Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Wybory prezydenckie: Lubelszczyzna za Kaczyńskim, oficjalne wyniki z powiatów

Utworzony przez Lub, 5 lipca 2010 r. o 18:11
Moim zdaniem to wynik fatalnych rządów PO w mieście. Ludzie widząc jak podupada miasto pod rządami Prezydenta Wasilewskiego nie chcą na taki sam los skazać kraju.
Odpowiedz
toudi napisał:
mieszkam na wschodzie... jest gorzej niż źle! a teraz jak komorowski ma władzę to będzie jeszcze gorzej... odizolują wschód od polski... brak nowych stanowisk do pracy, zero działań w kierunku rozwijania miast... wszystko się sypie, nic nowego nie budują, imprezy kulturalne są na poziomie minusowym ;], po prostu wolałem żeby Jarek stanął na władzy, niedużo mu zabrakło ; / ludzie może by tak nie odczuli zmiany... a teraz jak Bronek weźmie Polskę pod swoje skrzydła to biedni zostaną jeszcze biedniejszymi, a bogaci się wzbogacą ku*** ;x dziękuję za przeczytanie... musiałem się wyżalić
Kaczyński imprez by ci naorganizował.Masz lokalne władze to niech ci organizują.Jak w kpmetencji prezydenta ma być dostarczanie ci rozrywek to gratuluję umysłu.
Odpowiedz
To nic nie zmieni kto będzie stał na szczycie czy PO czy PIS czy inna partia jezeli do władzy dopuszczani sa ludzie którzy na niczym się nie znaja i sa tylko po "linii politycznej" nigdy nie bedzie dobrze. Bo skad taki człowiek może wiedziec jaka decyzja jest słuszna co zrobic żeby było lepiej skoro na niczym się nie zna i jest tylko figurantem danej partii. A Lublin niedługo zostanie wchłonięty przez nasz skansen ogrodzą nas płotem drewnianym i wtedy dopiero bedzie interes jak beda przyjeżdżać i ogladać jak to się żyło 50 lat temu. Nic tu się nie zmienia tylko spod dróg zaczyna wyłaniac sie kostka brukowa "kocie łby" czyli wracamy do przeszłości.
Odpowiedz
Don napisał:
"Dobrze wiemy, dlaczego tu jesteśmy" - Kaczyński w trakcie kampanii bodajże w naszym mieście. "jestesmy tu z powodu mojego brata i wielu innych osób "poległych" w katastrofie Smoleńskiej "męczeńską" śmiercią (wieczór wyborczy). No sorry ale po pierwsze: nie poległych tylko tych co zginęli tragicznie po prostu... i nie męczeńską - bo wg definicji męczennik zdaje sobie sprawę, że za chwilę umrze i wie, że śmierć ta jest w obronie ideałów - np. za wiarę. W tym wypadku to była prywatna (a właściwie pod wybory prezydenckie) prywatna wycieczka L.K. aby się pokazać z rodzinami katyńskimi, generalicją itp. Na prawdę jesteście tak ciemni, że tego nie widzicie? "bo tutaj na wschodzie naród choć biedny , ale nie głupi i swój rozum ma" - cóż, 99% opinii jakie słyszę od niedzieli to wręcz odwrotność tego - tylko ciemnota głosowała na Kaczyńskiego "Nie oszukujmy się. Jedynie Kaczyński mógłby nam pomóc, ale przez takich jak Ty inteligentów, będzie , jak było i oby nie gorzej." - No tak, bo tak ciężko ruszyć d.u.p.ę. do roboty i samemu zadbać o swoją przyszłość? Nie piszę tego personalnie aby obrazić ale po prostu nie trawię, gdy ktoś ma roszczenia do innych, że mu źle. Ja się wykształciłem, nikt mi kasy nie dawał na nic i jakoś sobie radzę w życiu i NIE ŻYCZĘ SOBIE aby państwo rozdawało moje i innych ludzi pracujących podatki na jakiś nierobów co im w życiu nie wyszło i liczyli na drapane od państwa. Jak napisałeś/napisałaś, masz 54 lata a więc było sporo czasu aby do czegoś w życiu dojść. Nie udało się? To nie