Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Nie wolno całej władzy PIS-owi to jak małpie dać brzytwę . Gdzie są obietnice likwidacja NFZ, reforma systemu podatkowego, reforma ZUS, reforma służby zdrowia . Między czasie obrażono niepełnosprawnych,nauczycieli,pracowników kultury i nauki.Ludzi ,którzy byli fachowcami zastąpiono w myśl zasady Bierny Mierny Wierny i Teraz K..... My geniuszami wiedzy ,kultury i przedsiębiorczości ;-) albo zwykłymi aferzystami. I to piszę jak która nigdy nie głosowałam za PO i lewakami.
Odpowiedz
Mam nadzieję że jak Trzaskowski wygra to zabierze dziadom wszystkie pomoce typu 500+ i czternastki
Odpowiedz
Dobry znak. Jest pani Mucha, czyli będzie klęska. Ona zawsze gada na wyrost. Przypominacie sobie? Poza tym piszecie tu o nadziejo na zmianę. Na jaką zmianę? My już to znamy!!!
Odpowiedz
U nas pod celo Rafał ma 100 % "poparcia. A jak ne wygra to wszystkie bedziem my stali i sie chlastali. Rafał PDW. HWDP i PiSowi.
Odpowiedz
@komentator... Kogo ty nazywasz dziadem? Czy tych co latami okradali Polaków pod obecnym szyldem Koalicji Obywatelskiej? Przecież tych "piniędzy nie ma i nie będzie" ani na POLSKIE DZIECI, ani na naszych OJCÓW I MATKI. PiS wypracował te pieniądze nie pozwalając, by dalej okradano polskie społeczenstwo i... wprowadził zasadę podziału dóbr zgodnie ze standardami cywilizowanych krajow zachodznich (m.in. Niemiec, czy Wlk. Brytanii). Niestety moim zdaniem zbyt skromnie. Wiesz co niemiecki rząd tym "dziadom" jeszcze oferuje? Oprócz Kindergeld rodzice mają wyższą wolną kwotę od podatku o kolejne 7000€. Jeżeli jesteś samotnie wychowujacym dziecko przysługują takie same korzysci jak dla małżonka przy taryfie III. Brakuje mi w Polsce świadczeń tzw. etycznych. Gdy mamy schorowanych rodzicow. A może lepiej użyć twojego słowa: "dziadów"? Zauważyłeś już bezsens swych słów? To gdy nasi rodzice wymagają opieki, to w Polsce mogą ci odciągnąć 3/5 pensji. A w Niemczech w zależności, ile mamy w gospodarstwie domowym osób na utrzymaniu ta kwota się zmienia. Ja jak przeliczylem, to u mnie ten koszt, by wyszedł 1400€... na rok! Podziel przez 12 miesięcy. Reszte niemiecki rząd doplaca do "dziadów". I to jest Europa?! Powoli do niej ze Zjednoczącą Prawicą kroczymy. A teraz nie dziadzie podaj tutaj miesięczne koszty utrzymania w Polsce. I zobaczymy, kto tutaj jest dziadem. I rozumiem, źe swoje trzynastki będziesz przekazywał na cele charytatywne WOŚ, czy Caritas? Boś nie będziesz dziadem.
