Są ludzie, którzy twierdzą, że pan Gowin ma kręgosłup z gumy. Nie zgadzam się z tym. Guma nie ugnie się w aż takim stopniu. On ma kręgosłup z prezerwatywy!!! I proszę się nie doszukiwać jakichś obelg - wszak kręgosłup ma się w środku, więc niech nikt nie twierdzi, że obrażam pana Gowina. Nie wiem tylko, po jaką cholerę była ta hucpa i robienie idiotów z myślących Polaków. Mam nadzieję, że pan Duda przerżnie wybory i będzie to kolejny - po Senacie - krok do całkowitego zaorania Zjednoczonej Prawicy.
|
|
Najbardziej oczekiwanym wydarzeniem wczoraj było powołanie przez Prezydenta, sześciu nowych sędziów Sądu Najwyższego - To będzie gigantyczna zmiana dla wielu obszarów życia społeczno-gospodarczego w Polsce.
|
|
Państwo z dykty. Dwóch posłów z pominięciem organów konstytucyjnych decyduje sobie kiedy będą wybory.
|
|
Najbardziej oczekiwanym wydarzeniem wczoraj było powołanie przez Prezydenta, sześciu nowych sędziów Sądu Najwyższego - To będzie gigantyczna zmiana dla wielu obszarów życia społeczno-gospodarczego w Polsce.Masz rację. To będzie gigantyczna zmiana. Niestety będzie to pogłębiająca się ZŁA ZMIANA. |
|
A gdzie jesteśmy MY q..wa wyborcy ?
|
|
A gdzie jesteśmy MY q..wa wyborcy ?W d*pie u Kaczora. Niestety wszyscy. Nie szkoda mi tych, co sami tam wleźli, ale dlaczego wciągnięto tam także takich, jak ja, nienawidzących PiSu od zarania tej partii, bo wiedzących, do czego są zdolni. |
|
Największą bekę mam teraz z tych wszystkich pisowskich pożytecznych idiotów pokroju Sakiewicza, Karnowskich, Rachonia czy innego Bukowskiego. Tak przekonywali że wybory w maju są konieczne, że tego wymaga racja stanu itp. Ciekaw jestem, jakie fikołki, i jaką k*rwę z logiki będą robić, próbując wytłumaczyć teraz pisowskiemu ludowi, że jednak wybory w lipcu to doskonały pomysł, a w wybory w maju są niemożliwe xD
Choć z drugiej strony, typowy wyborca PiS pamięta ostatnie 10 sekund, więc wystarczy zmienić przekaz dnia, a te matoły nawet nie zorientują się, że coś jest nie tak.
|
|
Jak zwykle siejesz propagandę, a wręcz kłamiesz. Senat ma prawnie zagwarantowany miesiąc na zajęcie się projektem, który wpływa z Sejmu. Prace w Senacie trwały. Może w PiSie są takie standardy, że głosuje się nie wiadomo za czym, gbyle pochodziło od prezesa wszystkich prezesów, ale tutaj pracowano w komisjach, poproszono o opinie konstytucjonalistów, a głosowanie, to jest tylko czubek góry lodowej w całym procesie legislacyjnym. Albo więc się nie znasz, albo - co gorsza - świadomie siejesz PiSowską propagandę. W kwestii zachowań obstrukcyjnych, to takie zaprezentowali senatorowie PiSu - jak zobaczyli, że przegrywają, to nagle zaczęli zgłaszać wnioski o przerwy, o konwenty seniorów i inne pomysły mające na celu niedopuszczenie do ostatecznego głosowania nad projektem w Senacie. Po co? Żeby Adrian mógł podpisać projekt już bez potrzeby oglądania się na parlament. Czyli znowu PiS na siłę przepychał to, co nie podoba się wielu parlamentarzystom i ogromnej części rozumnego narodu.Największą bekę mam teraz z tych wszystkich pisowskich pożytecznych idiotów pokroju Sakiewicza, Karnowskich, Rachonia czy innego Bukowskiego. Tak przekonywali że wybory w maju są konieczne, że tego wymaga racja stanu itp. Ciekaw jestem, jakie fikołki, i jaką k*rwę z logiki będą robić, próbując wytłumaczyć teraz pisowskiemu ludowi, że jednak wybory w lipcu to doskonały pomysł, a w wybory w maju są niemożliwe xD Choć z drugiej strony, typowy wyborca PiS pamięta ostatnie 10 sekund, więc wystarczy zmienić przekaz dnia, a te matoły nawet nie zorientują się, że coś jest nie tak.Rządzący stracili półtora miesiąca, z czego 1 miesiąc ustawa leżała u KOPERTNIKA.......... ale nawalanka jest na rządzących. Za obstrukcję powinni rozwiązać Senat, byłoby z korzyścią dla wszystkich podatników. |
|
Nie rozumiem tych komentarzy, że za sytuację odpowiada senat. Co za brednie. Za kryzys odpowiada tylko i wyłącznie PiS swoją obsesyjną rządzą chęci przeprowadzenia wyborów na siłę, za wszelką cenę. A Senat zrobił DOKŁADNIE TO SAMO, co robi SEJM i tysiące urzędników w całym kraju - wykorzystał MAKSYMALNY CZAS USTAWOWY (ilu obywateli nieraz czeka MAKSYMALNIE na np. zgodę na budowę domu, wydanie jakiejś decyzji administracyjnej czy innnego dokumentu i NIKT NIE ODWOŁUJE URZĘDNIKA za to, że ten wykorzystał maksymalnie termin) zgodnie ze swoją polityką. Żyjemy w debilnym państwie urzędasów (ale to nie tajemnica).
