W podobnej sytuacji pomógł mi adwokat Piotr Nawocki, tutaj masz namiar 692-975-652, jest z Łodzi ale warto się skonsultować bo moja sprawa zakończyła się szybko z dobrym dla mnie rezultatem
|
|
korovitz i jak sprawy?
|
|
hahahhahaha, adwokat z Łodzi/ co on poradzi w Lublinie, trzeba brac kogos z lokalnego rynku, ktory sie orientuje w zagrywkach innych adwokatow i zna metody pracy sedziow, ja malem adwokat zz Warszawy i nic nie poradzil, dopiero prawnik z Lublina ogarnal temat bo wiedzial co i jak, piszcie na erer_rty@o2.pl, wymienie doswiaczam, dam donbre rady :)
|
|
Ja polecam adw. Annę Nieśpiał. Pomaga mi w mojej sprawie. Jest profesjonalna i uważna, zawsze odbiera telefony, oddzwania. Sama chodzi do sądu, nie wysyła aplikantów.
|
|
Witam wszystkich, widzę, że temat trochę ucichł, ale odgrzebuję, bo nie mogę już dłużej trzymać swoich przemyśleń tylko dla siebie. Bo może ktoś inny potrzebuje, jak ja potrzebowałam i jakoś nie ma skąd wziąć namiarów na dobrego adwokata (tak, szukałam w sieci adwokata, tak wiem, że w necie się adwokatów nie szuka, ale akurat nie miał mi kto polecić, więc proszę bez uświadamiania...) i też trafi na ten wątek. Ja tu znalazłam Mecenasa Kutrzubę, jakoś tak ruszyły mnie historie opowiadane w tym wątku i skontaktowałam się. Ogólnie byłam pewna obaw, kto to będzie i jak będzie czy rzeczywiście jest taki super, zwłaszcza, że jedyne co słyszałam , to że każdy adwokat tylko weźmie kasę i oszuka, to ogólnie nie nastraja dobrze w sytuacji w jakiej się człowiek pod murem znajduje. Ale po przeszło dwóch miesiącach współpracy mogę z czystym sercem powiedzieć„, że polecam. Przede wszystkim rozumny człowiek, po drugie, może to głupie, ale bałam sie iść do kogokolwiek z moją sprawą. Kilka lat temu popełniłam błąd, bo związałam się z nieodpowiednim człowiekiem. Z tego narodziło sie najwieksze szczęście mojego życia, czyli Synek, ale cały czas miałam problemy z jego ojcem i było tylko gorzej, dla Niego nasze dziecko było karta przetargową do terroryzowania mnie. Było mi wstyd, że tak się dałam, było mi źle, byłam bezradna i obwiniałam się za wszystko. Mecenas postawił mnie na nogi, nie do końca byłam nawet pewna, czy powinnam o cokolwiek walczyć, zresztą mój były straszył mnie, że jeśli pójdę do sądu to ujawni "całą prawdę" o mnie, głównie kłamstwa, ale jednak bałam się, że ktoś w to uwierzy, że sąd uwierzy, że zabiorą mi dziecko. Byłam zastraszona i w końcu uwierzyłam, że nie mam prawa o siebie walczyć. Na początku poszłam do Mecenasa do poradę, później okazało się, że jednak jest o co walczyć. Teraz sprawa jest w toku, niestety to trwa, ale widzę, że napradę bja i moje dziecko byliśmy tu ofiarami i mam dużą szamsę na pozbawienie ojca władzy rodzicielskiej.
Nie wiem, może chaotycznie napisałam i chyba dość dużo mi wyszło, ale polecam Pawła Kutrzubę za uczciwość, za wiedzę i doświadczenie i za to, że w końcu widzę szansę życia bez rezygnacji i strachu dla mnie i dla Synka.
|
|
Dzięki wszystkim, którzy dali tu swoje opinie! Jakiś czas temu szukałem prawnika i tu trafiłem, i może nie jestem zbyt przychylny też do szukania w internecie tak poważnych tematów, ale chciałem sprawdzić o kim się mówi i kogo się poleca. Ten wątek mnie zainteresował i opisywane tu przypadki, więc skontaktowałem się z Mecenasem Kutrzubą i polecam wszystkim. Jesteśmy w trakcie rozwodu i ustalania opieki, ale ja już odżyłem, bo wiem, że jestem w dobrych rękach. Jeszcze raz dzięki i polecam!
