Radziu miałeś pilnować literówek; co to za słowo „dokoptować”- tak to Se możesz z koleżkami rozmawiać. Skoro speawdziłeś w ratuszu jakie są fakty, to po co rozpisujesz się o plotce?
|
|
Panie Maj wygramy. Jak nie my to ktoNie nie oby nie wy |
|
to pewnie narodowcy są ściągani z całej Polski, żeby głosować na pseudoniezależnych kandydatów z kongresu nowej prawicy maja
|
|
Cyganie przyjeżdżają żeby ich betonowy Janusz wygrał. Wypalony 70cio latek któremu nawet się nie chce bo wpadł w rutyně.
|
|
Zawsze jakieś kombinacje, niedopowiedzenia. Dlatego staram się jak najmniej zajmować polityką.
|
|
Dajcie szanse betonowym dziadkom mającym władze od PRL. Solidarność emerycka z Pzpr musi być.Panie Maj wygramy. Jak nie my to ktoNie nie oby nie wy |
|
To idzie młodość, młodość, młodość i śpiewa chórem piosenką jak wiatr i spadnie jak burza, jak w Maju ulewa po której odradza się świat. Dla budowy młode dłonie, dla budowy młoda myśl. Potrafimy jutro bronić tego, co tworzymy dziś. To idzie młodość, młodość, młodość i śpiewa, bo ona odrodzi świat.
|
|
Wysłuchałam debat i jakoś w wypowiedziach pana Maja nie usłyszałam żadnych konkretnych propozycji, pomysłów i planów na rozwiązanie problemów, które sam nagłaśnia. Naprzykład mówi o aktywizowaniu społeczności romskiej poprzez pracę. A ja bym chciała poznać konkretne propozycje jak zamierza to zrobić.
|
|
Bo to są rzeczy trudne do wymyślenia i mało atrakcyjne w opowiadaniu. Lepiej rzucić parę populistycznych hasełek, to na tzw. elektorat lepiej działa, zwłaszcza ten mało wymagający intelektualnie.
|
|
Właśnie ciekawe jak Maj zamierza aktywizować czy tam integrować cyganów przez pracę? Bo gadać w kółko że trzeba to robić to pierwszy lepszy filozof spod budki z piwem potrafi. Ja od kandydata na prezydenta oczekuję informacji w jaki sposób zamierza to zrobić. A jak dotej pory słyszę tylko to co wszyscy wiedzą że trzeba coś z tym zrobić.
|
|
Typowy temat odwracający uwage od konkretów to cyganie. Co się ich tak uczepiliście jakby to było najważniejsze w Puławach zagadnienie ? Szczerze to mam głęboko gdzieś cyganów i są dužo wažniejsze sprawy. Trzeba odświežyć ten emerycki beton.
|
|
A u którego to kandydata problem cygański jest motorem napędowym kampanii? A młodych już mieliśmy; Kwapiński, Matras, Śmich. Mało zachęcające doświadczenia.
|
|
Jak się człowiek na niczym nie zna a ma nieodpartą potrzebę posiadania władzy to tmusi znaleźć tematy drażliwe społecznie i ciągle o nich ględzić aż w końcu ludzie uwierzą w kłamstwa że kandydat jest jedynym człowiekiem na świecie który ten problem rozwiąże. Niestety w Puławach mamy do czynienia z takim przypadkiem.
|
|
Jak się człowiek na niczym nie zna a ma nieodpartą potrzebę posiadania władzy to tmusi znaleźć tematy drażliwe społecznie i ciągle o nich ględzić aż w końcu ludzie uwierzą w kłamstwa że kandydat jest jedynym człowiekiem na świecie który ten problem rozwiąże. Niestety w Puławach mamy do czynienia z takim przypadkiem.Masz rację Grobel musi wreszcie odejść bo rządzi o 2 lata dłużej niż Saddam Hussein. |
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|