No to teraz nowa miotła pięknie wymiecie stare śmiecie!!!!!Śmieszny jesteś. Chyba nie myślisz, że wymiecenie „starych śmieci” coś zmieni. Stare, czy nowe śmiecie to ciągle śmiecie. Krasnystaw czeka powolny upadek i rozjechanie przez walec demograficzny. Jedyna przyszłość dla Krasnegostawu to agroturystyka. Tu żadnen przemysł się nie osiedli, bo brak jest wykształconych ludzi do pracy (są jedynie rozmodlone włochate berety), a jedyny handel to wiejski targ w sobotę, szmatexy i apteki. W zasadzie to wszystko jedno, kto jest burmistrzem.
|
|
Jednak wolę ten niekompetentny rząd jak twierdzisz niż ekipe aferowców i nieudaczników z poprzedniej władzy. Skoro nawiązujesz do prezydenta przynejmniej potrafi się zachować i jakoś zaprezentować Nasz kraj bez akcji typu " chodz szogunie" czy łączymy się w bólu" przez u. Jednym słowem Bronek to absolutna porażka.. Co do ministrów mieliśmy gwiazdy w tamtym rządzie, co interesowała ich tylko mamona i jak ukręcić wała więc tu można taką wpadkę wybaczyć np Pan zegarek od dróg. Co do premiera łagarza chyba jeszcze mu daleko do Pana T kórla Europy i Panią K. Przynajmniej mamy wzrost gospodarczy i rozwój oraz repolonizację strategicznych spółek a nie wyprzedaż za grosze... Np LOT doprowadzić do upadłości i chęć sprzedaży Niemieckiej spółce, która uwaga ogłosiła później upadłość zaś LOT generuje dochody.. Czy to nie proba ratowania niemieciego przewoźnika Naszym kosztem? Helikoptery... To dałeś przykład.. Caracale nieloty. Niezły pomysł - przepłacić za kilkadziesiąt złomów przestarzałej konstrukcji, kótre jakimś trafem wycofywane są z francuskiej armi a te co są nie latają bo remonty za drogie. Nawiązując do wcześniejszych uwag - jeden z kolejnych wspaniałych pomysłów poprzedniego rządu jak uratować komuś zakład i wyprowadzić pieniądze z budżetu bo trzeba przyznać poprzednia władza w tym kierunku osiągnęła absolutny poziom master. Katolicyzm... hmmm chyba brakuje Ci codzienności zachodniej, gdzie strach wyjśc na ulicę i nie powiem już o gangach imigrantów.. jeśli nie byłeś proponuje wycieczkę do nowoczesnego zachodniego miasta. Możesz również przestać oglądać TVN i chociażby założyć konto na Facebook gdzie ludzie publikują filmy, jeśli chcesz moge podesłać kilka od mojego kolegi to zobaczysz co tam się dzieje za oknem. Także grzecznie ubieraj choinkę i śpiewaj kolędy póki możesz i ciesz się katolicyzmem bo jak dotrze do Nas nowoczesność zachodu to zabronią Ci nawet dekoracji świątecznych żeby nie urazić uczuć religijnych przybyszów ze wschodu ( Dortmund, Malmo, Sztokholm). A i nie narzekaj jak podniosą Ci ZUS zeby wystarczyło dla nich na zasiłki. Jednak zdecydowanie wolę średniowieczną Europę niż nowoczesny zachód i uwież mi wiem co mówię bo widziaęłm na wlasne oczy. Ale tacy jak Ty właśnie chcą tego czego żałuje Europa bo jak to głosi staropolskie powiedzenie " w d..ie żeś był i g..no widział".
