Jak się lubleskie lewactwo czujecie!?
|
|
No, cóż wynik dwóch czołowych kandytatów nikogo pewnie nie ździwił. Potwierdziły się sondażowe przedwyborcze wyniki. Mnie jedynie ździwiło przekroczenie progu 30% przez Rafała T. Ja obstawiałem 22-26%. Andrzej D. uzyskał tyle, ile mu "wróżono". Ja po cichu liczyłem na 44 max. 46%. Nie wyszło. Niemniej przetasowanie wśród innych kandydatów daje duże szanse na zwycięstwo Andrzejowi Dudzie w II turze. Co mnie zaskoczyło, to porażka dwóch kochajacych i łączących "na siłę" Polaków... Piszę tutaj o Kosiniaku-Kamyszu i Biedroniu. O ile porażkę miłości inaczej można wytlumaczyć tym, że obecnie zwykłego człowieka obchodzi pensja, a nie ślub ze swych kolegą. Te tematy są chwytliwe i modne w społeczeństwach, gdzie nie walczy się o byt każdego dnia. A PSL już dogorywa. Wieś duuużo im zawdzięczała za czasów gnębienia tamtejszych mieszkańców w czasach sprzedawania się dla PO. Niestety dla PSL ludzie mają bardzo dobrą pamięć i wiedzą, że powrót tej sprzedajnej formacji oznaczać będzie ponowne pojawienie się w sklepach "europolskiego" wynalazku... ZESZYTÓW NA KREDYT. A kto jest zwyciężcą? Oczywiście Szymon Hołownia oraz Krzysztof Bosak. Tego pierwszego nie darzę sympatią. Dla mnie jest reprezentantem poglądów Tuska i Balcerowicza w jednym. I przez cały czas nie mogłem nadziwić się, że ma notowania wyższe jak 10 proc. Skąd ten wynik? Gdzie nie zajechał, tam nie było żadnych tłumów. Kto go poparł? Dla mnie zagadka. A Bosak ostro walczył o przebicie się do opinii publicznej. Zgadzam się z niektorymi jego poglądami. Niestety nie jestem w stanie zaakceptować feudalnej wizji społeczenstwa Korwina Mikkiego. No, ale to samo dotyczy Zjednoczonej Prawicy. Gdzie nie widzę miejsca dla Gowina. No, ale w życiu nie takie kompromisy były budowane.
|
|
Andrzej Duda z normalnymi ludźmi w amfiteatrze w Łowiczu, Trzaskowski w modnej drogiej knajpie z tlustymi misiami w Warszawie . ???Symboliczne na wielu poziomach… ale P0wrotu osmiorniczek nie bedzie :)
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|