Bosche ! jestem w szoku bo słowo "kobieta" w przypadku większości kandydatek jest sporym nadużyciem chyba, że tak zaczniemy nazywać istotę u której procesy myślowe (jakkolwiek byśmy to rozumieli) przebiegają w organie będącym połączeniem mózgu i macicy !
|
|
Tiaaaaaaaaaa, róbta tak dalej !
|
|
Mam 6 miesięcznego chomika, zmyślna bestia. Może by tak PSL pchnął go na listę do sejmiku.
|
|
Panowie i panie później się dziwicie, że mówią o Lubelszczyźnie jako Polska B. Po tym co tu czytam się nie dziwię. Ciekaw jestem jak wy wyglądacie bo chyba wam nikt nawet nie zaproponował by udziału w wyborach chyba, że zamiast twarzy nosilibyście plakat wyborczy kogoś bardziej znanego. Dziwicie się innym tylko narzekać potraficie. Są ludzie, którym na czymś zależy w tym mieście.
|
|
A Ty z jakiej sekty jesteś ? Lubelszczyzna to nie jest Polska B, jest to region białej biedoty w sercu Europy i to nie dlatego, że żyją tutaj głupole ale dlatego, ze taka jest wola polityczna zaczynając od Brukseli a kończąc na Wiejskiej. Twoi przedstawiciele nie wygrają bo karty są już dawno rozdane. |
|
Ma szansę, - pożyć jeszcze półtora roku jak się jakiegoś badziewia nie nażre. Kiepski kandydat, kadencji nie przeżyje. Preferowałbym żółwia no ale skoro ma to być kobitka to papuga byłaby akuratna. |
|
Taaaaa chłop babę szanuje . Nie leje jej batem jak idzie w zaprzęgu .
|
|
faktycznie, ta miss ma zawalisty program wyborczy i twarz dosyć przyjemną. |
|
Żenada ! To co przeczytałem w tym artykule jest żenującą prawdą o naszym mieście ! Ludzie którzy nami rządzą próbują przeszczepiać mechanizmy marketingu politycznego ameryki północnej na nasz lubelski ogródek. Zaczyna się wstydzić tego kto rządzi i pewnie będę się wstydził tego kto rządzić będzie naszym miastem i okolicami naszego województwa.
|
|
Program wyborczy Miss to zrobię wszystkim dobrze he he !!
|
|
Ta misska to wstydu nie ma, wygląda jak ulicznica, a do samorządu się pcha. W głowie wiatr chula, zero pojęcia o polityce i potrzebach regionu. Z czym do ludzi!
|
|
Parytety to chory pomysł. "przynajmniej" 50% kobiet, a może od razu 70%? Po co wymyślać takie durnoty? Skoro nie ma chętnych kobiet do startu w wyborach, to po co sztucznie stawiać wymogi 30% czy 50%? Efekt tego nieformalnego jeszcze zarządzenia jest taki, że bierze się przypadkowe osoby z ulicy (tj panią miskę) aby tylko liczba kobiet na liście się zgadzała.
Zachęcić ludzi wykształconych/fachowców bez podziału na płeć. Problemem polskiej klasy politycznej nie jest brak kobiet, ale brak u władzy ludzi, którzy rzeczywiście mają pojęcie o tym co trzeba zrobić w tym kraju. Za przykład może tu posłużyć obecny nie-rząd PO.
|
|
Walka feministek o kontrowersyjne rozwiązanie jakim miały by być parytety przyniosła pewien efekt.Partie poczuły,że to się może opłacać i teraz przed wyborami prześcigają się w chwaleniu,która z nich bardziej stawia na kobiety.Swój głos w wyborach na prezydenta Lublina oddam na Sierakowską jako "polityczkę" z doświadczeniem.Jak i życzliwie spojrzę na jej listę kandydatów/kandydatek na radnych..
|
|
Misska mogła by zrobić dobrze miastu
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|