|
|
Od spraw rodzinnych, wiem że jest dobra mecenas Ewa Nowacka, ma kancelarie gdzieć na Chopina. Potrafi słuchać i odbiera telefony czego nie można powiedzieć o moim wcześniejszym adwokacie. Jest taktowna i widać że zna się na rzeczy. Poprowadziła mnie za rękę przez dwie sprawy rodzinne. Dodam na koniec, że ceny są do przełknięcia:)
|
|
Witam, Polecam Pana Karola Piotrowskiego, z kancelarii Adwokaci Piotrowscy. Człowiek prze miły, wysłuchał doradzić i nie zabrał miliona monet. Polecam w 100%
|
|
Też ostatnio potrzebowałam adwokata specjalizującego się w prawie rodzinnym. Chodizło o prawa do opieki nad dziećmi. Zdecydowałam się na kancelarię adwokacką Anny Legieć i wam również mogę ją polecić. Tam spotkałam się z profesjonalną pomocą i obsługą prawną.
|
|
Witam wszystkich, widzę, że temat trochę ucichł, ale odgrzebuję, bo nie mogę już dłużej trzymać swoich przemyśleń tylko dla siebie. Bo może ktoś inny potrzebuje, jak ja potrzebowałam i jakoś nie ma skąd wziąć namiarów na dobrego adwokata (tak, szukałam w sieci adwokata, tak wiem, że w necie się adwokatów nie szuka, ale akurat nie miał mi kto polecić, więc proszę bez uświadamiania...) i też trafi na ten wątek. Ja tu znalazłam Mecenasa Kutrzubę, jakoś tak ruszyły mnie historie opowiadane w tym wątku i skontaktowałam się. Ogólnie byłam pewna obaw, kto to będzie i jak będzie czy rzeczywiście jest taki super, zwłaszcza, że jedyne co słyszałam , to że każdy adwokat tylko weźmie kasę i oszuka, to ogólnie nie nastraja dobrze w sytuacji w jakiej się człowiek pod murem znajduje. Ale po przeszło dwóch miesiącach współpracy mogę z czystym sercem powiedzieć„, że polecam. Przede wszystkim rozumny człowiek, po drugie, może to głupie, ale bałam sie iść do kogokolwiek z moją sprawą. Kilka lat temu popełniłam błąd, bo związałam się z nieodpowiednim człowiekiem. Z tego narodziło sie najwieksze szczęście mojego życia, czyli Synek, ale cały czas miałam problemy z jego ojcem i było tylko gorzej, dla Niego nasze dziecko było karta przetargową do terroryzowania mnie. Było mi wstyd, że tak się dałam, było mi źle, byłam bezradna i obwiniałam się za wszystko. Mecenas postawił mnie na nogi, nie do końca byłam nawet pewna, czy powinnam o cokolwiek walczyć, zresztą mój były straszył mnie, że jeśli pójdę do sądu to ujawni "całą prawdę" o mnie, głównie kłamstwa, ale jednak bałam się, że ktoś w to uwierzy, że sąd uwierzy, że zabiorą mi dziecko. Byłam zastraszona i w końcu uwierzyłam, że nie mam prawa o siebie walczyć. Na początku poszłam do Mecenasa do poradę, później okazało się, że jednak jest o co walczyć. Teraz sprawa jest w toku, niestety to trwa, ale widzę, że napradę bja i moje dziecko byliśmy tu ofiarami i mam dużą szamsę na pozbawienie ojca władzy rodzicielskiej. Nie wiem, może chaotycznie napisałam i chyba dość dużo mi wyszło, ale polecam Pawła Kutrzubę za uczciwość, za wiedzę i doświadczenie i za to, że w końcu widzę szansę życia bez rezygnacji i strachu dla mnie i dla Synka.Malice, szukałam po interneci i forach polecenia na adwokatów. Trafiłam na ten wątek, gdzie naprawdę dużo poczytałam nie tylko o adwokacie Kutrzubie ale o tym z czym mi się przyjdzie mierzyć... Twoja historia jest bardzo wzruszająca i jako matka i rózwódka współczuje, przykro bardzo że życie tak Cię doświadczyło. Ale dziękuję za to co tutaj napisałaś bo powiem szczerze, że też mam już mętlik od tego szukania dobrego adwokata i stawiam po prostu na to co pojawiło się w tym wątku. Skoro Tobie to pomogło to i mi pomoże. Jak tylko kobieta może z całego serca drugiej kobiecie życze Tobie powdzenia! |
|
