No i Urzędów robi się PiSowski ten gruby to nadaje się do tarcia chrzanu, pewno moherom jakieś prochy przypisał i czarny brat rzucił z ambony na kogo trzeba głosować i.... pewnie teraz anioł będzie stał na środku skrzyżowania.
|
|
Mam nadzieję że wygra Tompolski bo inaczej to koniec świata.
|
|
Homo sovieticus w Urzędowie? A ja myślałem, że tam mieszkają rozsądni ludzie nie skażeni sowieckim genem nienawiści. Tymczasem o 15:27 wydał z siebie głos ziejący jadem, głupek.
|
|
PSL pełna kompromitacja. Boją się o swoje stołki. Paweł nie daj się. Urzędów Ciebie potrzebuje.
|
|
Szkoda ciebie pisiorku z klapkami na oczach nichym koń, oczywiście koń coś widzi, a tyś ślepy i głupiutki jak to na wychowanka kleru przystało. A swoją drogą często ci się zdarzało z panami?
|
|
aptekarz na burmistrza-koniec świata-ludzie opamiętajcie-tylko Tompolski !!!!!
|
|
Ludzie kochani! Przecież po tych wpisach to widać, że niektórym nerwy puszczają, bo może sie coś na lepsze dla mieszkańców Urzędowa zmienić. A co aptekarz to zły? Dobrze swoją apteką zarzadza to i miastem też będzie. Ma z czego żyć, po wspólne nie musi wyciągać ręki. A może ci co odejdą to o swoją przyszłość się martwią? O swoje ciepłe posadki, pensje i rózne premie, itp?
|
|
Tompolski......Stary układ musi odejść.....
|
|
Urzędów nie zagłosował na Pana Pawła Dąbrowskiego dlatego, że jest popierany przez Prawo i Sprawiedliwość tylko dlatego, że ma dość monopolu władzy w samorządzie przez Polskie Stronnictwo Ludowe. W wyborach w 2014 pierwszy raz od wielu lat w gminie Urzędów była druga tura i kandydat niezależny prawie wygrał z Janem Woźniakiem (były sekretarz/wójt i burmistrz Urzędowa). To na co należy zwrócić uwagę to liczby.
W 2014 roku:
Frekwencja: ok. 51%
Jan Woźniak - 1713 głosów
Inni - 1722 głosy
W 2018 roku:
Frekwencja: ok. 57%
Stanisław Tompolski - 1342 głosy
Inni - 2588 głosów
Urzędów wypowiada się głośno, że chce zmian!!! Twierdzenie że Pan Paweł Dąbrowski nie może być burmistrzem, bo jest aptekarzem, jest co najmniej śmieszne. Na stanowisko burmistrza kandydowali:
Pan Tompolski - sadownik, "etatowy" samorządowiec i pracownik UG w Urzędowie
Pan Dąbrowski - aptekarz
Pan Zdybel - były policjant
Pan Rolla - rolnik
Uważam, że samorząd jest takim miejscem gdzie nie decyduje status społeczny tylko chęć działania dla dobra gminy. Teraz małe założenie (są 2 możliwe):
II tura:
1) Wygrywa S. Tompolski - pozostaje status samorządowca, Pan Dąbrowski dalej pracuje w aptece.
2) Wygrywa P. Dąbrowski - zostaje burmistrzem. A co z Panem Tompolskim ? Powróci na wieś ? PSL znajdzie mu "stołek" w powiecie (o ile zdobędzie władzę)? Pójdzie do normalnej pracy?
PSL i Pan Tompolski jest w strachu. W obwodach Urzędów, Bęczyn i Rankowskie dostali mocną lekcję demokracji. Przegrywali tam zarówno w gminie, powiecie i województwie (jedyny wyjątek niektórzy radni). Z plotek dzisiaj można było usłyszeć, że kiedy do Urzędu spływały wyniki z kolejnych okręgów pracownicy urzędu na czele z Panią sekretarz byli coraz bardziej wystraszeni. Ale dlaczego, przecież "Nic nie może wiecznie trwać..." .
