Wydaje mi się, że plakaty pokazują prawdziwą osobowość zaklejonej osoby. Politycy nie ukrywają się za ludzką maską, a doklejona "świnka" czy "szczurek" ukazuje prawdziwe oblicze kandydata.
|
|
a moze tak nalezy się zastanowić czy owe plakaty wyborcze było powieszone zgodnie z prawem...
|
|
"Policja przyznaje, że w ten sposób jest łamane prawo. - Zgodnie z przepisami, każdy, kto umyślnie uszkadza lub usuwa ogłoszenie wystawione publicznie przez instytucję państwową, samorządową albo organizację społeczną lub też w inny sposób umyślnie uniemożliwia zaznajomienie się z takim ogłoszeniem, podlega karze aresztu albo grzywny – mówi Anna Smarzak z Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie."
"Art. 2 kodeksu karnego stanowi, że odpowiedzialności karnej za przestępstwo skutkowe popełnione przez zaniechanie podlega ten tylko, na kim ciążył prawny, szczególny obowiązek zapobiegnięcia skutkowi."
Ja obywatel miasta Lublin pytam kto dopuścił i dopuszcza do niezgodnego z prawem zasłaniania przejść dla pieszych, skrzyżowań, rond oraz ciągów jezdnych i pieszych? Zaniechanie policji doprowadziło do kontrakcji społeczeństwa.
Gdyby plaktów nie było na słupach na których być nie powinny to i "świń", "szczurów" i innych takich by nie było.
Odpowiedzialność za to wszystko spada na policję i straż miejską. To tyle. Koniec .
|
|
I bardzo dobrze, ze ktoś taka akcję podjąl. W kazdym cywilizowanym mieście kampania prowadzona jest w cywilizowany sposób w miejscach do tego przeznaczonych jak billboardy, slupy ogloszeniowe i tablice ogloszem. To co się dzieje w Lublinie nie sposób opisać. Jest to kolejny zarzut pod adresem wladz miasta. To wladzom miasta bezposrednio podlega straż miejska, a ona rie reaguje, bo widocznie nie ma na to presii z góry. Najwięcej kandydatów promuje się w taki dziki sposób na slupach ulicznych wlasnie z platformy. To w koncu koledzy i koleżanki obecnego prezydenta wasyla i wiceprezydenta żuka.
Sam zwrócilem uwagę straży miejskiej na fakt, iż wiele plakatów umieszczonych jest w miejscach do tego nieprzeznaczonych i znajdują sie tam nieleglnie, ale straz miejska interwencji nie podjęla choć ma do dyspozycji art 63a kodeksu wykroczen.
|
|
m.in Piotr Drehrer umieszcza swoje plakaty w miejscach niedozwolonych przy skrzyżowaniach, na barierkach wdluż ulic, na slupach na których są znaki wiec nie wiem po co teraz policja i dziennikarze dw rozdzierają szaty. Powiem więcej, plakaty powieszone dzisiaj przedstawiają o wiele większą wartość niż te promujące powców, pisowców, sldowców. Bowiem one wlasnie osmieszając wizerunki kandydatów próbują ucywilizować Lublin, bo SLUPY WZDLUZ ULIC TO NIE JEST MIEJSCE NA TAKIE PLAKATY WYBORCZE
|
|
Policja przyznaje, że w ten sposób jest łamane prawo. - Zgodnie z przepisami, każdy, kto umyślnie uszkadza lub usuwa ogłoszenie wystawione publicznie przez instytucję państwową, samorządową albo organizację społeczną lub też w inny sposób umyślnie uniemożliwia zaznajomienie się z takim ogłoszeniem, podlega karze aresztu albo grzywny – mówi Anna Smarzak z Komendy Wojewódzkiej Policji w Lublinie.
