Zbrodniarze. Nawet Hitler by nie wymyślił w takim czasie wyborów.
|
|
Kim trzeba być by powtarzać za prezesem którego opuścił rozum, że czas zarazy bezprzykladnie zarazliwego koronawirusa jest odpowiedni na wybory, a tysiące maseczek, rękawic, a przede wszystkim pieniędzy należy przeznaczyć dla komisji wyborczych, a nie dla ludzi walczących z koronowirusem.
|
|
Co będzie jak przełożą? wtedy już nie będzie dla opozycji żadnej możliwości wypowiedzenia się w mediach i skrytykowania rządu.
|
|
Jak patrzę na działania tzw. opozycyjnych polityków to nie wiem już czy się z tego śmiać czy mam płakać? Dziś stadnie i chóralnie zaczęli lament na temat tego że PiS brnie za wszelką cenę do wyborów. W TVN się już zagotowali z Wielowieyską na czele i robią sondaże czy wybory powinny być czy nie. Nie wiemy dziś jak sytuacja się rozwinie i takie lamenty i gdybanie nie ma żadnego sensu. Oczywistym jest że gdy epidemia nie wyhamuje gwałtownie to narażanie obywateli na złapanie wirusa podczas głosowania będzie karygodne i zapewne większość łącznie ze mną te wybory oleje. Wierzę że jakakolwiek decyzja zapadnie będzie decyzją odpowiedzialną a nie polityczną.
|
|
@Harpagan... Pragniesz powrotu Hitlera? Chłopie ty nie masz pojęcia o historii, stąd twój mózg chłonie opozycyjne brednie. Nikt ci w czas pandemii nie zorganizuje wyborów. Ja to wiem. Widzę, że Simplex również. A cała akcja z wyborami ma na celu odciągnięcie szkodników Polski od mieszania w zwalczaniu pandemii. Bez przyklepanego przesunięcia terminu wyborów, to ta hołota z Ciamajdanu szerzyliby panikę wśród lekarzy i Polaków. No, ale Ciamajdanowcy wiedzą, że pandemia może skończyć się przed końcem kwietnia tj. ma to miejsce w Chinach. Tam już po pandemii ;) Miesiąc to kupa czasu. Płatni Oszuści jak chcą coś ugrać to muszą zacząć pomagać Polakom. Wiem, że to jest dla nich awykonalne. No, ale przy takich chooodach w UE, to Bruksela zarzuci nas maseczkami, respiratorami i doświadczonymi ekipami medycznymi z każdego zakątka Europy. Chętnie poznam pomoc unijną.
|
|
Aha... co do Hitlera... Wiesz dlaczego nie zorganizował wyborów? Bo swych wyborców wysłał do m.in. Oświęcimia lub na front wschodni. Po co mu były wybory?
|
|
Widzę po oddanych głosach, że wszyscy się zgadzają z tym, że wybory w obecnym czasie są zbędne i należy z automatu przedłużyć kadencję Andrzejowi Dudzie o kolejne 5 lat. Jak to się mówi: I wilk syty, i owca cała. Wreszcie opozycja będzie usatysfakcjonowana, bo pieniądze na komisje wyborcze pójdą na maseczki. A być może starczy jeszcze na onkologię. No i Kidawa-Błońska przestanie się kompromitować. Jesteście zajefajni ludzie. Oby takich więcej ;)
|
|
W piątek, skończył się PiSsizm w Polsce. Co prawde on sam o tym jeszcze nie wie, ale wystarczy spojrzeć na statystyki Niemiec tam 50tys. u nas 1,8tys. i w dodatku jeszcze RODO, że się nie dowiesz, że to Twój listonosz zaraża. Ale, że nie ma środków ochrony bo większość poszła w ofertach przetargu unijnego do którego miłośnicy miesięcznic smoleńskich ZAPOMNIELI przystąpić to mało kto powie. Najważniejsze, że banki dostaną lwią cześć tarczy.
|
|
Odwoływać wybory - największe święto demokracji ? Skoro mogę mieć konto w banku, e-tożsamość, babcia może pobierać emeryturę, to obecna władza powinna opracować tylko odpowiedni sosób głosowania - i to wszystko. Są narzędzia, są procedury - do dzieła !!!
|
|
Polska jest chyba jedynym państwem na świecie, w którym opozycja zarzuca rządzącym zamach stanu dlatego, że ci... nie spieszą się z wprowadzeniem stanu wyjątkowego :)
|
|
W kilkunastomilionowej BAWARII właśnie odbywają się wybory... ach ci Niemcy. Nic się nie słuchają ;)
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|