Przerażające jest to, co sie tutaj dzieje. Prosto w oczy ciężko powiedzieć komuś te wszystkie okropne rzeczy ale w dobie internetu napisac anonimowo można wszystko? Uważam, że możliwość komentowania powinna zostać wyłączona bądź moderatoer w ogóle nie powinien akceptować obraźliwych komentarzy. Przecież to czyta również młodsza młodzież i bliska rodzina oczernianych osób. Po co to wszystko? Każdy ma swój rozum i wolną wolę i zagłosuje tak, jak będzie uważał.
|
|
Ta! Najlepiej cenzurę zrobić jak putina.
|
|
No tak przecież obrażanie wyzwanie kogoś jest świetne. Ciekawe czy sami siebie Ci ludzie też tak chętnie i śmiało obrażają jak tutaj to pada w komentarzach o innych. To nie cenzura a brak pozwolenia na agresję w społeczeństwie. Szacunek należy się każdemu.
|
|
Czyżby kontrkandydat z kww (ukryty psl) nie potrafił przegrywać? Tworząc gównoburze wokół kandydata p. Dąbrowskiego tylko i wyłącznie siebie samego ośmiesza. Z takimi zabawami to do piaskownicy, nie do polityki.
|
|
Jako była mieszkanka chciałabym wtrącić tutaj kilka swoich słów. Być może będzie to brzmieć jak parafraza poprzednich wpisów jednak nie da się ich ominąć gdyż to właśnie sedno sprawy a mianowicie CHĘĆ ZMIANY istniejącego układu od wielu lat przez mieszkańców Gminy Urzędów. I to jest FAKTEM. Rozmawiamy teraz o FAKTACH.
Na samym początku chciałam zwrócić uwagę na wszystkie wpisy i komentarze mające ofensywnie agresywny ton. Kto kogo atakuje? Widzimy jasno i klarownie, że większość krytyk (czy tej samej osoby czy nie, nie wiem) skierowanych jest w stronę wyborców/ludzi popierających p. Dąbrowskiego. Poza dwoma? wpisami zwłaszcza jednym który to rzekomo został zgłoszony do organów ścigania i którym to posłużył się p. Tompolski w swoim wpisie na profilu w serwisie Facebook....... jednak były to informacje o których raczej przeciętny interesant nie ma pojęcia. Rozumiem wpisy typu - "wy nieroby nic nie robicie tylko pijecie kawe". Tamte były bardzo osobiste i uderzały w konkretne osoby..... pracownice urzędu. Teraz kontrkandydat specjalną metodą językową wzywa do zejścia na ziemię. Gorąco polecam przeczytanie czym jest tzw. FALSE FLAG, operacja FALSE FLAG.
Jak już jesteśmy przy krytyce cebulki, urzędowianki skierowanej przeciwko słowom p. Gajewskiego - świeżego radnego m. Bęczyn. Dlaczego padają takie słowa z ust człowieka który otrzymał znaczne poparcie w swojej okolicy, słowa o "zmianie kierownika" Zakładu Gospodarki Komunalnej? Czy to czysta złośliwość? Czy może coś więcej? Jeśli coś więcej to o co chodzi? Nikt nie mówi o zmianie pracowników tylko mówi o zmianie KIEROWNIKA Zakładu Gospodarki Komunalnej. Na pierwszy rzut oka wydawałoby się, że chodzi o ogólne funkcjonowanie ZGK, no a kim jest ZGK? To ludzie którzy tam pracują, którzy opiekują się siecią wodociągową w całej naszej gminie. Czy nie brzmi to profesjonalnie? I takim profesjonalizmem ci ludzie powinni się wyróżniać i wyróżniają się, jeśli z kranu leci woda to nie dlatego, że ktoś to wyczarował, tylko dlatego że ci ludzie swoje obowiązki, likwidują usterki i w jakimś stopniu konserwują całą sieć, jednak uważam, że może brakować im motywacji, być może zbyt NISKIE PENSJE lub właśnie zmiana kierownictwa na takie, które odda swoje serce w to co robi i w pełni zaangażuje się w rolę i będzie najlepszym dla nich przywódcą. Ci ludzie dopełnili swoje obowiązki!!!!