A ja sie pytam a kto zasmieca miasto plakatami ktore czesto wieszane sa w miejscach niedozwolonych to jakiej karze podlega?? Podobno jest na to przepis i czemu policja i straz wiejska nic nie robi?? Czyzby bali sie podpasc przyszlym radnym.
|
|
Piękna inicjatywa! Jestem pełen podziwu
|
|
BRAWO ODWAŻNY OBYWATELU, DOBRE NAPRAWDĘ!!, A POLICJA TO POWINNA, ZAMYKAC DO ARESZTU TYCH RADNYCH DO SAMORZĄDÓW WIELU,CO OSZPECILI SWYMI RYJAMI CAŁE MIASTO,bo wiele z tych plakatów WISI BEZPRAWNIE...NO ALE POLICJA I STRAŻ MIEJSKA,BOJĄC SIĘ SWYCH PRACODAWCÓW,NIE TYKA SIĘ TEMATU,JAK TO W POLSCE="PAŃSTWIE PRAWA"DLA WYBRANYCH!!...TAKIEGO SYFU Z PLAKATAMI, BANERAMI, OBWIESZONYMI KAROTONOWYMI PODOBIZNAMI TFUU KANDYDATÓW:LAMP, BARIEREK, MURÓW,TO JESZCZE NIE BYŁO...ALE JAKIE MIASTO TACY KANDYDACI!!!JESZCZE RAZ BRAWO DLA ODWAŻNEGO LUB ODWAŻNYCH!!
|
|
Skoro chcą ścigać tych co świnie powiesili to powinni i tych co deb***i mających rządzić tym miastem na slupach wieszali
|
|
Brawo Brawo jeszcze raz brawo cała prawda o kandydatach pchających się do koryta i ja kto nienaklejć na takim świni
|
|
Dzięki za poprawienie mi humoru! popieram Powyższe wypowiedzi- świetna inicjatywa.
|
|
A mnie się to podoba! nawet bardzo
|
|
Obywatelu kandyduj w przyszłych wyborach, zrobię Ci kampanię wyborczą. |
|
jutro ide na psy i złoże doniesienie na te plakaty. wczoraj prawie z przejścia zdjołem młodą laske. szkoda auta i dupecz...ki ,
|
|
KONSTYTUCJA RP Art. 2. Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej. Nikt nie pisze, że RP jest państwem prawa |
|
a ja dzis w skrzynce dostałem materiał propagandowy, jak to województwo lubelskiego genialnie pozyskuje srodki z UE i na co je wydaje (hehehehe koń by sie usmiał) a na drugiej stronie jest zdjecie i partyjniacka nowomowa marsząłka województwa lubelskiego - przeciez ten człóeniu startuje w wyborach do sejmiku, wiec ów propagandówke wydana z publicznych środków (Urzad Marszałkowski) uważam ze w zwiazku ze została rozsyłana w trakcie kampanii należy uznać za element kampanii wyborczej platformy obywatelskiej
Stanisław Ziemnicki
|
|
"Zgodnie z prawem, policja lub Straż Miejska mają obowiązek usuwać plakaty, które umieszczone są w sposób zagrażający życiu i zdrowiu ludzi czy też bezpieczeństwu w ruchu drogowym."
Jak widać z publikacji policja i straż miejska zamierza nakładać sankcje na tycxh, którzy postanowili zaoszczędzic ich własne budżety.
I po co Ci to było patriotyczny mieszkańcu Lublina - z dobroczyńcy przestępcą się stałeś, a Ty tylko policji i strazy miejskiej czasu i pieniedzy zaoszczędzic chciałeś.
Tak na wszelki wypadek wydrukuj sobie te moje obywatelskie oświadczenie żebyś miał dla sądu gotowe poręczenie
|
|
a dziennik wschodni juz straszy ich aresztem. Jakby znaleźli tych ziomków i policja grozila by im aresztem albo grzywną PIERWSZY BĘDĘ ICH BRONIĆ, bo winę ponoszą Ci, którzy umieszczali swoje plakaty w niedozwolonym miejscu. TO KANDYDACI W WYBORACH SAMORZĄDOWYCH PIERWSI ZLAMALI PRAWO a ten happening mial tylko zwrócic uwagę na bezprawie i balagan, także brak estetyki panujący w Lublinie.
|
|
A teraz całkowicie od siebie:
Tego mi było dziś potrzeba, najlepsza inicjatywa jaką mógł ostatnio ktokolwiek wymyslić,
treśc plakatów patrząc na wszystkich polityko-urzędników z prawdą się nie mija.
DZIĘKI WIELKIE ZA POPRAWIENIE HUMORU i pozdrowionka dla pomysłodawców
|
|
To było genialne w swojej prostocie, gratulacje za pomysł mam nadzieję, że akcja przyniesie pożądany efekt i ludzie zastanowią się, co kryje się za frazesami głoszonymi przez poszczególnych kandydatów i wybór będzie wreszcie właściwy... czego z całego serca życzę Lublinowi...
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|