P.S. 1 - Gowin jak dla mnie powinien mieć ksywkę "flanelcia" - kumaci załapią od czego do skrót
P.S. 2 - nie jestem za PiS, PO, KO, PSL, PZPR, i innymi farbowanymi lisami (bo już zapewne wielu myślicieli z tego forum zaszufladkuje ten wpis jako zwolennika PO bo jest przeciw PiS - otóż nie - są jeszcze w tym kraju ludzie, którzy wiedza, że nie żyjemy w systemie dwublokowym, i polityka to nie wybór tylko między PiS/TVP a PO/TVN.
|
|
A co do istnienia Senatu, to zadziwiające, jak bardzo chcecie zlikwidować Izbę Wyższą parlamentu, odkąd utraciliście w niej większość... A pan Karczewski nie może się wciąż pogodzić z utratą stanowiska. Jesteście w tym PiSie tak płytcy, że to aż musi boleć!Największą bekę mam teraz z tych wszystkich pisowskich pożytecznych idiotów pokroju Sakiewicza, Karnowskich, Rachonia czy innego Bukowskiego. Tak przekonywali że wybory w maju są konieczne, że tego wymaga racja stanu itp. Ciekaw jestem, jakie fikołki, i jaką k*rwę z logiki będą robić, próbując wytłumaczyć teraz pisowskiemu ludowi, że jednak wybory w lipcu to doskonały pomysł, a w wybory w maju są niemożliwe xD Choć z drugiej strony, typowy wyborca PiS pamięta ostatnie 10 sekund, więc wystarczy zmienić przekaz dnia, a te matoły nawet nie zorientują się, że coś jest nie tak.Rządzący stracili półtora miesiąca, z czego 1 miesiąc ustawa leżała u KOPERTNIKA.......... ale nawalanka jest na rządzących. Za obstrukcję powinni rozwiązać Senat, byłoby z korzyścią dla wszystkich podatników. |
|
No i potrzecie jeszcze - bardzo dobrze, że Senat uwalił złe prawo. Mnie zastanawia jedno - ty się wypowiadasz zadziwiająco poprawnie (językowo), jak na PiSmana. Podejrzewam, że jesteś oczytany, wykształcony, może nawet masz jakieś spore osiągnięcia zawodowe. Skąd więc u ciebie takie parcie na ten PiS???Największą bekę mam teraz z tych wszystkich pisowskich pożytecznych idiotów pokroju Sakiewicza, Karnowskich, Rachonia czy innego Bukowskiego. Tak przekonywali że wybory w maju są konieczne, że tego wymaga racja stanu itp. Ciekaw jestem, jakie fikołki, i jaką k*rwę z logiki będą robić, próbując wytłumaczyć teraz pisowskiemu ludowi, że jednak wybory w lipcu to doskonały pomysł, a w wybory w maju są niemożliwe xD Choć z drugiej strony, typowy wyborca PiS pamięta ostatnie 10 sekund, więc wystarczy zmienić przekaz dnia, a te matoły nawet nie zorientują się, że coś jest nie tak.Rządzący stracili półtora miesiąca, z czego 1 miesiąc ustawa leżała u KOPERTNIKA.......... ale nawalanka jest na rządzących. Za obstrukcję powinni rozwiązać Senat, byłoby z korzyścią dla wszystkich podatników. |
|
A co na to płatne PISowskie trolle? TECZOWY_ZSL, kronikidewelorozwoju, LBN, aromek7? Przyszły już nowe instrukcje? Przecież w Bawarii, Szwajcarii i Korei wybory się odbyły, więc w czym problem?
|
|
-->> Działo się 22/23 marca 2020 r. --- założono całą masę kont trollujących jedno P0 drugim : o 08:43 - o 09:39 - o 09:51 - o 09:28 - .i tak aż do 23:53 .. Czytelniku sprawdź samodzielnie ... i zacznij myśleć samodzielnie.
|
|
teczowy lecz sie na nogi bo na rozum juz za pozno
|
|
-->> Działo się 22/23 marca 2020 r. --- założono całą masę kont trollujących jedno P0 drugim : o 08:43 - o 09:39 - o 09:51 - o 09:28 - .i tak aż do 23:53 .. Czytelniku sprawdź samodzielnie ... i zacznij myśleć samodzielnie.Popatrz na konta trollujące na rzecz PiS. Tych nie zauważasz? Ty jednak jesteś naprawdę żałosny. |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|