Pytanie do Dziennika - do kiedy komitety maja to usnac?
Apel do czytelnikow - czekajmy do tego terminu, a pozniej zalejmy straz miejska i policje telefonami, niech posypia sie mandaty dla tych darmozjadow i niech im te agresywne plakatowanie wyjdzie bokiem!
|
|
Kandydaci ! Ruszyć dupska i zbieramy, zbieramy...
|
|
Moze gdyby kandydaci mieli sprzatac pozniej swoje plakaty to by sie wczesniej 2 razy zastanowili gdzie i w jakich ilosciach je powiesic. Albo jasniej okreslic paragrafy w kodeksie karnym czy cos tak aby odpowiadali za szkody wyrzadzone poprzez celowe wieszanie plakatow wyborczych gdzie popadnie i utrudniajacych zycie innym.
|
|
kandydatów na polityków wszyscy boją się-nawet Policja. Straż Miejska za to że auto stoi jednym kołem na trawniku blokuje koło auta. A ileż to plakatów na dyktach poniewiera się na trawnikach ?????????????????
|
|
po wyznaczonym terminie wynająć prywatną firmę sprzątającą i kosztami obciążyć samych kandydatów których plakaty będą sprzątane.PROSTE.
|
|
Mundurowi rżną głupa i rodzi się poderzenie,że kolesiowskie przysługi spychają na margines
obowiązujące prawo. Zgłosiłem na lubelskie 112,że podczas silnego wiatru plakaty wyborcze
o wymiarach gdzieś około 80x70 cm odpadają od przydrożnych słupów i fruwają po jezdni.
Miało to miejsce na ul.Smorawińskiego odcinek pomiędzy przejściem Radzyńska-Kiepury
a kładką Os.Moniuszki-Os.Lipińskiego.Jeden z takich plakatów uniesiony przez wiatr otarł się o moje auto pozostawiajac rysę na lakierze.I co?? do tej pory nikt tego nie uprzątnął.
Ci tzw. KANDYDACI zachowują się jak rozjuszone byki w okresie rykowiska,natomiast służby mundurowe przybierają w tym czasie postawę myśliwych,którym to w okresie rui zabrania się odstrzału.Tylko czy jest czymś normalnym aby to człowiek ulegał zezwierzęceniu ?
Przecież Bozia tyle się namęczyła i jako jedynej istocie dała mu rozum.
|
|
Zbyslew co za głupie usprawiedliwienie dla tych co to chociażby półkołem znajdą się na trawniku !. Bezmyślnych ignorantów co to wjeżdżają na rozmokłe trawniki i pozostawiaja po sobie głębokie transzeje powinno się bezlitośnie karać mandatami ze zobowiązaniem naprawy wyrządzonej szkody.Niemniej co do pozostałych uwag masz zupełną rację |
|
Stan Lis oryginalny pogrzebowy plakat, on startował do rady miasta czy do zarządu cmentarza komunalnego na Majdanku?
|
|
JAK KANDYDATÓW STAĆ NA POWIESZENIE AŻ TYLU PLAKATÓW TO CHYBA TEŻ ICH STAĆ NA POSPRZĄTANIE PO SOBIE. JAK NIE POSPRZĄTAJĄ DO DN. "X" TO KARAĆ - TAKIE TRUDNE ?
|
|
tak też jest - przepisy mówią jasno, że komitety mają czas do 30 dni od wyborów aby uprzątnąć wszystkie plakaty, po tym czasie miasto może wynająć firmę i usunąć na koszt komitetów pozostałe plakaty. Szkoda tylko, że rzadko się tak dzieje, no ale w końcu dlaczego mają sami siebie obciążać kosztami?
|
|
To, że miasto wygląda jak wygląda i to że zastanawiamy się kiedy i gdzie posprzatąć świadczy o naszej wschodniej kulturze, kulturze brudu i bylejkości. Skandalem nie jest to, że plakaty wiszą w złych miejscach i za długo ale to, że w ogóle są.
W ostatnim czasie byłem w wielu miejscach Polski i nigdzie takiego syfu nie widziałem. Pierwszą uchwałą nowej rady powinien być zakaz tego typu propagandy urągającej poczuciu minimalnego ładu i estetyki.
|
|
to nie usprawiedliwienie lecz porównanie działania i braku reakcji na zaśmiecanie miasta. Polityka należy bać się-kierowcy już niekoniecznie.Biepotrzebnie rozdzieliłeś te dwa przykłady nadgorliwości i z drugiej strony braku reakcji i działania. |
|
Wieszanie plakatów wyborczych poza wyznaczonymi na reklamę miejscami powinno być zakazane i surowo karane najlepiej wykluczeniem takiego delikwenta z udziału w wyborach.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|