utrudniaj szansy innym, młodszym pokoleniom. Pożyjesz jeszcze ze 20 lat (wiem jak to brzmi), a my dwudziesto, trzydziestolatkowie będziemy się musieli jeszcze zmagać z pracą zawodową, dbaniem o rodzinę itp. Kaczyński rozdawaniem naszych podatków nie ułatwi nam tego. "Komorowski miał na antenie dwa razy więcej czasu niż obaj pozostali kandydaci. To samo było w drugiej turze. Komorowski cały czas był lansowany przez media. Reklamę robiła mu żona , jego matka , Palikot i niemalże cały sztab PO." - Za to Jaruś miał 100% czasu antenowego TV Trwam, Radia Maryja i większości kościelnych ambon. "Ty żyjesz , jak wspominasz 36 lat, ja 54- lata i czegoś takiego nie widziałem." - moje obie żyjące jeszcze Bogu dzięki babcie, mają nieco więcej lat i obie zagłosowały na Komorowskiego, bo myślą o innych a nie tylko o sobie. Obie choć nie utrzymują ze sobą żadnych kontaktów (kobiety w niemal tym samym wieku) stwierdziły, że byłoby to tragedią gdyby Kaczyński wygrał.
Pogratulować mądrych babć.Nie musi za nich nikt myśleć na niedzielnych mszach.Zdrowy rozsądek dobra rzecz.
Odpowiedz
GF napisał:
Witamy sztab Palikota na forum, prosimy o nie wymachiwanie penisami a merytorycznom dyskusje. Jak chcecie sie wsciekac i walic malpki to prosze na Plac Po Farze.
merytoryczną -naucz się odmieniać wyrazy.Jakbyś miał tyle inteligencji co Palikot to wiedziałbyś w jakim celu ten penis został użyty parę lat temu na konferencji Palikota .Ale ty tylko widzisz co chcesz widzieć bez głębszego zastanowienia .
Odpowiedz
Gość napisał:
Nie zgadzam sie z Tobą, PIS to partia swego rozdzaju patryjarchalna, miała i dalej ma jednego lidera i on wyszedł na to starcie i moim zdaniem je wygrał. Nikt z boku nie miałby szans. PIS osiągnął bardzo duży sukces, ale nie konkretnie wynikami wyborczymi. Zwróc uwage jak powiększa się ławka "oficerów" PISu. W poprzednich wyborach: Kamiński, Ziobro, Kurski, Bielan. Teraz Poncyliusz, Kluzik-Rostowska, Migalski, Jakubowska. Ci ludzie zbieraja głosy w regionie ale i są medialni, grają więc na całokształt. Kaczynski buduje kadry i je ma, ale nie zgazam się że ktoś inny niz on mógłby w nich wystartowac.
Politologu w PiSie nie ma żadnej Jakubowskiej.Była taka W SLD ale za sprawą afery Rywina została odsunięta od wpływów,miała mieć proces ale słuch o niej zaginął.Te pisowskie kadry to inteligencją nie grzeszą i po 4 PiS w wyborach dostał kopa.Wniosek z tego większość społeczeństwa nie chce u władzy tego twora.Ta Jakubowska to Jakubiak bezbarwna postać z wazeliną na ustach.
Odpowiedz
~Tomek~ napisał:
Tyle jadu w tobie, że wąż kobra może ci pozazdrościć. A tak w ogóle, to ty się dobrze czujesz, bo wygląda mi to na sfrustrowaną kobietę.
Sfrustrowany to ty jesteś. Napisz gdzie Jarekpodróbka się pomylił. Opisał fakty....
Odpowiedz
Puławianin napisał:
Przyłączam sie do Puławianki. Troche wstyd, że atmosferę państwa policyjnego IV RP w wydaniu PIS tak szybko Polacy zapomnieli. Ja i moje dzieci pamiętamy. Ciesze się ze zwyciestwa B.Komorowskiego. szkoda tylko, że biedna lubelszczyzna jest bogata swoja pseudomądrością. Nie potrafią sie nasi ziomkowie uczyć od bogatszych. Mapa powyborcza preferencji Polaków to wyraźnie pokazuje. Dziwi mnie wynik wyborczy w Puławach. 5 instytutów naukowo-badawczych i co? Czyżby madrzy inaczej? A może sfrustrowani? Mam nadzieję, że to złe samopoczucie minie.
