Różnica będzie większa, bo na razie spływają wyniki z wiosek.
|
|
Wioske to ty masz na chaci
|
|
Jakieś kompleksy? Po prostu na wsiach jest mniej wyborców w okręgach i szybciej liczą głosy, a jak wiadomo Kaczyński tam ma właśnie największe poparcie.
|
|
co za ciemnogrod jak mozna tak szkodzic polsce i glosowac na tego malego pieniacza
|
|
to tylko zły sen
|
|
Oto jak głosowano biorąc pod uwagę wykształcenie:
Podstawowe:
61,6 % Kaczyński
38,4 % Komorowski
Zawodowe:
56,2 % Kaczyński
43,8 % Komorowski
Średnie:
56,5 % Komorowski
43,5 % Kaczyński
Wyższe:
66,2 % Komorowski
33,8 % Kaczyński
Głosy oddane pod względem lokalizacji:
wieś:
60,91 % Kaczyński
39,09 % Komorowski
miasto:
59,46 % Komorowski
40,54 % Kaczyński
Źrodło - PKW
Jakieś wnioski się nasuwają?
Na Komorowskiego większość głosów oddali ludzie wykształceni i mieszkający w miastach, na Kaczyńskiego zaś zagłosował kiepsko wykształcony elektorat głównie ze wsi.
|
|
dzieki bogu, ide spać
|
|
NApisz jeszcze jak głosowały zakłady karne to też uzupełni ten obraz i będzie git Tam Komorowaski 90% a Kaczyński 10% he he he |
|
BRAWO, ZWYCIĘŻYŁ ROZSĄDEK, SZKODA TYLKO ŻE TYLU MIESZKAŃCÓW LUBELSKIEGO GŁOSOWAŁO NA KACZORA- WSTYD MI ZA TE CZĘŚĆ. ZOSTAŁO IM TYLKO RZUCANIE JADEM JAK NA SYMPATYKÓW PIS PRZYSTAŁO. BRAWI JESZCZE RAZ BRAWO I GRATULACJE DLA WIEKSZOŚCI MĄDRYCH POLAKÓW (NIE MAM TU NA MYŚLI SYMPATYKÓW PIS OCZYWIŚCIE),
|
|
babki moherowe 62% na Kaczyńskiego. |
|
Elektorat roszczeniowy,któremu się wszystko należy. |
|
Jakie zwycięstwo??? Połowa obywateli olała wybory i zostali w domach, albo spacerowali sobie nie zwracając uwagi na całą sytuację. To PORAŻKA, a nie zwycięstwo, bo jak inaczej można to nazwać? I wybór jaki był każdy widział... Teraz po tych obiecankach przedwyborczych, to nawet kamienie mają być twardsze i woda bardziej mokra Ja też spacerowałem z dzieciakami, wybory out!!!
|
|
No to pięknie. Najwięksi przedsiębiorcy właśnie dostali władzę absolutną. Człowiek marionetka na prezydenckim fotelu. Cóż za głupie społeczneństwo u nas bytuje. Bo nie sądzę żeby wśród nich byli tylko sami duzi przędsiębiorcy...
|
|
Zobaczymy fani PO, jak się będzie wam żyło pod żądami zamachowca, tzn. Tuska. Macie przesrane. Czas wypie.... do afryki, bo jak PO dowali reformy gospodarcze to się nie pozbieramy. I będzie prezydent wszytskich bogaczy.
|
|
To pakuj walizki zamiast tracić czas na wypisywanie głupot na forum |
|
Z ciebie jest prorok, jak z kangura kontener. |
|
Pozostaje tylko pogratulować... Jedna partia będzie rządzi krajem, DYKTATURA i nic poza tym. Mam ochotę wyjeżdżać z tego kraju. Widziałem w TV jak ludzie tłumaczyli swój wybór - "rzut monetą"itp. Co za głupi kraj. WASZ CYRK WASZE MAŁPY!!
|
|
Zbliża się koniec naszej kochanej Polski. Liberałowie przy pełnej władzy!!!!!!! Będą teraz takie przekręty że to się w głowie nie mieści. Wszystkie ustawy będą pod działaczy PO i tych bogatych, którzy będą mogli sobie "kupić" odpowiadającą im ustawę. Afera hazardowa to był przedsmak całego złodziejstwa jakie zapanuje w Polsce. A propo wypowiedzi Dona, że na Kaczyńskiego głosowała "niewykształcona wieś"... Tam mieszkają ludzie, którzy ciężko pracują na każdy kawałek chleba, a odkąd do władzy doszło PO jest coraz gorzej i się nie dziwcie, że chcą coś zmienić. A ujrzeć szczęśliwą i fałszywą twarz Tuska - bezcenne.
|
|
Współczuję powodzianom, w tej sytuacji to tylko się wieszać można ;/ Nie dość ze nie które rejony bez pomocy, zero stanu klęski żywiołowej, to jeszcze im wały wysadzali żeby Warszawa na czas kampanii nie była zalana... A ludzie poszli, zagłosowali i dali im władzę w Polsce...
|
|
takich mamy wykształconych ludzi, że jak spytałam jednej wykształconej (ze śląska) dlaczego głosuje na Komorowskiego, to stwierdziła 'bo lepiej się prezentuje, przynajmniej wstydu za wygląd i obycie nie przyniesie' no luuudzie, kto przeczytał program wyborczy? kto sobie zdaje sprawę jakie gospodarcze "cuda" nas czekają? też jestem wykształcona i w życiu wczesniej nie głosowałabym na PIS ze względu właśnie na zacofanie i ciemnogrodzkie przesłanki. Trzeba było wybrać mniejsze zło, a teraz? Eh, zobaczycie sami...... |
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|