|
|
Jednak wolę ten niekompetentny rząd jak twierdzisz niż ekipe aferowców i nieudaczników z poprzedniej władzy. Skoro nawiązujesz do prezydenta przynejmniej potrafi się zachować i jakoś zaprezentować Nasz kraj bez akcji typu " chodz szogunie" czy łączymy się w bólu" przez u. Jednym słowem Bronek to absolutna porażka.. Co do ministrów mieliśmy gwiazdy w tamtym rządzie, co interesowała ich tylko mamona i jak ukręcić wała więc tu można taką wpadkę wybaczyć np Pan zegarek od dróg. Co do premiera łagarza chyba jeszcze mu daleko do Pana T kórla Europy i Panią K. Przynajmniej mamy wzrost gospodarczy i rozwój oraz repolonizację strategicznych spółek a nie wyprzedaż za grosze... Np LOT doprowadzić do upadłości i chęć sprzedaży Niemieckiej spółce, która uwaga ogłosiła później upadłość zaś LOT generuje dochody.. Czy to nie proba ratowania niemieciego przewoźnika Naszym kosztem? Helikoptery... To dałeś przykład.. Caracale nieloty. Niezły pomysł - przepłacić za kilkadziesiąt złomów przestarzałej konstrukcji, kótre jakimś trafem wycofywane są z francuskiej armi a te co są nie latają bo remonty za drogie. Nawiązując do wcześniejszych uwag - jeden z kolejnych wspaniałych pomysłów poprzedniego rządu jak uratować komuś zakład i wyprowadzić pieniądze z budżetu bo trzeba przyznać poprzednia władza w tym kierunku osiągnęła absolutny poziom master. Katolicyzm... hmmm chyba brakuje Ci codzienności zachodniej, gdzie strach wyjśc na ulicę i nie powiem już o gangach imigrantów.. jeśli nie byłeś proponuje wycieczkę do nowoczesnego zachodniego miasta. Możesz również przestać oglądać TVN i chociażby założyć konto na Facebook gdzie ludzie publikują filmy, jeśli chcesz moge podesłać kilka od mojego kolegi to zobaczysz co tam się dzieje za oknem. Także grzecznie ubieraj choinkę i śpiewaj kolędy póki możesz i ciesz się katolicyzmem bo jak dotrze do Nas nowoczesność zachodu to zabronią Ci nawet dekoracji świątecznych żeby nie urazić uczuć religijnych przybyszów ze wschodu ( Dortmund, Malmo, Sztokholm). A i nie narzekaj jak podniosą Ci ZUS zeby wystarczyło dla nich na zasiłki. Jednak zdecydowanie wolę średniowieczną Europę niż nowoczesny zachód i uwież mi wiem co mówię bo widziaęłm na wlasne oczy. Ale tacy jak Ty właśnie chcą tego czego żałuje Europa bo jak to głosi staropolskie powiedzenie " w d..ie żeś był i g..no widział".Przynajmniej „mamy wzrost gospodarczy?” Ten wzrost gospodarczy nie ma nic wspólnego z PiS. Gospodarka ma ogromną bezwałdność trwającą kilka lat. Wzrost gospodarczy od PiS to właśnie się powoli zaczyna ze swoim szczytem w 2020 roku. I zapewniam Cię to nie będzie żaden wzrost tylko równia pochyła. Tylu kretynów i karierowiczów, co w rządzie PiS to w Polsce nie było jeszcze nigdy. Imigrantami to mnie nie strasz, bo napływ imigrantów z Bliskiego Wschodu to się właśnie skończył, to już jest przeszłość. A swoją drogą bez imigrantów to ten kraj czekają dziesięciolecia zapaści gospodarczej, którą durny PiS tylko przyspieszył. |
|
SCHIZOFRENIA MÓWI WAM TO COŚ.