No niestety instytuty nie podniosą wyniku wyborczego ale i tak Puławy na tle całej Lubelszczyzny wypadły dobrze 51%-49% dla Kaczyńskiego to nie jest najgorzej.Mamy i my w naszym mieście masę ludności napływowej,niewykształconej więc nie można za wiele wymagać.
Odpowiedz
Toga-towy. napisał:
Nie potrzebuje martwic sie o to, kto rzadzi w kraju i jaka partia ma monopol polityczny!Nikt z nich nie da mi nic za darmo, ani nie odbiorze. Glosowalem na pana Komorowskiego nie z powodu glebokiej sympatii politycznej, gdyz bedac prawnikiem i przedsiebiorca nie stac mnie na zajmowanie stanowiska w takich sprawach, bo pieniadz nie smierdzi...czy to zarobiony na PiS, PO, PSL itd. Glosowalem na obecnego (juz) prezydenta RP z niecheci, jaka Kaczynski wzbudzil we nie wykorzystujac smolenska tragedie dla wykreowania siebie. Czegos bardziej obrzydliwego w dosyc dlugim, bo 36-letnim zyciu jeszcze nie widzialem. Kandydat PiS do fotela glowy panstwa okazal sie byc najzwyklejsza kanalia!
Jak ty jesteś prawnikiem to ja szachem irańskim. Sam piszesz, że twój bóg to mamona. Na tak głupie wyznanie nie stać byłoby normalnego prawnika. Tragedię smoleńską (i nie tylko) w kampanii wykorzystywała PO w sposób zupełnie nieludzki, świadczący o jak najniższych pobudkach. Używając inwektyw przyklaskujesz Palikotowi, któremu nawet w trumnie silikonowy organ będzie stał tak, że trumny nie nie będą mogli zamknąć. I można byłoby na tym skończyć gdyby nie fakt, że tacy zasmarkańcy nie pamiętają, bo nie mogą, albo mają w nosie, doświadczenia swoich rodziców. Monopol władzy w Polsce w takim wydaniu jak obecne może być gorszy od dżumy. Wyzwalanie z czerwonego monopolu trwało przez pokolenia i było okupione ciężką daniną. Oby naprawa poczynań Palikotów, Niesiołowskich i innych Mirów, Zbychów i Rychów nie trwała równie długo. Oby. Oby postawiona przeze mnie teza była mylna. Oby hasło Komorowskiego "zgoda buduje " nie było pustym. Już parę lat i na teraz też, nic o tym nie świadczy. Z modlitwą na ustach i częstym powoływaniem się na naszego Ojca Świętego (albo dyskredytując i wiarę, i Jana Pawła II) działacze PO i ich zwolennicy uprawają retorykę, która może cieszyć jedynie czarta. Nauki Ojca Świętego przytaczają najczęściej ci, którzy parę lat wstecz wyznawali często zupełnie inne "nauki", a potem ... Prowokują, obrażają, wywołują awantury i płaczą nad biednym swoim losem jak ich to prześladują. Wrzeszczą w mediach to nie my - to ciemny PIS, to Rydzyk, to mohery, zacofana, niewykształcona ? Lubelszczyzna. Ta "ciemna" Lubelszczyzna, która umierała za Polskę w drugiej wojnie światowej, gdzie Lublin posiada tyle wyższych uczelni. Jaką ciemnotę jeszcze będzie usiłowała wcisnąć nam platforma i polskojęzyczne zachodnie media? W czyim to jest interesie ? Jakiego słowa należałoby użyć na takie zachowanie ? Czy "kanalie " to właściwe "określenie" ? Czy akceptacja i zgoda na takie postępowanie, cokolwiek zbuduje ?