Skoro jesteśmy już przy tych wpisach to niby dlaczego "TYLKO TOMPOLSKI JEST W STANIE WYPROWADZIĆ GMINE NA PROSTO" (czy jakoś tak) ? Zwróćcię uwagę na to zdanie. Wychodzi na to że Gmina nie jest "NA PROSTO" po tylu latach rządów p. Woźniaka - czyli zapewne równolegle przystającego do poglądów i działań swojego kolegi z partii Dlaczego niby to doświadczenie w samorządzie ma znaczenie w kierownictwie gminą? a nie doświadczenie w prowadzeniu własnej firmy? Proszę zadać sobie pytanie kto jest lepszym kandydatem na prowadzenie "działalności" - ktoś kto ma własny interes, prowadzi go, wie jak wygenerować zysk i te pieniądze wie jak zainwestować lub spożytkować, czy ktoś kto może lecieć, że tak powiem, NA KREDYCIE cudzych pieniędzy i w zasadzie to nikt mu nic nie może zrobić. Nie mam pojęcia w jakim stanie ma się apteka p. Dąbrowskiego, ale nie mówcie proszę, że ten czy tamten się nie nadaje bo wystarczy mieć trochę oleju w głowie i zdrowy rozsądek. Może czas na inwestycje które przyniosą prawdziwe zyski a nie kolejne boiska? (choć jestem przekonana, że te nowe akurat będą OTWARTE dla wszystkich i bardzo się cieszę że powstają i moi bratankowie będą mieli gdzie się rozwijać).
Można pisać i pisać....podsumowując: potężne inwestycje o których na pewno NIE BĘDZIE WOLNO NAM ZAPOMNIEĆ PRZY URNACH. Najwidoczniej ludzie mają dosyć takiego myślenia i gadania. Mają dosyć protekcjonalności, indywidualnego faworyzowania a chcą zmian i ogólnego dobra WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW.
I NA KONIEC NAJLEPSZE! Proszę zajrzeć na stronę Biuletynu Informacji Publicznej Urzędowa, tam znajdziecie kolejną drogę asfaltową na Zadworzu nie wiadomo po co i teoretycznie nie wiadomo dla kogo. A przecież są w gminie takie pipidówki że o ile dojedzie tam karetka TO TYLKO DZIĘKI BOGU!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I to o tym należy mówić.
Najbardziej boją się ci którzy mają stołki po znajomości.
ps
Do P. Zdybla:
"8. Jego program wyborczy w wielu punktach pokrywa się z moimi pomysłami na rozwój gminy."
to nie program p. Tompolskiego w wielu punktach pokrywa się z pana pomysłami, tylko pana program pokrywał się z ich pomysłami i to od samego początku. Ja wiedziałam od razu kim pan jest.
|
|
Pan Gawdzik powiedział że za piłki podziękuj słowami Władysława Jagiełły tutaj cały cytat. (Pan Gawdzik uczy historii więc chyba mówił to z pełną świadomością)
"Mieczów ci u nas dostatek, ale i te przyjmuję jako wróżbę zwycięstwa, którą mi sam Bóg przez wasze ręce zsyła."
|
|
A może nie tej samej, tylko z jednego pokoju.
|
|
urzedowianka, PRACOWNIK, rolnik, cebulka, hip hop, CHŁOP, GOŚĆ, oburzona, antypisior, JA - to komentarze tej samej osoby
A może nie tej samej, tylko z jednego pokoju.
|
|
Ciekawy jestem co Pan Tompolski zwojuje gdy PIS rozdaje kasę.