Ale dziękuję za to co tutaj napisałaś bo powiem szczerze, że też mam już mętlik od tego szukania dobrego adwokata i stawiam po prostu na to co pojawiło się w tym wątku. Skoro Tobie to pomogło to i mi pomoże. Jak tylko kobieta może z całego serca drugiej kobiecie życze Tobie powdzenia!Trzeba sobie pomagać. Jestem pewna, że wszystko dobrze się skończy. Opisałam swoją sytuację, żeby po prostu komuś pomóc, zwłaszcza jeśli ktoś jest w takiej sytuacji jak ja. Kiedyś nie myślałam, że może mnie spotkać coś takiego, a teraz myślę ile jest takich kobiet jak ja. Na przestrzeni kilku misięcy kontaktowałam się z kilkoma adwokatami, badałam grunt, ale Mecenas Kutrzuba w ogóle jakoś tak inaczej podszedł, przede wszystkim uświadomił mnie, że jest o co walczyć, że straszenie mojego byłego nie może mnie powstrzymać przed normalnym życiem. Niektórzy tylko słuchali po krótce i kończyli "to jak się pani zdecyduje, to proszę dzwonić...". Dzwoń śmiało zwłaszcza jeśli się obawiasz! PS Z okazji jutrzejszego Dnia Kobiet życzenia dla Wszystkich Wspaniałych Kobiet na tym forum! |
|
Czy możesz powiedzieć na jakim etapie jest sprawa? Tez zastanawiam się nad skorzystaniem porady prawnej u Pana Kutrzeby. Wczoraj ojciec dziecka, przyjechał po mnie do galerii aby odwieźć do domu. Powiedział, ze tylko odwiezie dziecko, myślałam ze żartuje. Ku mojemu zdziwieniu, zatrzymał się przed drzwiami i powiedział ze jedzie a ja żebym wracała sobie na piechotę i wyszedł z galerii. Zdębiałam. Na moje szczęście, ojciec dziecka nie miał pojęcia jak złożyć wózek i widząc mnie, wrócił i niby skruszonym głosem powiedział, ze przyjechał zabrać mnie i dziecko i żebym mu powiedziała jak złożyć wózek. Nie wiem czy to już nie podchodzi pod próbę porwania rodzicielskiego. Dodam tylko, ze dziecko ma 4 miesiące.
|
|
Witam, prosze aby wszyscy uczestniczący w sprawach rozwodowych bacznie zwracali uwagę na obowiązki stron, określone przez sąd w wyroku rozwodowym. Niestety nie miałem pełnomocnika procesowego i sam występowałem przed sądem. Wszystko zostało ustalone i sąd wydał wyrok rozwodowy. Okazało sie, iż alimenty na jedno dziecko wynoszą mnie 1800pln oraz za rok poprzedzający rozwód, gdy wyprowadziłem sie z domu dodatkowo 1200pln, czyli do końca roku prace 3000pln na jedno 10-cie letnie dziecko. Pozew złożyłem ja, była małżonka była w sprawie pozwana i pomimo 4-ro krotnie wyższych zarobków, sąd ustanowił tak wysokie alimenty. Dodatkowo, co dwa tygodnie zabieram do siebie corke ze stolicy. Żona nie ma ochoty i czasu ani przywieźć ani zabrać dziecko z Lublina. Koszty i czas dojazdów sa dodatkowym obciążeniem dla mnie i to nie małym. W miasiacu to 2 kursy do stolicy - 1536km i 12 godzin w aucie wiec niewiele czasu dla córki, ale to akurat nikogo nie obchodzi.
|
|
Adwokat Ewa Nowacka jest świetna jeżeli chodzi o sprawy okołorozwodowe. Przy tym potrafi załagodzić konflik. Ma całościowe podejście, widać to było przy mojej sprawie, gdzie były dzieci, kredyt i namolna teściowa.
|
|
W prawie rodzinnym najlepiej sprawdza się Krzysztof Bilski - adwokat Katowice / Gliwice. Polecam z doświadczenia !! ***kancelaria-prawna-katowice.eu |
|
Zdecydowanie polecam Adwokat Monikę Ławecką. Zajmmowała się moją sprawą rozwodową wraz z ustaleniem opieki nad dziećmi gdzie wykazała się bardzo dobrym przygotowaniem merytorycznym, zawstydzając czasami drugą stronę (czyli mojego ex-męża). Widać było, że prowadziła wiele takich przypadków mimo dosyć młodego wieku, a przy tym jej zaangażowanie w moją sprawę wydaje mnie się, że znacząco przekraczało standardową usługę prawniczą.
|
|
Polecam Wam adwokat Anetę Sośnicką - prowadzi kancelarię w centrum Lublina, na ul. Chopina. Ma bardzo dużą wiedzę na temat prawa rodzinnego, do tego potrafi wszystko dokładnie wyjaśnić, odbiera telefony i zawsze stara się na szybko coś pomóc, no i sama chodzi ze mną do Sądu, pilnuje moich spraw, a nie jak inni adwokaci, po zainkasowaniu wynagrodzenia, wysyłają jedynie aplikantów.
|
|
Ja bardzo polecam Szymkowiaka. Warto zerknąć na ***s://***adwokat-szymkowiak.pl/ ]kancelaria adwokacka bielsko .
|
|
Ja znam też Szymkowiaka! ma stronę , gdzie można znaleść informacje na jego temat ***s://***adwokat-szymkowiak.pl/ . można sie zainteresować, słyszałam że jest dobry
|
|
Nie polecam i PRZESTRZEGAM przed Latochem - wszystkie te opinie są ustawione, sfingowane i pisane przez ludzi z kancelarii.
|
Strona 2 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|