A mnie ten przekonuje:
Ostatnio edytowany 8 października 2011 r. o 10:18
|
|
A propos Ruchu - jacy kandydaci, tacy wyborcy:
http://kampanianazywo.pl/relacja/kandydat-palikota-do-internautow-mam-w-du***-wasze-komentarze-kandyduje/#lead
|
|
Reeata do linku: http://www.youtube.com/watch?v=aULdcob9Jeg Piotr Tylkowski rulez !!! |
|
Lublin, 06 października 2011 roku
List otwarty - oświadczenie
Podejmując na początku lat 80 ubiegłego wieku działania zmierzające do
obalenia panującego w Polsce ustroju totalitarnego nigdy nie sądziłem, że kładę
podwaliny pod demokrację totalitarną.
Wracając w 1989 roku do odzyskującego wolność kraju, naszego kraju, nigdy
nie sądziłem, że wracam do państwa, którego system polityczny sprzyjał będzie
wszelkiego rodzaju patologiom i pozbawiał podstawowej ochrony i podstawowych
konstytucyjnych praw jego własnych uczciwych obywateli.
Rezygnując na początku 1989 roku z oferty azylu politycznego otrzymanej w
jednym z krajów starej Unii Europejskiej nigdy nie sądziłem, że przyjdzie mi szukać
takiego azylu i wewnętrznej emigracji we własnej ojczyźnie.
Zakładając po powrocie do kraju, naszego kraju działalność gospodarczą nigdy
nie przeszło mi nawet przez myśl, że z „pucybuta” stanę się nie milionerem, a
emocjonalnym bankrutem pozbawionym prawa do wolności gospodarczej i
konstytucyjnej obrony podmiotowości.
Dzisiaj, w 3 roku niszczenia mojej firmy i mojego życia osobistego przy
całkowitym na to przyzwoleniu konstytucyjnych organów Rzeczypospolitej
Polskiej, podjąłem decyzję o zamiarze popełnienia największego z możliwych w Polsce
aktów desperacji – dalszego życia i świadczenia o dyskryminacji i bezprawiu.
Świadczenia o dyskryminacji i bezprawiu nie tylko wobec siebie samego i
swojej firmy ale przede wszystkich wobec tych, którzy świadczyć już o tym nie
mogą – samospalonych, samopowieszonych, samoutopionych i tych, którym nie starczy
sił by nadal przeciwstawić się panującej w Rzeczypospolitej Polskiej prawnej
dyskryminacji jej własnych obywateli.
Dzisiaj, kiedy znajdujący się w parlamencie politycy mają 24 godzinny
wyborczy tryb rozpatrywania swoich skarg, a zwykli obywatele muszą na to samo czekać
180 razy dłużej – dzisiaj, kiedy sąd Rzeczypospolitej uznaje, że nie jest
kompetentny w rozpatrzeniu wyborczej skargi partii pozaparlamentarnej
podjąłem w pełni świadomą decyzję o bojkocie wyborów.
Dzisiaj, w obliczu jawnej prawnej dyskryminacji bezpartyjnych obywateli
Rzeczypospolitej Polskiej, w obliczu jawnej prawnej dyskryminacji partii
politycznych znajdujących się poza parlamentem, czynię to samo co wspólnie z
obecnym prezydentem, premierem, marszałkiem sejmu i marszałkiem senatu RP
oraz innymi czołowymi osobistościami polskiego życia społeczno-politycznego
czyniłem w latach 80 ubiegłego wieku – apeluję o bojkot wyborów!
