Proszę Panią - mój mąż to z zawodu jest - DYREKTOREM !!!
|
|
Gdyby wprowadzono radnym zakaz pracy/doradztwa w jednostkach związanych z samorządem bądź Skarbem Państwa, to nagle okazałoby się, że nie ma chętnych do pełnienia tych funkcji publicznych.
|
|
I tak to się powoli okrada ten kraj i obywateli. Tfu!
|
|
''Gdyby wprowadzono radnym zakaz pracy/doradztwa w jednostkach związanych z samorządem bądź Skarbem Państwa, to nagle okazałoby się, że nie ma chętnych do pełnienia tych funkcji publicznych. '' Kto miałby wprowadzić te zmiany? Urzędnicy/poilitycy, którzy sami żyją z tego pasożytnictwa? Ech ... nie w tym złodziejskim kraju ...
|
|
Jaka mać taka nać to staropolski przysłowie, które oddaje charakter rządów PiS. Jaki premier taka chalastra?
|
|
No i co z tego że pracują na kilku miejscach pracy. Ja również tak robię aby mieć lepiej w życiu. Pracuję po 10h na dobę plus weekendy, mam większe aspiracje niż przeciętny obywatel który po 8 godzinach pracy idzie do domu. Każdy z nas może znaleźć dodatkowe zajęcie, kto komu broni.
|
|
Powinno zakazać im się jakiejkolwiek pracy. Jak jesteś Radnym, to nie masz prawa pracować nigdzie indziej! Już i tak dużo zarabiają na tej posadce (może nawet zbyt dużo).
|
|
Za rządów PO-PSL było TO SAMO! Każda władza demoralizuje.
|
|
No i co z tego że pracują na kilku miejscach pracy. Ja również tak robię aby mieć lepiej w życiu. Pracuję po 10h na dobę plus weekendy, mam większe aspiracje niż przeciętny obywatel który po 8 godzinach pracy idzie do domu. Każdy z nas może znaleźć dodatkowe zajęcie, kto komu broni.Może inaczej - niektórzy z radnych są zatrudnieni w kilku miejscach, ale czy naprawdę tam pracują? To raz. Dwa - nie mam nic przeciwko temu, by zatrudnić się w kilku miejscach. Chodzi o to, by nie były to miejsca w jakiś sposób jednak powiązane z mandatem. Czy ci ludzie mieliby tyle stołków, gdyby nie byli radnymi??? |
|
Za rządów PO-PSL było TO SAMO! Każda władza demoralizuje.Masz rację. Mam jednak wrażenie, że to nie było na taką skalę. |
|
‘’Pokora, praca, umiar – mówiła 15 listopada 2015 roku podczas swojego godzinnego exposé Beata Szydło. - Roztropność w działaniu i odpowiedzialność, a przed wszystkim słuchanie obywateli. To są zasady, którymi będziemy się kierować; koniec z arogancją władzy i koniec z pychą’’ – zapowiadała Szydło.
|
|
,,Jest program Prawa i Sprawiedliwości. Przyjdą koleżanki i koledzy, którzy są kompetentni - dodał. - Jest to rząd partyjny. To nie jest rząd bezpartyjnych fachowców, więc znaczenie personalne ma o tyle, żeby to byli ludzie, którzy wiedzą, jaki jest program Prawa i Sprawiedliwości i żeby byli kompetentni - zaznaczył Marek Suski.''
|
|
A potem niczego nie można w normalnym trybie załatwić bo jaśnie pan dyrektor radny pojawia się w "pracy" raz na miesiąc na 2 godziny żeby podpisać kilka dokumentów. Ale w umowie zapewne wymiar czasu pracy to ok 160 godz w miesiącu... Za to wszystko powinien się zabrać NIK.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|