Brawo ! Postępujemy jak obecnę wzorce demokracji - Niemcy, Szwajcaria, Korea Pd czy demokraci (Pelosi) z USA !
|
|
A ja sobie teraz tak myślę, że PiS może na tych wyborach nieźle się przejechać. Będą to bardzo ciekawe wybory. Jestem za Dudą, ale nie będę brał udziału w jednorazowych wyborach korespondecyjnych. Albo robimy światową demokrację, albo bawimy się w cyrk. Z drugiej strony powoli do mnie dociera, że im gorzej w Polsce, tym więcej argumentow mam, że dobrze wybrałem życie na emigracji. Tym bardziej, że PiS do tej pory nic nie zrobił dla obywateli III RP z wyżu demograficznego. W Polsce kwota wolna od podatku, to nadal ok. 3100zł. W Niemczech 9400€, a dla mnie ok. 19000€. W Niemczech wzrosła ta kwota o ok. 500€ i za rok również powinna wzrosnąć. W Polsce na dziecko jest 500zł. W Niemczech 200€ plus opiekuńczy 185€ (przy niskichmdochodach). I to od czego powinien zacząć PiS... ulga podatkowa na dziecko 7000€ dochodu nieopodatkowanego. Jeżeli stracę pracę, na bezrobociu otrzymam 60% wypracowanego dochodu. W razie choroby i będąc zwolnionym z pracy (w Niemczech jest taka możliwość). Ich NFZ (tutaj jest sporo jednostek) wyplaca 80% dochodu. Trzeba jedynie uważać, by była ciągłość zwolnienia. Dzień przerwy i... koniec ze wsparcia finansowego. PiS zrobił wiele lub nawet niewyobrażalnie dużo. Lecz nie dla mnie. A miały być tanie mieszkania na wynajem. Jak w Niemczech?! A sfinalizowano kredyt dla nielicznych!!! Po co? Mieszkania miały być na wynajem. I nadal nie ma tanich lokali do wynajęcia. W Niemczech są. Teraz na stałej umowie o pracę i ponad rocznym zameldowaniu w gminie, będę mógł starać się o tani wynajem. To jakieś 200 € niżej jak na rynku. Szkoda, że PiS realizuje programy, trochę nieakceptowalne dla ogółu. Przecietny, uczciwy pracownik, nie ma szans na przeżycie w Polsce za PiS,,tak samo jak za Patologii Ogólnej. Taka jest prawda. To niech teraz sami sobie głosują.
|
|
Korespondencyjnie to PiS może sobie wybierać I sekretarza KC. W dupę niech mnie pocałują ! Zamiast myśleć jak obronić Polskę przed pandemią, te sukinsyny myślą tylko jak utrzymać się u władzy ! Mam nadzieję, że rozliczymy tych drani, za to wszystko co robią z Polską !
|
|
Rządzący sataniści niszczą Wielki Post oraz przeżywanie Wielkanocy, więc Polacy mają prawo odseparować się od tego antypolskiego i antyludzkiego reżimu - głosowanie byłoby przejawem akceptacji tych draństw.
|
|
Zamiast maseczek ochronnych, poczta polska rozniesie pakiety wyborcze. Niech łapa uschnie każdemu kto zakreśli przedstawiciela skur.wys.ynów.
|
|
Kiedy ta banda łgarzy mówią prawdę ? Czu 14 listopada 2017 r. zmieniając ordynację wyborczą poprzez znaczne ograniczenie głosowania korespondencyjnego uzasadniając to jako źródło oszustw wyborczych czy teraz łamiąc inne zasady w tym tajności
|
|
Brawo ! Postępujemy jak obecnę wzorce demokracji - Niemcy, Szwajcaria, Korea Pd czy demokraci (Pelosi) z USA !Aron, ty powołujesz się na Bawarie jako na wzorowa demokrację,? Przecież w bawarskich piwnicach narodził się hitleryzm, tam Hitler zaczynał swoją karierę. Nie wiesz, zapomniałeś czym to się skończyło? I jeszcze jedno: zapomniałeś w gronie wzorowych demokracji umieścić drugiego, północnego państwa Korranczykow. |
|
Rządzący sataniści niszczą Wielki Post oraz przeżywanie Wielkanocy, więc Polacy mają prawo odseparować się od tego antypolskiego i antyludzkiego reżimu - głosowanie byłoby przejawem akceptacji tych draństw.Czyje interesy realizuje PIS Kaczyńskich, dużo mówią słowa prezydenta Kaczynskiego wygłoszone podczas wizyty w Izraelu: "Niezależnie kto będzie w Polsce rządził ja będę pilnował żydowskich interesów" (z książki H. Pająka). PAD jest uczniem i kontynuatorem PLK |
|
„Głosowanie korespondencyjne ma zasadnicze znaczenie dla ochrony przyszłości naszej demokracji ...” - mówi Nancy Pelosi z amerykańskiej Izby Reprezentantów, zagorzała przeciwniczka polityki Donalda Trumpa
|
|
„Głosowanie korespondencyjne ma zasadnicze znaczenie dla ochrony przyszłości naszej demokracji ...” - mówi Nancy Pelosi z amerykańskiej Izby Reprezentantów, zagorzała przeciwniczka polityki Donalda TrumpaW USA głosowanie korenspodencyjne czy internetowe odbywa się w wielu Stanach od dawna. Amerykańskie prawo przewiduje 7 lat więzienia za wysłanie czyjegoś głosu, a naturalizowany Amerykanin wydalany jest z USA. Jakie zabezpieczenia w tym względzie przewiduje polska ustawa przyjęta wczoraj przez Sejm? |
|
„Moim synom nie wolno dać władzy, bo zniszczą każdego lepszego od siebie”....... zgadnijcie kto to powiedział??
|
|
Węgry wprowadziły stan wyjątkowy.
Natychmiast zareagował Parlament Europejski, a wraz z nim Tusk czy TVN, które Orbana nazywają dyktatorem.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|