Za porażkę w wyborach jest odpowiedzialna koalicja PO-PSL. czy Wy nie widzicie, że zrobiliście krzywdę osobom ze wsi podnosząc wiek emerytalny. Czy nie widzicie, że za waszych rządów Lubelszczyzna jest nadal biednym Regionem? Znam wójta z waszego środowiska który prawie żadnych dotacji za czasów swojej kadencji nie pozyskał.
|
|
Powiem wam tak. W administracji pracuję od 1998 roku. Najpierw Urząd Miasta w Lublinie, potem Urząd Wojewódzki a od 2008 Urząd Marszałkowski. I niestety z bólem serca muszę przyznać, że to co wyprawiało PSL i PO doprowadzało mnie wiele razy do granic wytrzymałości. Jak dla mnie obecne PSL to taka lekko niedorozwinięta córeczka PZPR. A ostatnie 2 lata polegały głównie na tym by powpychać "swoich" na różne stanowiska. Osoby kompetentne były odsuwane, tworzono im różne dziwne stanowiska a na ich miejsce wpychano takich, którzy nie wiedzieli nawet gdzie są. Pracowałam z wieloma różnymi kierownikami, dyrektorami. I muszę szczerze przyznać, że obecnie jedyną kompetentną osobą, z dużą wiedzą i umiejętnościami, na stanowisku dyrektora, jest kobieta która kieruje Departamentem Zarządzania Regionalnym Programem Operacyjnym. Jest to osoba niezwykle miła, uczciwa, sympatyczna i przede wszystkim z ogromną wiedzą. Nie to co inni. Przyznam się też, że trochę żal mi szczególnie tych, którzy niedawno przyszli do pracy w UMWL, dali się złapać na te obietnice bez pokrycia, zapisali się do PSL, udzielali się w godzinach pracy podczas kampanii wyborczej, rozdawali kawę, herbatę, stali z plakatami na konferencjach, pozowali do zdjęć a nawet kandydowali na różne stanowiska z list PSL. A teraz...lipa. Chodzą po korytarzach Urzędu z miną jakby ktoś im psa rozjechał 12 razy czołgiem, węszą spisek, obrażają i obgadują innych. I co teraz mają robić... Dali się złapać jak dzieci i będą musieli pogodzić się z tym, że są naiwni. Po co pchać się do polityki jak jest się zwykłym pracownikiem? Nawet pisanie artykułów promocyjnych w czasie kampanii przez wynajętą firmę nie pomogło. Szkoda tylko, że nie mają za grosz honoru i nie potrafią przyznać się do porażki. Ale taki jest ten PSL ..
|
|
Panie Hetman, pan się nie boi....a nie sorry niedługo wybory do europarlamentu i dopływ kasy się skończy. Poza tym może ma pan chociaż trochę honoru, przyzna się do porażki, przestanie oskarżać innych i pójdzie sobie w siną dal. Berlin czeka!!!
|
|
No i po co Motor robił zgodę z Hetmanem? Aż kapitan wziął to sobie do serca i startowal z list PSL.
|
|
i bardzo dobrze, czas wasz sie skonczyl PSL jak panienka i tu i tam......
|
|
Złote myśli Hetmana "Ale chcę też powiedzieć zwycięzcom: chcieliście rower, to go macie. A teraz pedałujcie."
Panie zielony MY tutaj mieszkamy, a nie tylko czasem jeździmy na rowerze. PEDAŁowanie to specjalność waszego liderK-Ka.
|
|
Złote myśli Hetmana "Ale chcę też powiedzieć zwycięzcom: chcieliście rower, to go macie. A teraz pedałujcie." Panie zielony MY tutaj mieszkamy, a nie tylko czasem jeździmy na rowerze. PEDAŁowanie to specjalność waszego liderK-Ka.Panie getmanku jak tam głowka? Zdrowa? Wydaje mi się, że nie bardzo. Abramowicka WITA |
|
Panie Hetttmmaaan jakie analizy prowadzicie i po co. Przegraliście. Garska z czuba PSL sobie poradzi, gdzieś się ulakuje w spółkach, w EUROCOMPAS u Boguszewskiego, może do Starostwa w Hrubieszowie będą dojeżdzać bo tam PSl wygrał, różnego rodzaju stowarzszenia przecież Pan pozakładał więc powinien Pan czuć się w obowiazku żeby im dać pracę. Ale co mają zrobić zwykli pracownicy z UM i Starostwa Powiatowego w Lublinie zmusiliście ich do podpisywania legitymacji bo inaczej nie byłoby pracy a teraz idą do zwolnienia, dramat. Lista do zwolnienia jest już gotowa po 16.11 na Święta się zacznie, najlepiej chyba iść na zwolnienie okres zimowu sprzyja chorobom.