|
|
Pan Gawdzik powiedział że za piłki podziękuj słowami Władysława Jagiełły tutaj cały cytat. (Pan Gawdzik uczy historii więc chyba mówił to z pełną świadomością) "Mieczów ci u nas dostatek, ale i te przyjmuję jako wróżbę zwycięstwa, którą mi sam Bóg przez wasze ręce zsyła."Aby nie było wątpliowści bo na tym forum jest już gorąco. Cytat jest z wypowiedzi Władysława Jagiełły do której Pan dyrektor nawiązał w swojej wypowiedzi nie jest to jego wypowiedz ;) |
|
Chyba się jeszcze niegdy nie zdażyło żeby kandydat był idealny. Wybiera się miedzy złem i trzeba wybrać to lepsze zło. Znam obu Panów dość dobrze. Jakbym nie musiał to nie głosowałbym na żadnego. Piszą głosujcie na człowieka, a nie na partię. A co taki burmistrz może zrobić bez kolesi. PSL już prawdę powiedziawszy nie istnieje, a Pan Tompolski jest z ich namaszczenia. PIS za to ma się dobrze i dzieli pieniądze. Z dobrych źródeł wiem że jak nie wygra PIS to kasy nie będzie. Tak to już jest i z tym trzeba się liczyć. Trzeba głosować rozsądnie to się może wykorzysta okazję i coś dobrego w gminie zostanie na lata. Będzie kiepsko w następnych latach to znowu zagłosuje się na mniejsze zło.
|
|
Chyba się jeszcze niegdy nie zdażyło żeby kandydat był idealny. Wybiera się miedzy złem i trzeba wybrać to lepsze zło. Znam obu Panów dość dobrze. Jakbym nie musiał to nie głosowałbym na żadnego. Piszą głosujcie na człowieka, a nie na partię. A co taki burmistrz może zrobić bez kolesi. PSL już prawdę powiedziawszy nie istnieje, a Pan Tompolski jest z ich namaszczenia. PIS za to ma się dobrze i dzieli pieniądze. Z dobrych źródeł wiem że jak nie wygra PIS to kasy nie będzie. Tak to już jest i z tym trzeba się liczyć. Trzeba głosować rozsądnie to się może wykorzysta okazję i coś dobrego w gminie zostanie na lata. Będzie kiepsko w następnych latach to znowu zagłosuje się na mniejsze zło.Jak nie da? Czy to ich prywatne pieniądze? |
|
Wszyscy kandydaci chodzą na msze niedzielne
|
|
Zgodzę się z M, był czas ze warto było mieć PSLowskiego wójta, bo mógł co nieco grosza z publicznej kiesy wydoić - patrz kto dzielił w powiecie czy w u.marszałkowskim ( czy to mu się udało i w jakim stopniu zostawiam do Państwa oceny), ale teraz karty rozdaje kto inny i nie chciałbym żeby Urzędów stał się niechcianą czarną dziurą.
|
|
Wszyscy kandydaci chodzą na msze niedzielne, oby to miał być wybór merytoryczny a nie polityczny.
|
|
Jestem przekonany że jak wygra Pan Dąbrowski to czarna dziura Urzędowowi nie grozi. W Warszawie jest jego kolega, a Paweł Dąbrowski gadać umie i co najważniejsze Urzędów to jego rodzinne miasto. Z resztą Gminy też pewnie sobie poradzi i wzorem obecnego burmistrza powinien inwestować tam gdzie na niego zagłosują. Są przewidywania że PIS porządzi jeszcze długi czas i nie ma sensu iść pod prąd, a Pan Tompolski niestety tak by musiał kroczyć. Nie mam nic przeciwko niemu bo to dobry urzędnik i mógłby dalej robić to co robi.
Ciekawy jeszcze jestem kto by zajął miejsce Pana Tompolskiego w przypadku jego wygranej? Hmm???
|
|
Z resztą Gminy też pewnie sobie poradzi i wzorem obecnego burmistrza powinien inwestować tam gdzie na niego zagłosują. A więc wszędzie.
|
|
płechowa nie powinna byc radna powinna byc radna pani zacharska
|
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|