A Pani Fisz to niby co robiła z tym swoim glupim szyderczym usmiechem.
|
|
Bardzo słWypowiadaj się za siebie, ja na żadną czerwoną zarazę nie głosuję.Widzę, że same merytoryczne argumenty: "A Hymnu Polski już się naumiał?" - wydarzenie z przed ponad 10 lat, "Kaczor analfabeta cywilizacyjny najarany?" - a Ty zdrowy na umyśle? "... agitacja w szkole..." - poczytaj trochę ustawy to zrozumiesz, że dotyczy to agitacji wobec uczniów a nie dotyczy zamkniętych eventów po godzinach pracy szkoły, "cyt. wielkiego Wolaka ,,spieprzaj dziadu !!" - wydarzenie z przed 15 lat, po za tym to powiedział Lech nie Jarosław. Ponosząc poziom dyskusji napisze coś merytorycznie. Ze swojego punktu widzenia: bywam od kilku lat regularnie w Chełmie i innych miastach wschodniej Polski i powiem że na tle innych miast na ścianie wschodniej (m.in. Zamość, Biała Podlaska, Przemyśl, Puławy, Sanok, Krosno, Jasło, Stalowa Wola), Chełm wypada blado. Gorzej to Chyba tylko jest w Tarnobrzegu. Ul. Rejowiecka zrobiona do połowy, remonty ruszają zawsze przed wyborami, do dziś nie ruszona obwodnica, galeria Chełmska "w budowie" od 12 lat. Po za tym masa znajomych którzy dojeżdżają codziennie do pracy do Lublina. No ale skoro jedynym argumentem Chełmian co widać w cytowanych wypowiedziach jest "precz z Kaczorem", to nie dziwi mnie, że jest jak jest.Bardzo słuszna argumentacja. Tylko niestety w niedzielę wybieramą mniejsze zło. Wolą mniejsze zmiany lub ich brak niż wielkie zmiany pod sztandarem i na zasadach PiS |
|
TO wam powiedział mędrzec z Żoliborza, pokażcie mu Chełmianie gdzie macie jego prawdy objawione
|
|
Ciekawe skąd tyle nienawiści w zwolennikach takich oświeconych, europejskich partii?
Dotąd we wszystkich mediach wytykano jaki ten PIS nienawistny, oszołomy itp. a tu widzę do pięt nie dorastali w tej materii oświeconej inteligencji europejskiej.
|
|
Ja nie nazwałbym tego nienawiścią, raczej strachem przed barbarzyńcami. Troche rozumiem.
|
|
Ale to wielkie słowa barbarzyństwo, do tego nazizm, upadek konstytucji, upadek świata zachodniego....brak adekwatności do rzeczywistej sytuacji. Porównywanie dzisiejszej sytuacji czasów do stanu wojennego, czy czasów wojennych i jednoczesne bagatelizowanie tamtych czasów przez ludzi pokroju Mazguły itp.
Wydaje mi się że politycy używają tych słów by osiągnąć swoje cele - a wielu z nas je po prostu powiela bez zastanowienia.
|
|
Kwa, kwa, kwa, ...
|
|
Jarosław Kaczyński w Chełmie 31.10.2018 NOWOŚĆ ***s://***youtube.com/watch?v=s46NkwwhjHs
|
|
Do Kwak - - niesamowicie merytorycznie - potwierdzenie wcześniejszej mojej tezy
|
|
dlaczego kaczor nie przyzna sie do swojego homoseksualizmu?
|
|
Czy już się rozwija. Na razie tylko trudy nowej władzy są pokazywane a rozwoju nie widu , nie słychu.
|
Strona 4 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|