki w czekoladzie oraz wiele innych. :)
|
|
Ja również lubię słodycze z alkoholem. Moje ulubione to czekoladowe baryłki z alkoholem Wedla chociaż na nie akurat nie pozwalam sobie za często. Są to najlepsze czekoladki z alkoholem w sklepach ale nie są niestety takie tanie.
Inne moje ulubione słodycze to:
czekolada deserowa jedyna
czekolady nadziewane truskawkami
cała seria Karmellove ( czekolady plus ptasie mleczko)
batoniki oki
oraz torcik wedlowski
|
|
Nie wyobrażam sobie dnia beż żelków (jestem od nich uzależniona - są pyszne). Zazwyczaj kupuję te, któe zostały wyprodukowane przez firmę "Gusto" (najsmaczniejsze są "REKINY"!).
|
|
Jedynie czekolada mleczna, nic innego mi ze słodyczy nie podchodzi :) Dobre czekolady to według mnie Lidt, Milka, Wedel.
|
|
Mi smakuje czekolada z chili
|
|
Nigdy nie moglam się przekonać do czekolady z chili. Nigdy nie poróbowałam. Moze dlatego,że czekolada taka ma zawartość kakao 90%, a ja wolę trochę delkatniejsze czekolady.
Najbardizej smakuje mi czekolada Wedla gorzka. Często również kupie sobie karmellove. Polecam szczególnie krem do smarowania kanapek Karmellove.Zawsze kupuję sobie z myślą,ze będę smarowała kanapki ale oczywiście wyjadam łyżką :D
|
|
moja córka dostała takie urządzenie od babciu ******galerialucznik.pl/pl/p/urzadzenie-do-wypieku-ciastek-wm2339/1302 i nie ma innej opcji, aby w weekend nie powstały nasze "tradycyjne" cisteczka. szybko i sprawnie więc dlaczego nie.
|
|
Patrzyłam na to urządzenie z galerialucznik.pl i świetny pomysł dla dzieciaków. Najprawdopodobiej kupie im taką maszynę do pieczenia ciastek, ponieważ robi się je naprawdę szybko, a szczerze mówiąc pierwszy raz się z czymś takim spotkałam.
|
|
Ja to pamiętam kiedyś potrafiłam zjeść całą czekoladę za jednym posiedzeniem. A teraz jakoś już mnie nawet nie ciągnie, więc skoro jest okazja do zrezygnowania z czekolady to jak najbardziej trzeba korzystać
|
|
Moją ulubioną słodkością jest szarlotka :)
|
|
Czekolada, biała, mleczna, gorzka, w kadej postaci. Po prostu uwielbiam :)
|
|
Moimi ulubionymi słodyczami są krówki "Wypasione" od Pszczółki. Mają super konsystencje i są słodziudkie, pychota!
|
|
śmieszne to urządzenie z galerialucznik, ale dla dzieci fajna sprawa jeśli jeszcze rwie się do takich rzeczy :D
|
|
gorąca czekolada z malinami i bitą śmietaną :)
|
|
Czekolada, ale dobrej jakości, musi być rzeczywiście słodka. Smakuje mi właściwie w każdej formie, również pitnej :D
A jako że lubię różnorodność wszelkie bombonierki jak najbardziej też. :)
|
|
Ja uwielbiam wszystko co ma marcepan. Najlepsze słodycze z marcepanem można dostać w Holandii. Różnego rodzaju ciastka, często przywoziłam je do Polski, teraz juz nie bywam tam, dlatego troche mi tęskono za nimi, ale muszę przyznać, że potrafią uzależnić. Dobre są równeiż holenderskie stroopwafle. Te akurat chyba można dostać w Polsce.
|
|
lubię mleczne czekolady i batony, najlepiej żeby były jeszcze z bakaliami. smakują mi kupne, ale smaczniejsze są te, ktore sama zrobię. zachęcam do wypróbowania takich słodkości są o niebo lepsze od kupnych. może zapropnuję ten przepis na batoniki ***piwniczanka.pl/zdroweodzywianie/przepisy/batoniki_musli.html zrobiły furorę w moim domu.
|
|
Ja uwielbiam mleczne czekolady, bez jakichkolwiek dodatków ;)
|
|
chałwa i serniczek, ale taki domowy :)
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|