Wyniki w powiecie bialskim i wygrana Dudy potwierdza tylko statystyki, że głosują na niego osoby z podstawowym lub co najwyżej zawodowym wykształceniem. Większość tych ludzi nie widzi naczyń połączonych, że jak coś "dostają" od państwa, to w innym miejscu im zabierają. Mówią "super" dostałem 500 zł, ale nie widzą, że wokoło wszystko podrożało o 600 zł. Nie bez powodów PiS tak mocno walczy z nauką ekonomii. Inna część wyborców Dudy głosowała przez ideologię, z którą PiS próbują walczyć. Podobają im się pielgrzymki do Częstochowy, klękanie przed Rydzykiem. I po raz kolejny nie widzą naczyń połączonych - że to wszystko robione jest pod publikę, żeby robić interesy z kościołem i kupować przez to głosy części duchownych.
Ludzie na wschodzie w dużej części nie potrafią myśleć samodzielnie tylko powtarzają co gdzieś zasłyszą lub przeczytają dorwawszy się do internetu. Nie weryfikują informacji, bo nie potrafią. Można im kit wciskać do woli. I później zastanawiają się dlaczego żyje się im coraz gorzej. A nie przepraszam, tym co nie pracują i nie chcą pracować żyje się o wiele lepiej. Bo teraz naprawdę promowane jest menelstwo i nic nie robienie. Tylko kto za to płaci?
|
|
Za to na szambelana głosowały zakłady karne, niedowartościowani oraz "przedsiębiorcy" od wyłudzania VAT. Apropo tego myślenia samodzielnego, gdybyś posiadał tą zdolność, nie powtarzałbyś tefałenowskich sloganów. Znalazły się pieniądze na 500, na emerytury, wystarczyło przestać kraść. Liczę swoje wydatki skrupulatnie od kilku lat i twierdzę, że mogę kupić więcej niż 2015 roku. Kolejna sprawa, głosowałem na Dudę bo nie chcę rzeszy emigrantów ekonomicznych z afryki i azji, nie chcę przymusowo pracować do śmierci, nie zgadzam się na indoktrynację lgbt, sprzeciwiam sie acta2 no i oczekuję od prezydenta powagi, nie cynizmu, kłamstwa i pogardy. Całe szczęście, w pierwszej turze, większość nas zauważyła, kim jest Rafałek i jacy ludzie za nim stoją. BTW mama kandydata była TW o pseudonimie Justyna. Nie dowiecie się tego z wikipedii, gdyż, jakoś tak, parę dni temu, informacja ta została usunięta.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|