30 stycznia kupiłem sok pomidorowy "Lewiatan" prod. Fortuna za 2,35 zł, w tym 5% VAT. Dziś kupiłem taki sam sok za 2,38 zł (w stawce zwolnionej z VAT). Może mi docent Patkowski wraz z docentem niejednokrotnie rehabilitowanym Sarnowskim - wiceministrowie finansów- powiedzą po szczegółowych wyliczeniach, ile zyskałem na tarczy antyinflacyjnej 2.0 oraz Polskim Wale bo jakoś sam oszczędności doliczyć się nie mogę.
|
|
Dzisiaj w jednym markecie budowlanym zatrzymałem się przed workiem drewna opałowego , chciałem odnalezć tabliczkę/kartkę "to my pis podnieśliśmy VAT o 15% ". Nie znalazłem
|
|
"Obraz wyraża więcej niż tysiąc słów"
|
|
Ta "młodzież" pamięta czasy donka czy nie bardzo .... Ja pamiętam i to doskonale. Pamiętam jak ta ruda k**** mówiła : "rząd nie ma magicznego guziczka, którym mógłby obniżyć ceny" albo "teraz paliwo może być i po 8złotych". Zastanawiam się czy oni są tak bezczelni i wyrachowani czy to zwykli idioci wykorzystywani przez cwaniaków z PO.
|
|
Jak mnie ciesz że zwolennicy pIs i konfy lizną inflacji 13 14 pójdą na masło-podobny wyrób i chlebopodoby bochenek itd. Oni i tak jedli w dyskontach śmieciowe produkty teraz to już nie wiem co zjedzą chyba same E..... W składzie . Niedługo szczaw wzejdzie i później mirabele (:
|
|
Brzdęk i kolejnych kilka rubli wpadło do sakiewki Monisi(konta "kronikidewelorozwoju" oraz "stop_propagandzie" to rzecz jasna również Monisia).
|
|
Teraz zagadka dla inteligentnych (sic!) pislamistów: czy benzyna od 01.02.2022 podrożała czy staniała? Odpowiedz: tak i nie. Staniała dla Kowalskiego - o podatek vat. Zdrożała dla wszystkich bo jej wartość netto została podniesiona. Nie kumacie? No dobra, powiem bo nie zaśniecie. Kowalski płaci brutto a Kowalski Sp. z o.o. netto. I dla tego drugiego podmiotu zaistniała sytuacja była podwyżką bo netto cena paliwa poszła do góry. I w takiej sytuacji nie liczcie na obniżenie cen po obniżeniu kosztów transportu. Dobranoc. Rozmyślajcie. PiS z wami i waszymi obniżkami.To trollu PIS podniósł ceny czy geszefciarz,który POdniósł ceny netto na stacji. Peło z tobą i twoimi bredniami |
|
Kroll brawo!!!!!
|
|
Słowo PRAWDA w ustach kogokolwiek z PO brzmi jak POgarda.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|