... ale czy ich zdanie nie zostanie potraktowane jak... referendum ws Górek Czechowskich?
|
|
W związku z Górkami więcej na Żuka nie zagłosuję. To co teraz robi nie jest zgodne z tym co przedstawił w kampani. Czuję się oszukany.Cas na emeryturę Szanowny Panie. Zastanawiam się też które ugrupowanie popiera Prezydenta i na nich też nie zagłosuję w najbliższych jesiennych wyborach.
|
|
... ale czy ich zdanie nie zostanie potraktowane jak... referendum ws Górek Czechowskich?sPOkojnie. POnoć pierwszych 15 zgłoszeń "przypadkiem" POchodzi od starannie wyselekcjonowanych zuko-jarząbków, którzy będą składać serdeczne POdziękowania za 8,5 roku wspaniałego dewelo-rozwoju, a może nawet zaśpiewają naszemu gosPOdarzowi piosnkę? |
|
... ale czy ich zdanie nie zostanie potraktowane jak... referendum ws Górek Czechowskich?Przedstawienie własnego zdnia to nie jego narzucanie. |
|
górki to nic ciekawego, stworzą park to dopiero zaczną tam masowo ludzie przychodzić
|
|
Oczywiste jest , iż to co teraz się dzieje, w tej rzekomej obronie górek, to obrona ALE po pierwsze swojego widoku z okna na góreczki oraz a moze i przede wszystkim kampania polityczna kilku Panów, jak pana Cegły z Nowoczesnej, pana Filipowicz z list PISu (zawsze startuje do rady miasta, szkoda,że nigdy się nie dostał) i pana Gorczycy....nie wiem z której partii jest akurat tenże Pan, chyba z partii Biedronia... może ktoś podpowie?
|
|
pis już autokary zamówił na radę miasta???????????
|
|
Była szansa na park za złotówkę, chyba propozycja jest nadal na stole, natomiast skoro tak mało mieszkańców wzieło udział w referendum, teraz za nas rada niech podejmie ten pomysł i zagłosuje ZA budową parku
|
|
Zaledwie dwoje radnych sejmiku zabrało głos podczas debaty nad raportem o stanie województwa lubelskiego. W dyskusji mogli wziąć udział także mieszkańcy, ale w tym przypadku chętnych do zabrania głosu nie było.
"Obrońców" tam nie bylo, leżeli pod ratuszem???
|
|
Były konsultacje, były spotkania ws. górek. Widać ,że nie chodziłeś na te spotkania, ja byłam nie raz, tylko w necie wypisujesz bzdury. Obrońcy górek też organizowali spotkania, rozmów merytorycznych było wiele. To mieszkańcy pokazali niestety, iż temat górek czechowskich ich nie interesuje, dlatego nie wzieli udziału w referendum, a szkoda, bo byłaby klarowna decyzja. Teraz pisanie na forach,ze nkt nie bierze pod uwage zdania mieszkańców jest mówieniem nieprawdy. Prezydent musiał sam zadecydować ws. gorek aby nie blokować uchwalenia całego studium, a to nie tylko górki. Ja akurat się cieszę, ze będzie park ponad 75 hektarów i tłumy mieszkańców w tym parku, zobaczycie.
|
|
akurat górki to polityka w tle. Pamiętam jak w ratuszu były spotkania i konsultacje ws górek to wtedy PIS zaprosił i zachęcał wrecz swoich „wyznawców” aby przychodzili na spotkania robiąc sztuczny tłum( a wiem to, bo kumpla spotkałem i mi sie przyznał,ze górki go nie obchodzą ale ma robić za sztuczny tłum przeciwników zabudowy górek), to polityka
|
|
Ludzie co wy wypisujecie.
TBV odda miastu 75 ha pod park za złotówkę. I mamy się cieszyć? Przecież to dla TBV świetny interes - po pierwsze nie będzie ponosić kosztów utrzymania parku (koszenie trawy, dosadzanie roślin, etc.), a po drugie zaoszczędzi na podatku od nieruchomości - najniższa stawka podatku od gruntów w Lublinie to 48 groszy za 1 m2 - czyli roczna oszczędność TBV (a strata dla miasta) to min. 360.000,00 zł. I z tego mamy się cieszyć??
I ten park w dolinach wciśnięty pomiędzy blokowiska na wysoczyznach.
Skoro już prezydent Żuk jest taki dobry to niech TBV zorganizuje park i ma w utrzymaniu przez cały czas płacąc równocześnie podatek od nieruchomości. Co to dla nich skoro i tak zarobią niebotyczne pieniądze na mieszkaniówce dozwolonej planem.
|
|
30% terenu pod zabudowę a na 75% park naturalistyczny - to uczciwa propozycja
|
|
Ale się skoordynowali.tylko żuk ogłosił swoją skandaliczną decyzję ruszyla cala grupa trolli ktora nastukala jz z3000 . Tylko po to aby sworzyć wrażenie przeciwwagi opinni. Tak naprawde to wymiana agencja- mieszkancy.
|
|
nastolatka strajkująca pod sejmem została wyśmiana przez posła PISu, tak rząd pis walczy o klimat w Polsce
|
|
teraz górki to toaleta psów z Czechowa, sprzątać po pupilkach nie trzeba to wyprowadzają tam. Poza tym co chwila ktoś śmieci podrzuci. Czy trawę i krzaki podpali. Uporządkować, zamontować nawet monitoring i czekać na park, ja jestem za budową parku, piękne tereny, teraz nieużytki jedynie.
|
|
górki to nic ciekawego, stworzą park to dopiero zaczną tam masowo ludzie przychodzićMasowe to na górkach są groby z czasów II wojny i późniejszych, ofiar NKWD To jeden z głównych powodów, oprócz ochrony przyrody, dla których górki musza pozostać niezabudowane. To wielkie cmentarzysko wojenne. Co dla nas i Lublina w przyszłości dla naszych wnuków równie istotne to od lat miejskie płuca, rezerwuar wody, filtr zanieczyszczeń powietrza i ważny w skali miasta klin nawietrzajacy. Nie muszą wcale tam przebywać tłumy, żeby tak jak teraz był to bardzo ważny i co dziennie pracujący dla nas Ekosystem. Deweloper to bardzo dobrze wie bo pisali o tym wszystkim nawet wynajęci przez niego specjaliści z firmy EKOID. Ale się nie przyzna bo to mu totalnie nie na rękę. Jego trolle z agencji oczerniające mieszkańców nie są w stanie nawet tego ogarnąć. Wiedza to wszystko świetnie nasi Radni i Prezydent. Ale z niewiadomej przyczyny brnie dalej w zaparte i kpi sobie z nas i naszego zdrowia. Czyżby taki dług wdzięczności za wygrane wybory? Czy coś więcej? Czy się kiedyś dowiemy, dlaczego tak nas lekceważy? |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|