Panie Hetttmmmaaan może Pan pomoże, gdzieś do Brukseli. Panie Hetttmmmaaan więcej pokory a nie buty, praca na wsi a nie brylowanie na różnego rodzaju Kongresach Firm Rodzinych i konferencjach. Czy zwalniani dyrektorzy, zastępcy, kierownicy mogą liczyć na bezpłatną pomoc prawną od PSLowskich Kancelarii Prawnych M.F. i M@M, przecież trochę dzieki Panu się obłowili więc mogliby gratisowo reprezentowac w Sądzie pracowników. A co zrobi Henio Smolarz, mój Boże zostanie na lodzie ani funcji ani mandatu ani stołka dyrektorskiego pewnie nie będzie. Może Sekretarz albo zastępca Wójta w Niemcach przecież Urbaś mu pomoże
|
|
Niedrzwica Duża odbita z łap PSL
|
|
Ależ zady ich bolą :D
|
|
PSL gdyby był mądry to by się zaczął dogadywać z PiSem na szczeblu powiatowym. W wielu powiatach ani PiS, ani PSL nie mają większości. Tak jest np. w powiecie chełmskim, zamojskim, hrubieszowskim, krasnostawskim. Koalicja PiS PSL ułatwiła by rozwój tych powiatów gdy zarówno Urząd Wojewódzki jak i Urząd Marszałkowski będą w rękach PiS, równocześnie pozwoliłaby PSLowi zachować część stanowisk i zmniejszyć rozmiary porażki. pytanie czy PiS na to pójdzie...
|
|
Trudno wygrać z TVP , fakt dlatego PIS tak długo walczył by dojść do władzy.
Bronilismy TVP jak własnego życia i jak ją stracilismy to się posypało.
PSL to przeszłość , partia dojąca wszyskich i wszystko.
Jeszcze tylko powinno się przejżeć sprzedaż ziemi działaczom PSL i odebrać wienie kupowane za grosze.
Przez takich jak PSL przegraliśmy w Sejmiku. Przez was moi stracą stołki.
|
|
Exit Poll po 21.00 w niedzielę PSL 16,6. Oficjalne wyniki PKW PSL 12,07. W stosunku do badania exit poll straciliśmy ponad 4,5%. Czyżby ktoś manipulował wynikami głosowania i nie podobał mu się wynik z godz. 21.00. PSL stracił jako jedyny w stosunku do sondażu!!!
|
|
do ~alio ~tobie niestety już chyba niz nie pomoże rozum ci wyadł na bruk i się słukł kanalio !!!! Pamiętaj, że sekta pislam dokonałą najazdu i rabunku na Polsce i dorobku Polaków ! Miliardy, tak miliardy jakie sekta zrabowała i rabuje a także jej durnie i tępoty misiewicze, towarzysze bolszewicy i spólka ! A sam guru sekty w tym rozpędzie z głodu buduej na naszej działce Srebrna w W-wie wieżowiec ! Wiecie jaki ! Najwyższy w Europie za ?????? bagatela miliard złotych ! A sekta już zrabowała i zniszczyła na setki miliardów złotych ! Kto wie na czym to polega ! No napewno nie zindktrynowana banda sekty pislam poprzez tv-pislam !
|
|
HEJ Krzysiu, za to coś zwaśnił młodych ze starymi działaczami my ci podziękujemy przy urnie za rok przy wyborach do europarlamentu
|
|
A ty to ludowiec od Zdzicha Podkańskiego?
|
|
Zdzisio Podkański jaki to Ludowiec jak startował z list PIS .
Dla mnie to zwykły człowiek zachłanny na pieniądze [zresztą emeryt]
Ale syn jego startował z list PSL.
Ciekawe jakby miał drugiego syna to z jakich list by startował?
|
Strona 4 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|