Odpowiedz
Chodziło mi o podanie rocznych kosztów utrzymania dziecka w Polsce. To te 500+ wcale tak kolosalną kwotą nie jest. Ale jest i to się liczy. Natomiast czytajac wpis M-A jestem trochę ździwiony. Nie zauważyła żadnej z przeprowadzonych reform. To po co ten raban na przeprowadzone zmiany? Tak, tak zmiany jakie nastąpiły w ostatnim czasie, to były reformy. Po co likwidować NFZ skoro wystarczyło ją usprawnić i... znalazly się dodatkowe miliardy na słuźbę zdrowia. A także zaplanowano wzrost wydatków na kolejne lata. To nazywa się planowanie i skuteczne zarządzanie. Piszesz o obrażaniu niepełnosprawnych, nauczycieli, pracowników kultury i nauki. W którym miejscu? Rząd ZP obraził niepełnosprawnych, bo przyznano im dodatkowe zasiłki, których im PO-ZSL do końca odmówiło? I jak ta pani Hartwich podziękowała? Wypromowała się jako matka opiekująca się osobą dorosłą niepelnosprawną. I jakie to projekty złożyła w Sejmie, by poprawić byt osob jej podobnych? Ile to polityków PO poparło swą poselską koleżankę? Ja jej walki o los tych rodzin w ogóle nie widzę. Po co? Skoro zaraz KO dojdzie do władzy (w jej mniemaniu) i to wszystko odbierze? Taki efekt Krzywonos... używajac języka @Komentatora największej "dziadówki" wśród emeryckiej braki tramwajarzów. Wystarczy tylko ponarzekać na PiS, wstąpić do PO i... można żerować na społeczeństwie polskim. PO nie da zginąć swoim, dopóki są w tej grupie doktryna Neumana. Natomiast obraza nauczycieli,,to dopiero hicior. Pierwsze od lat podwyżki. I to szaleńczo syte. Do tego płaci im się za siedzenie w domu. Przepraszam zdalne siedzenie w domu. Inne firmy zdalnie... to zwalniają ludzi lub mocno obniżają pensję. Wiem, wiem, oni teraz mają pracę od rana do wieczora. Bua cha, cha. Ludzie kultury i nauki? Kogo obrazili prof. Miodka, prof. Bralczyka... bo nie kojarzę. U nas obecnie promuje się naukę. Olbrzymie grandy są przyznawane. A o co chodzi z kulturą? No i zarzut niefachowości... No, mieliśmy poprzednio samych fachowcow... niestety tylko w swoim mniemaniu. Przez to trzeba było szybko prywatyzować, okraść z OFE (te pieniądze nie poszly do ZUSu (został sam zapis), lecz na usunięcie dziury budżetowej - POŁOWA BUDŻETU ZNIKNĘŁA?!), nie dali rady zalatwić wiz u OBAMY?! (tacy światowi Europejczycy i nie dali rady?!), okeadziono nas z emerytur (wydłużono wiek emerytalny), pkp, lot popadały w ruinę, calej budżetówce zamrożono pensję (m.in. w ten spośob nie obrażono: nauczycieli, pielęgniarki, policjantów, żołnierzy...itd. W ogóle ich nie obrażono). I pisząc o nie głosowaniu na KO? Wlaśnie to zrobiłaś na tym forum. Zacytowałaś ich słowo w słowo. A zwlasza "K..." o tym najbardziej świadczy. To ja ciebie zaszokuję. Ja głosowalemmongiś na SLD, bo to już nie ubecy, nie komuniści i tak bardzo chcą dbać o ludzi. No i wygrali. Co zrobili? No, wlaśnie. Okazało się, że polska prawica więcej dba o spoleczeństwo niż tylko z nazwy lewica. Ja mogę podać dziesiątki przykładów na umacnianie Polski i Polaków za PiSu, za SLD... nic! Oni widoczni byli, gdy Ubekom odebrano przywileje. I jeszcze sobie żartowali, "Jak mam przeżyć za 2000zł"?! A ja i inni ludzie musieli. Ba! Nadal muszą żyć. Stąd 500+, trzynastki, czternastki, mieszkania+, by tym najuboższym pomóc przetrwać. Ci o 2000 zł mogą pomarzyć.
Odpowiedz
mogliby zakryć te twarze. Już nawet nie ze względów epidemiologicznych ele estetycznych
Odpowiedz
fillip75  - ty za dugo siedzisz w tych Niemczech i rzeczywistości Ci sie pomyliły. W Twoich słwoach jest tyle proPiSowskiej propagandy, że świadczy to o Twoim kompletnym odlocie. Siedź w tych Niemczech i nie "poprawiaj" nam tu życia, bo nie wiesz, jak sytuacja tutaj naprawdę wygląda.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...