Kończąc pewna dygresja dla wtajemniczonych ;) Może i PSL-owi mieczy (piłek) dostatek, ale giermek w roli Jagiełły bitwy nie wygra ;)
|
|
pójdzie w urzędy i apteke mozna zamknąć
|
|
PSL i Pan Tompolski tratował swoich kontrkandydatów z pogardą i skończył jak skończył...
|
|
Wyborcom z Gminy Urzędów życzę wytrwałości, niezdecydowanym odwagi, a leniom refleksji.
|
|
Jeśli Dąbrowski wygra pierwsze co powinien zrobić to wprowadzić prokuratora do gminy...ciekawe co by wyszlo:)
|
|
Proszę przejrzeć oświadczenia majątkowe pracowników gminy urzędów..za głowę się zlapalam ile zarabiają Tompolski.. Klak..Woźniak...I cała reszta..
|
|
Kazulka i Płecha wcale nie gorzej...i można się bawić na zslowskim bankiecie przy śpiewce" sto tysięcy to za mało, sto tysięcy to za mało , dwiećie by się chciało"
|
|
Śmieszni mieszkańcy Śmiesznego miasta wybiorą Śmiesznego burmistrza co swoją kampanie prowadził na Ursusie :) wszystko pasuje Brawo Wy :)
|
|
Śmieszni mieszkańcy Śmiesznego miasta wybiorą Śmiesznego burmistrza co swoją kampanie prowadził na Ursusie :) wszystko pasuje Brawo Wy :)Spektor jeśli nie mieszkasz w Urzędowie, to po choinkę się wypowiadasz. Śmieszny jesteś ty i twoja mama, i babcia ze strony mamy. |
|
Pognac tych nierobow niech wygra aptekarz pognac te klike do roboty gnac imprezy usmiechy w c***a wala byk od smieci siedzi nic nie robi ludzie obudzcie sie pognac to
|
|
A co ty chcesz od Płechy?? Czy ona pracuje na jakimkolwiek stanowisku urzędniczym???? Nie!!!!!
I jest jedyną radną i do tego kobietą która nie boi sie wyrazić swoje zdanie i walczyć do końca o dobro swoich mieszkańców. Nie raz udowodniłą że potrafi się przeciwstawić nawet Burmistrzowi jeśli nie było to zgodne z jej sumieniem i dobrem dla jej wyborców. Łatwo każdemu oceniać trudniej samemu coś zrobić!!!!!
|
|
Tak czytam i czyta te wszystkie komentarze i muszę przyznać że jest mi wstyd !!!
Wstyd ze mieszkańcy Urzędowa (Miasto i Gmina) mają w sobie tyle nienawiści, tyle hejtu i co najgorsze braku kultury - oczywiście nie wszyscy ale udzielający tu komentarzy. Nie jestem zwolenniczką żadnego z tych kandydatów uważam że każdy ma szanse i prawo spróbować. Niemniej jednak jeśli to ja bym startowała i widziała takie komentarze od osób które by mnie popierały chyba bym zwątpiła że mamtakich wyborców. LUDZIE ogarnijcie sie jakim prawem wyzywacie innych, jakim prawem obrażacie się na wzajem to tylko o was swiadczy!!!!!!!
Pan Tompolski ma takie same szanse jak Pan Dąbrowski ludzie zdecyduja ale pozwólcie obu kandydatom przedstawić swoje wizje rozwoju Gminy a nie wyciągacie fałsze, kłamstwa, brudy i myślicie że w ten sposób wygracie. Ja wierze że zdecydowana większoćć mieszkańców to rozsądni ludzie i nie zadziałają na nich wasze oszczerstwa i wyzwiska. teraz do 4 listopada powinien być zakaz komentowania tylko kandydaci powinni sie wypowiadać a my mieszkańcy mielibysmy czas na spokojną refleksję.
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|