Andrzej Filipowicz
Obywatel Rzeczypospolitej Polskiej
Ps. Wieść niesie, że do DW już 4 października taki sam list został e-mailem wysłany...
|
|
Chciałam głosować na PIS, ale po ostatnich wystąpieniach Jarosława Kaczyńskiego już mam dosyć PISu.
|
|
Sondaże są fałszywe ,bo pytani nie mówią prawdy ponieważ są także oszukiwani.Zwycięstwo PO trzeba włożyć między bajki i także dotyczy to PSL-u ,które zrobi "wypad"za sprawą rolników i wsi.Na to sobie zapracowali.O 3 mandatach może śnić p.Czerniak,ale sen jest tylko snem.Palikot zakończy swoje pokazy na wyborach.Zdrajcy/PJN/także nie wejdą.Główną wygraną na Lubelszczyźnie będzie PIS,chociaż posłowie tej partii na to nie zapracowali!
|
|
Nie należy patrzeć na sondaże. Sondaż to zakamuflowane manipulowanie opinią publiczną. Ja tam pójdę głosować na Polską Partię Pracy - jestem zwykłym pracownikiem, wiec myślę że w obecnej chwili tylko jeszcze oni mogą upomnieć się o moje sprawy. Dobrze by było gdyby się dostali do sejmu. Media pomijają ich, promują tylko 4 wybrane partie które maja u nich wpływy. UWAŻAM ŻE NIE POWINNO BYĆ ŻADNYCH SONDAŻY. Ludzie wtedy nie byliby manipulowani, tylko wybierali sami.
|
|
Masz rację. Na pewno tak będzie. Patologia Obywatelska i Polskie Stronnictwo Liberalne na śmietnik historii!!! |
|
Sam Jarosław Kaczyński przyczynił się do spadku poparcia dla PIS, i ja się temu nie dziwie, ten pan powinien już odejśc z polityki.
|
|
Te sondaże to manipulacja w stylu towarzysza Szechtera i jego braci którzy na bagnetach czerwonoarmistów weszli do naszej ojczyzny i siedzą tu i judzą hałaśliwie jak to maja w zwyczaju bliskowschodniego bazaru ,
|
|
Pamiętaj, że telewizja kłamie i pokazuje w dobrym świetle tylko to co chce w takowym pokazać. A ma niezwykle dużą siłę. Osobiście rzadko oglądam, ale może dzięki temu wyraźniej widzę wszechobecną manipulację. Polskie Radio- zupełnie inne bajka, pokazuje wybory i kandydatów w sposób bezstronny, a nie przykładowo wybiera tylko ośmieszające urywki z wypowiedzi... Najgorsze, że bardzo dużo ludzi wierzy w to co pokazuje TV... Pozdrawiam. |
|
PIS się stoczyło do rynsztoka, dziwą mnie ludzie którzy im wierzą. Czy nie wydaje Wam się dziwne, że wszystkie autorytety przestrzegają przed PIS ?? Może coś w tym jest.. pomyślcie...
|
|
TYLKO DO ROZSĄDNYCH!POWSTAŃCIE Z KOLAN I OLEJCIE WYBORY!!!POKAŻCIE,ŻE MACIE HONOR I ODWAGĘ ,JAK WASI OJCOWIE!!!!!
|
|
TYLKO DO ROZSĄDNYCH!POWSTAŃCIE Z KOLAN I OLEJCIE WYBORY!!!POKAŻCIE,ŻE MACIE HONOR I ODWAGĘ ,JAK WASI OJCOWIE!!!!!
|
|
|
|
|
|
Nie idź na wybory to bedziesz miał zamordyzm stosowany w wydaniu PIS.
|
|
A co? Boisz się? Chyba że masz coś na sumieniu. PO boi sie przegranej to straszy PiS-em. Aż dziwne że ludzie nie widza tej manipulacji. Przeciez to widać, że to jest jawna manipulacja widzami
|
|
Co szykują nam POlitycy. A w mediach cisza........
http://fronda.pl/news/czytaj/tytul/podatek_15900
Czy już nie najwyższy czas pomysłodawców tego podatku posłać WON?!!!
|
|
Bez partyjnego klepania po pleckach...
[/quote]
z listy palikota?
he he he
głupich szukaj pan gdzie indziej!
Ostatnio edytowany 8 października 2011 r. o 10:18
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...