Odpowiedz
anula napisał:
Nie wypowiadaj się w imieniu ,,lubelaków ", bo nikt Cię do tego nie upoważnił. Mów za siebie. Co zaś się tyczy ,, nieudaczników", pożyjemy , zobaczymy ile dostaną Ci wszyscy , którym tak Komorowski w kampanii naobiecywał. Zobaczymy , jak to będzie łączył , nie dzielił , zobaczymy ile z tych jego obiecanek okaże się prawdziwymi. Jak dotąd, dużo potrafił mówić , ale niewiele zrobił. Naiwniacy , tacy jak Ty dali się nabrać. ,, Nieudacznicy " nie są tak łatwowierni i wybierali innego kandydata. Czas i życie pokaże , kto będzie sobie w brodę pluł , oddając głosy na Komorowskiego. Pozwolę sobie jeszcze wspomnieć błazna lubelskiego z PO cyt:Palikot wrócił w poniedziałek do ostrego języka sprzed kampanii wyborczej i podczas konferencji prasowej w Lublinie odniósł się do śledztwa w sprawie katastrofy pod Smoleńskiem. – Hipoteza współwiny Lecha Kaczyńskiego jest teraz najbardziej prawdopodobną z wersji wydarzeń. Trzeba dowiedzieć się czy Lech Kaczyński nie był na pokładzie pijany i dlaczego spóźnił się na lot 25 minut – mówił m.in." To ,że ten człowiek jest chamem ( zbyt łagodne określenie )- wiadomym jest nie od dzisiaj, jednak zacytowany wyżej tekst przechodzi wszelkie granice. Trzeba być wyzutym z wszelkich uczuć , żeby szargać nawet po śmierci byłego Prezydenta. Jego nienawiść do Kaczyńskich , to jest po prostu obsesja. Palikot jest niezrównoważony psychicznie i mam nadzieję, że ten wybrany obecnie prezydent ( taki podobno wspaniały, który łączy ludzi , a nie dzieli ), wpłynie na lubelskiego posła i raz na zawsze zamknie mu gębę. To już zaczyna przechodzić wszelkie granice ( nie wspomnę o dobrym wychowaniu , bo widać ,że ten przypadek był hodowany, a nie wychowywany). Czas powiedzieć dość !!!! Nie można obojętnie przyglądać się temu , co ten jołop wyczynia. Muszą być zachowane pewne granice wyczynów tego psychika. Najgorsze jest to ,że te durne jego zachowania oglądają i czytają młodzi ludzie i takie ,,coś" ( Palikot) im imponuje. Chyba nie o taką demokrację chodziło..... Zobaczymy jak na zachowania posła zareaguje , a tym samym ile jest wart obecny prezydent i jego partia. Demokracja , demokracją , ale jakieś zasady obowiązują panie Komorowski i reszta PO. Rozumiem ,że ,,król " miał zawsze blisko siebie błazna, ale ten pański ma jak widać wszystkie błazny pod sobą. To , co on wyczynia jest poniżej wszelkiej krytyki. Nie dość ,że ma zły wpływ na społeczeństwo, to jaki daje przykład swojej rodzinie ? Wstyd mi ,że ten ktoś reprezentuje posła z Lublina. Ciekawi mnie ,,serotonin ", jakie Ty odnosisz wrażenie oglądając i słuchając Palikota. Jeżeli nie jest według Ciebie nieudacznikiem , to zrozumiem , czemu poparłeś Komorowskiego.
