,,Przed wydaniem ogromnych pieniędzy na obronę, trzeba stworzyć dla ludzi taki poziom życia, którego sami będą bronić.'' - Carl Gustaf Mannerheim
|
|
Nie ma lepszej fuchy. W Europie przez najbliższe pół dekady nie planuje się wojny. Jesli teraz się załapią, to do emerytury bezpiecznie będzie im kaska wpływać. Żółnierz to dzisiaj pracownik biurowy, a nie wojownik. Chociaż, znając zapędy Kaczyńskiego i zapowiedzi Morawieckiego o Trzeciej Wojnie światowej, to może i będzie tak, że kilka kontyngentó pójdzie na mięso armatnie.
|
|
,,Przed wydaniem ogromnych pieniędzy na obronę, trzeba stworzyć dla ludzi taki poziom życia, którego sami będą bronić.'' - Carl Gustaf Mannerheimżeby nie było tak jak w Kampanii Wrześniowej, że Wojsko Polskie na złotych koniach opuści Lublin w pośpiechu by "bronić Lwowa". Tyle Polskiego Wojska tu widział 80 lat temu. Z tego co pamiętam, to starzy emeryci, tacy pamiętający powstanie styczniowe i weterani wojenni plus harcerze co zostali w Lublinie, zorganizowali odpór i obronę miasta przed atakiem Wermachtu. Wytrzymali ile, z dwa dni? Ale fakt faktem, Wojsko Polskie to dobre w czasach pokoju grochówkę gotować. |
|
Ja za pisowskie polin walczył nie będę. Niech zaorają ten marny kraj i ciebie mały uju.Nikt cię tu na siłę nie trzyma! Wy....dalaj! |
|
Czyżby Pan Prezes szykował nam - "niedzielę bez teleranka" ? Już to kiedyś przerabialiśmy !
|
|
wiem wiem jeszcze zostało nam Morze Bałtyckie jeszcze tylko z nim nie jesteśmy skłóceni ale któż to wie
|
|
Niech Pan Prezes i wszyscy jemu podobni sami wypie.... do wojska, a najlepiej na pierwszą linię frontu, a nie siedzą i sterują obywatelami jak kukłami. Widzę że bardzo im zależy na powtórzeniu Operacji Barbarossa tylko tym razem w wykonaniu Polski...
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|