![]() |
Czy ktoś z Was posiada alkomat?? Jaki możecie polecić albo odradzić?
|
![]() |
przede wszystkim jak chcesz porządny sprzęt to powinien być z elektrochemicznym sensorem. takie są najskuteczniejsze i najżywotniejsze. firm jest sporo na rynku wybór jest szeroki. z doświadczenia wiem że alkohit ma dobre czujniki. tu masz kilka wskazówek jak taki alkomat wybrać ***mbrokers.pl/motoryzacja/aktualnosci/jak-wybrac-alkomat-rodzaje-i-sposob-dzialania-alkomatow
|
![]() |
W "Motorze" niedawno był jakiś ranking czy coś takiego, porównywali alkomaty takie osobiste z policyjnym. Wygrał alkohit x60, więc jeśli ja miałbym jakiemuś zaufać to byłby to własnie ten model.
|
![]() |
A jaki masz budżet? Generalnie sporo znajdziesz na allegro, ale raczej nie kupowałbym niczego taniego. Alkomat powinien mieć sensor elektrochemiczny, wtedy możesz liczyć na jedgo dokładność. Mam alkohita x50 i sprawuje się dobrze. Nigdy mnie nie okłamał, czyli nie miałem problemów z policją.
|
![]() |
Co prawda to prawda. Ja bym jednak proponował zakup tego typu urządzeń bezpośrednio od producenta. Wtedy jest 100% pewności, że wszystko jest ok. I można sobie zażyczyć jak sprzęt ma być skalibrowany czy w promilach czy mg/l. |
![]() |
budżet jakieś 500-600 zł jak urządzenie będzie dobrej jakości to mogę dać troszkę więcej. czytałem troszkę o tych alkohitach i opinie są pozytywne. Poszukam sobie na stronie producenta może jakiś rabat albo pormocję znajdę.
|
![]() |
W tym budżecie to już spokojnie znajdziesz solidny sprzęt z długą gwarancją na sensor. Chociażby Alkohit X45 - nowy model, gdzie w zależności od pomiaru czujnik podświetla się na zielono lub czerwono. Albo już sprawdzony X50 o którym pisze Arek
|
![]() |
Co prawda to prawda. Ja bym jednak proponował zakup tego typu urządzeń bezpośrednio od producenta. Wtedy jest 100% pewności, że wszystko jest ok. I można sobie zażyczyć jak sprzęt ma być skalibrowany czy w promilach czy mg/l.
|
![]() |
a testował ktoś alkomat Xblitz ALControl?? Widziałem go w sklepie ale Pan sprzedający powiedział że to jest nowość i nie umiał mi za wiele powiedzieć na temat tego urządzenia :/
|
![]() |
***xblitz.pl/produkt/alkomaty/xblitz-alcontrol-mini/ o ten ci chodzi? niczym nie różni się od innych dużo droższych alkomatów elektrochemicznych. pracuję w sklepie z militariami i często dostajemy różnego rodzaju sprzęt do testów, a ostatnio dostaliśmy dwa alkomaty z xblitz. ten i jeszcze jeden model. wykonanie bardzo dobre, sensor w środku koreański, co najważniejsze jest dokładny. porównywaliśmy z alkomatami wzrocrowanymi i wychodziło tak samo. tylko jak już to musisz pamiętać że taki alkomat nie jest do zabawy. pozdrawiam
|
![]() |
ja miałem okazję testować alkohita x60. Kolega ma i przyniósł na imprezę w formie zabawy. Aby każdy mógł sprawdzić w jakim jest stanie. Bez problemu mogliśmy dmuchnąć w ten alkomat w kilka osób ponieważ jest lejek ułatwiający takie badanie
|
![]() |
To dla mnie w x50 było bardzo ciekawe, ten lejek. Podejrzewam, że idealny, jeżeli ktoś prowadzi firmę i chce sprawdzić pracowników, ale u mnie przydaje się po różnych większych imprezach. Po prostu kluczyki zostawiasz w specjalnym koszyku i możesz je wziąć, jeżeli przejdziesz test alkomatem.
|
![]() |
Fajny pomysł, muszę też tak zrobić, chociaż ostatnio to już zbiorowo taksówki zamawialiśmy. Chociaż znalazł się czasami taki as, któremu nie chciało się następnego dnia wracać po auto i twierdził, że może wracać, a tu szybkie dmuchanie i jednak niespodzianka.
|
![]() |
Alkomat to serio dobra rzecz. Z imprezy to wole taksi brać ale nastęnego dnia jak trzeba gdzieś jechac to lepiej sprawdzić co i jak i czy mozna za kółko wsiąśc. Fajnym sprzetem jest Xblitz ALControl Mini , 5 lat gwarancji i rok darmowej kalibracji gratis a precyzja pomiarów wysoka.
|
![]() |
Zastanawiam się właśnie nad tym alkohitem x50, wiem na pewno że półprzewodnikowe to szajs, więc zdecydowanie elektrochemiczny, widziałem że ten alkomat ma taki lejek, którego się używa chba bezdotykowo?
|
![]() |
To jak już masz brać Alkohita to weź sobie X60 różnica w cenie niewielka, [arametry te same, ale przynajmniej masz baterię którą możesz zawsze naładować, a nie wymieniać paluszki:) co do lejka to jest obrotowy, dmuchasz w lejek, nie musisz go nawet dotykać i tak złapie pomiar.
|
![]() |
wybralem tego alkohita x60, dzięki za podpowiedź, w sumie nie ksoztował dużo więcej a wiem że wygrał w rankigu alkomatów Motora, po tych paru tygodniach testowania zrobił na mnie dobre wrażenie, zawsze szybko daje wynik i lejek sporo rzecz, wygodnie się używa
|
![]() |
Tak jest na pewno higieniczniej, jak różne osoby oprócz ciebie użytkuja. Ale masz wybór, bo w komplecie jest lejek i bodajże 10 zwykłych ustników. Zresztą łatwo je dokupić, a kosztują "grosze". Fajnie jest, że zarówno lejek jak i ustniki są obrotowe. To wygoda. Podobny jest model x60, ale on między innymi ma akumulator na stałe, a x50 działa na paluszki. Cóż, oba rozwiązania mają swoich zwolenników i przeciwników. |
![]() |
Dobry elektrochemoczny alkomat, czyi z tych ;epszych i dokładniejszych teraz na rynku,szybko jest gotowy do pomiaru po włączeniu i w sumie w minute robi jest pomiar i to precyzyjny, dobry czujnik jak czytalem i widze że tu też go poelcacie, Dla mnie dobry wybor |
![]() |
ja osobiście korzystałem z elektrochemicznego xblitz i działa bardzo dobrze -> ***combat.pl/001001680-alkomat-elektrochemiczny-xblitz-alcontrol-ultra.html - fakt ze trzeba pamietac o jego kalibracji. ogólnie pomiar dobry, wiadomo że tańsze modele nie podadzą Ci dokładnie wyniku tak jak policyjny ale dobrze wiedzieć czy mozna prowadzić czy nie :)
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|