Kochana Anulo!!! Przeczytaj sobie swój tekst raz a może kilka razy, tak na chłodno, bez emocji. Stawiasz zarzuty p. Palikotowi używając języka podobnego jakiego on używa. Napinasz się tak, że obawiam się o suchość twoich majtek. Troszeczkę wyluzuj!!! Widać, że jesteś załamana wynikiem wyborów prezydenckich. Twój idol poległ po raz kolejny. Wielu z PiS-u przeżywa ogromnie kolejną porażkę, ale nikt nie ma odwagi odsunąć "wodzunia" od władzy. Wszak jest to wasz taki mały "Kim Ir Sen" lub "Kim Dzong Il". Uwielbiajcie go dalej i hołubcie, oddawajcie mu cześć i uwielbienie. On i tak was wszystkich ma daleko w du*** bo chodzi mu tylko o władzę. Władza jest jego obsesją. W ostatniej kampanii dał dowód nie raz i nie dwa, jak zależy mu na zdobyciu władzy. Publicznie zjadłby gówno /uczynił to w przenośni kilkanaście razy/ aby tylko władzę zdobyć. A tak na marginesie, jak w audycji p. Pospieszalskiego padały zarzuty, że Tusk ma krew na rękach to nikt z PiS-u nie przeprosił za te głupstwa. Teraz jak Palikot coś chrzani to jest święte oburzenie. "Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie" chciałoby się rzec, ot i tyle. I jeszcze jedno. Czy znasz jakieś grzeszki p. Komorowskiego, czy twoja wiedza o nim jest tak dogłębna i na 100% jesteś pewna Jego niegodziwości i nieuczciwości że odważyłaś się ubliżać Jemu i Jego wyborcom, czy też w tobie nie ma krzty miłości blizniego a zatem jesteś jak miedz brzęcząca albo cymbał brzmiący???!!!
Odpowiedz
Gość napisał:
Jak ty jesteś prawnikiem to ja szachem irańskim. Sam piszesz, że twój bóg to mamona. Na tak głupie wyznanie nie stać byłoby normalnego prawnika. Tragedię smoleńską (i nie tylko) w kampanii wykorzystywała PO w sposób zupełnie nieludzki, świadczący o jak najniższych pobudkach. Używając inwektyw przyklaskujesz Palikotowi, któremu nawet w trumnie silikonowy organ będzie stał tak, że trumny nie nie będą mogli zamknąć. I można byłoby na tym skończyć gdyby nie fakt, że tacy zasmarkańcy nie pamiętają, bo nie mogą, albo mają w nosie, doświadczenia swoich rodziców. Monopol władzy w Polsce w takim wydaniu jak obecne może być gorszy od dżumy. Wyzwalanie z czerwonego monopolu trwało przez pokolenia i było okupione ciężką daniną. Oby naprawa poczynań Palikotów, Niesiołowskich i innych Mirów, Zbychów i Rychów nie trwała równie długo. Oby. Oby postawiona przeze mnie teza była mylna. Oby hasło Komorowskiego "zgoda buduje " nie było pustym. Już parę lat i na teraz też, nic o tym nie świadczy. Z modlitwą na ustach i częstym powoływaniem się na naszego Ojca Świętego (albo dyskredytując i wiarę, i Jana Pawła II) działacze PO i ich zwolennicy uprawają retorykę, która może cieszyć jedynie czarta. Nauki Ojca Świętego przytaczają najczęściej ci, którzy parę lat wstecz wyznawali często zupełnie inne "nauki", a potem ... Prowokują, obrażają, wywołują awantury i płaczą nad biednym swoim losem jak ich to prześladują. Wrzeszczą w mediach to nie my - to ciemny PIS, to Rydzyk, to mohery, zacofana, niewykształcona ? Lubelszczyzna. Ta "ciemna" Lubelszczyzna, która umierała za Polskę w drugiej wojnie światowej, gdzie Lublin posiada tyle wyższych uczelni. Jaką ciemnotę jeszcze będzie usiłowała wcisnąć nam platforma i polskojęzyczne zachodnie media? W czyim to jest interesie ? Jakiego słowa należałoby użyć na takie zachowanie ? Czy "kanalie " to właściwe "określenie" ? Czy akceptacja i zgoda na takie postępowanie, cokolwiek zbuduje ?
Szachów irańskich nie ma od ponad 30 lat a rządy w wydaniu Chomeiniego u nas nie mają racji bytu.
Odpowiedz
Przecież pół Polski głosowało na Jarka. Łodzkie, Mazowieckie, Świętokrzyskie czy Małopolska TO NIE WSCHÓD!! Na Komora głosowały PGRowskie i bidne Zachodniopomorskie czy Warmińskie.
Odpowiedz
Strona 5 z 5

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...