|
|
Niech ktoś coś zrobi żebyśmy my co wyjechali uciekli z tego miasta powrócili to nasze miasto naszych rodziców i naszych dzieci. Jak w tym filmie daj wedkarzowi wędkę niech złapie rybę tak my chcemy tutaj żyć mieszkać i pracować zadbajcie o obywatela jak w innych krajach a nie o swoje dupy jak narazie przyszłości w tym mieście kraju niema
|
|
A jak myślisz skąd ta bezwałdność się wzięła? Dzięki wyprzedaży majątku narodowego i złotych transakcji pana europosła Lewandowskiego, gdzie firmy sprzedawane były za ułamek ich wartości. W końcu pula zakładów do wyprzedania się zmiejszyła do tego stopnia, że trzeba było wydoić społeczeństwo bo skąd będą wpływy do budżetu? Trzeba było podnieść VAT, dowalić podatki do paliwa i słynne nagranie w Sowy gdzie znany polityk mówi " teraz to paliwo może być po 7 złotych".. Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania bo zaczynam się upewniać w tym, że jesteś wiernym wyznawcą "jednynej słusznej władzy" lub " totalnych" , jeśli nie jest to załsugą PiS gwałtowny wzrost gospodarczy w ostatnich kilku latach to pewnie była to zasługa poprzedniej władzy a przede wszystkim takich bodźców jak: afera Amber Gold, afera Hazardowa, afera Gazowa, afera Węglowa, skok na OFE itd , można było by wyliczać i wyliczać. Takie działania z pewnością przyczyniły się do rozkwitu gospodarki, gdzie tracone były miliardy zł z budżetu na każej z nich. Równia pochyła to będzie, gdyby Koalicja odzyskała władzę, oni nawet programu nie mieli żadnego ani pomysłu co robić w przeciwieństwie do bieżącej władzy. Napływ imigrantów trwa, tu sie zgodzę troche osłabł ale będzie trwał a pobudzi go fakt chęci wprowadzenia nowego traktatu lub jak kto woli Pakietu Migracyjnego przez ONZ (prace właśnie nad nim trwają). Mówisz o zapaści gospodarczej. Owszem, poprzednia władza zmusiła ludzi do emigracji zarobkowej przez co utraciliśmy rzeszę specjalnistów, społeczeństwo starzeje się więc trzeba je stymulować i pomagać rodzinom oraz zachęcać do powrotu do wielodzietności a nie importować imigrantów, kótrzy nie chcą pracować, kradną gwałcą i mordują, napadają i czują się bezkarni. Czy stymulują gospodarkę? Tak, Niemcy juz wtydają 55% budżetu na świadczenia socjalne - polecam zobaczyć dane budżetowe np z 2017 roku lecz ich na to stać. Jakby imigranci byli tacy cenni i dobrzy to taki mądry i gospodarczy naród jak Niemcy z pewnością nie chcieliby nimi się tak chojnie dzielić z innymi krajami. Tak, to oni wnoszą, ciężar dla Nas wszystkich podatników oraz niepokoje społeczne oraz terror w państwie oraz dodatkowe atrakcje sylwestrowe. Pozdrawiam i dobranoc
|
|
szkoda że Krasnystaw stał się kolejnym PiSogrodem, aż mi przykro że tu się urodziłam i tu mieszkam, czas chyba spier... skoro taka ciemnota tutaj również zagościła, jednak wschód to zaścianek
|
|
A spier....czym prędzej. Nikt po tobie nie będzie płakać. Dostęp do koryta się kończy
|
|
No jeśli dla ciebie bezwładność gospodarki bierze się z "wyprzedaży majątku narodowego" to jednak nie mamy o czym dyskutować. Możesz powrócić do swoich urojeń o wspaniałym majątku narodowym i wstawaniu z kolan. Daj mi znać, jak już te polskie samochody elektryczne będą w biedronce. Obok skrzynki z pyrami ma się rozumieć.
|
|
No jeśli dla ciebie bezwładność gospodarki bierze się z "wyprzedaży majątku narodowego" to jednak nie mamy o czym dyskutować. Możesz powrócić do swoich urojeń o wspaniałym majątku narodowym i wstawaniu z kolan. Daj mi znać, jak już te polskie samochody elektryczne będą w biedronce. Obok skrzynki z pyrami ma się rozumieć.Ale nic się nie martw, swietnie się nadajesz na ministra w rządzie PiS (tak samo, jak wnuki Tuska na radę nadzorczą Orlenu). |
|
Sieroty po Jakupcu cieszą się że tak wiele w radzie miasta zdziałają, a nie widzą że mają kij w kaprawe ślepia, albo szprychy, bo Burmistrz karty rozdaje :-)
|
|
Kościuk, Jakubiec-wybor jak między dżumą a holero
|
|
Nie wiem po co ta dyskusja większość zdecydowała że Burmistrzem na kolejne 5 lat został P. Robert Kościuk więc trzeba to przyjąć i dać mu szansę może akurat będzie miał szczęście i za 5 lat pokaże nam że to co obiecał w swoim programie wyborczym zostało chociażby w 1/2 zrealizowane. A jeżli chodzi o brak zaplecza w radzie to tak myślę że jeżeli będzie podejmował słuszne decyzje dla Miasta to Radni bez względu na to z jakiego są komitetu będą grać w jednej drużynie dla dobra Miasta i jego mieszkańców.
|
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|