Oj boli porażka. Stołki polecą, ale pycha kroczy przed upadkiem panie Hetman.
|
|
Ej, Hetman spokojnie najważniejsze że pensja eurodeputowanego leci
|
|
Grunt że też rodzinę i znajomych udało się wsadzić gdzie się rządziło z dożywotnim etatem.
|
|
Obniżając pensje pracownikom szpitali, między innymi COZL nie zdobywa się poparcia
|
|
Dbają tak pozostałe partie tylko o siebie
|
|
to dopiero początek dna. wybory do parlamentu ue i naszego sejmu obnaży słabość i sprzedajność zsl .
|
|
PSL to był przed wojną, za Witosa. Teraz to pazerne na kasę i zaszczyty chłystki.
|
|
Ten z lewej jeszcze przez rok ma wypłate, ten z prawej będzie musiał się szczerze tłumaczyc. Adios ZSL.
|
|
Jak widać Pan Hetman dalej butny i arogancki. Zapomniał dodać, że ten rower co zostawiają wyeksploatowali do granic możliwości. Przez lata tylko jeździli zakładając, że skoro rower jeździ, to napraw nie potrzeba. Teraz rower jest w koszmarnym stranie z wadami, które powodują że naprawy są droższe niż kupno nowego. Następcy prócz napraw muszą też pamiętać, że w innych regionach przesiadaja się już na motocykle. Trzeba też ustalić, że z tego roweru korzystało zbyt wiele osób, które nie powinny z jego korzystać oraz w dalszym ciągu jest kolejka osób, które chcą w dalszym ciągu na tym rowerze jeździć. Następcy muszą te siatki uciąć i na nowo ułożyć przyjrzysta listę osób, które będą mogły z tego roweru korzystać na przejrzystych zasadach.
|
|
A pamiętacie, jak marszałek z ZSL-u w godzinach pracy wysłał swoich urzędników na ulicę, by krzyczeli i obrażali przeciwników politycznych. Pamiętacie, co wtedy wygadywał, co pod artykułami wypisywali jego ludzie? Karma wróciła. Pycha nie popłaca, wcześniej czy później zostanie ukarana.
|
|
Panie Hetman... Tym wywiadem zaczął Pan pracować na wynik wyborczy w następnych wyborach. Znikniecie z polityki bez żalu z mojej strony. Prawdziwie dojna partia. Mój śp. stryj w grobie się przewraca patrząc co zrobiliście z tą partią. No ale on był w PSL i Bch w czasie wojny..
|
|
Peezelowi już dziękujemy! Bierzta się chłopy za to, do czego się nadajeta ;-)
|
|
Towarzysze a co z nami będzie , gdzie my pójdzie do roboty ? A nasze rodziny ZSLowskie ? Co z nimi ? Dramat.
|
|
PSL-owi zawsze było bliżej do PiS, partia ludowa z tradycyjnym elektoratem wywodzącym się ze środowisk chrześcijańskich często konserwatywnych. Romans z PO może dał chwilowe stołki i dopływ kasy z koryta ale niestety sprowadził PSL do roli przystawki, oderwał partię od stabilnego zaplecza. Jak lokalne struktury nie powstrzymają tłustych kotów w następnym etapie będzie poziom Korwina czy SLD i 3 procentowy próg będzie trudny do osiągnięcia.
|
|
Panie Hetman... Tym wywiadem zaczął Pan pracować na wynik wyborczy w następnych wyborach. Znikniecie z polityki bez żalu z mojej strony. Prawdziwie dojna partia. Mój śp. stryj w grobie się przewraca patrząc co zrobiliście z tą partią. No ale on był w PSL i Bch w czasie wojny..Mój kuzyn mówi, że AK i BCh to PiS. ZSL to AL (Armia Ludowa). |
|
Wysyłajta CHetmanowi stare rowery aby miał czym wracać na zagony.Bye ,bye do zobaczenia na zapiecku.
|
|
Mniej osób na listach to jeden powód. Drugi to zakaz kandydowania do Sejmiku osobom, które równocześnie ubiegają o mandat wójta, burmistrza, prezydenta. Tacy wójtowie jak Różyński z Biłgoraja czy kandydat na burmistrza Matej ze Szczebrzeszyna mandatu radnego i tak przeważnie nie dostawali, albo zaraz po wyborach się go zrzekali, ale mocno ciągnęli listy i wpływali na ogólny wynik PSL. Inna kwestia to te i już poprzednie wybory parytety na listach. Mocno niekorzystne dla PSL. Lubelskie PSL nie ma kobiet, które mogłyby byc twarzami PSL na listach.
|
|
Panie Hetman czy zamierza się pan podac do dymisji? Przegraliście nie tylko Sejmik, ale i większośc powiatów.
|
|
Zieloni tylko 8 sejmików stracili?
|
|
Znaczy się powiatów.
|
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|