4000 PLN = 920 EUR a ile wynosi zasiłek dla bezrobotnych krajach starej Unii ?
|
|
Nie pitol. Na budowę nawet nie chcą przyjść za 3500 - 4000. Wiem z pierwszej ręki
|
|
Polacy to obecnie w wiekszosci prymitywni i chciwi durnie z umyslami szympansa. Latwo ich przekupic, nawet ich kasą. Wpuszczaja miliony wrogich Polsce i Polakom, Ukrainskich barbarzyncow; sa w wiekszosci za zaostrzeniem sankcji wobec Rosji i za bliskim sojuszem z USA (Polska jest tutaj jak prostytutka, ktora placi klientowi za swoje uslugi). Co za glupi narod, tak to jest jak inteligencja zostala w wojnach wybita (do tego wiele jej nie bylo) a polskie elyty pochodza z komunistycznego i z poczatku lat 90-tych awansu spolecznego. Elyty maja slome w obuwiu wiec spoleczenstwo rowniez iu myslec samodzielnie nie potrafi. Polska jest wasalem i nie jest niepodlegla a ciemny ludek sie cieszy bo ma 500+ za robienie nastepnych pokolen lewackich (PiS to lewactwo czystej wody - to tak dla przypomnienia imbecyli.
|
|
To nie jest zaadna regulacja bo mozna to obejsc. Trzeba wprowadzic stawke minimalna za godzine.
|
|
Chcialem podwyzki to pracodawca (u ktorego pracowalem 15 lat) mnie straszyl, ze na moje miejsce jest stu ukraincow. Pie....łem wszystko i wiecej mnie nie zobaczyl.
|
|
Skoro tak Ci żle to może swoją firmę załóż i też bedziesz jeździł autem za tyle tysięcy. Jak tak wszyscy pracownicy tak tu płaczą, że mało zarabiaja, to trzeba się zwolnić i lepiej płatnej pracy poszukać.Powiedz ludziom skąd wziąć ten I-szy milion ? Biednym będzie trochę lepiej, pazernym troszkę mniej (głodować nie będą), może troszkę wyrównamy do ślicznych, zagranicznych sąsiadów. |
|
Jestem kierownikiem w urzędzie, mam około 4 tyś, czy to oznacza że zwykły referent bedzie miala tyle co ja? A inflacja zje cale moje oszczędności? Czy ja już nigdy na własne mieszkanie nie mazbieram?Poprosisz o podwyżkę, na 7000 zł brutto. Jeśli nie dostaniesz to rezygnujesz ze stanowiska i też zostaniesz referentem. Bez odpowiedzialności itp. |
|
Proszę bardzo podnieść cenę do 6 zł.Pytanie-czy wtedy ktokolwiek kupi Pański chleb...
|
|
Niech żyje bal, bo... więcej nie będzie ich wcale... :-(((
|
|
jestem młodym człowiekiem.. a już niszczą nam życie ? niektórym ludziom dopiero zajęło przyswojenie się ze zmianami które non stop mają miejsce... a tutaj znów kolejna reforma...
czy ci ludzie oszaleli?
czyli pierd... inflacja.. podniesienie podatków? inflacja.. i podniesienie cen w sklepach..
niech bóg ma w opiece ludzi na stałych etatach... oby średnia klasa oraz łebscy ludzie..... znów bohatersko ocaliła nasz kraj by każdy człowiek w tym kraju mógł żyć...
daje stówkę że znów będzie masa wyjazdów z Polski.. tym razem średnia klasa się nie podniesie.. bo większość odpuści.. a co z ludźmi którzy pracują uczciwie? do piachu !:D
psychopaci wygrali..0 empatii.
tak właśnie zwiększa się liczbę samobójstw.. oraz niszczy demografię świata.. :)
warto zapamiętać te obrzydliwe postaci. by przyszłe pokolenia mogły uczyć się o tych ludziach.. i przed jakimi ludźmi powinni się bronić..
współczuje sobie popieram ludzi których dziś zwie się złodziei.. w dodatku zwiększy się szara strefa.. :D
ustrój chory.. wiedziałem że przyjdzie czas.. kiedy zacznę popierać złodziei jakich to nazywa pis..
no i kto wie czy w unii Europejskiej za jakiś czas nie zaczniemy popierać kryminału.. idą ciężkie czasy..
współczuje ludziom bez rodzin....ludziom bez znajomych...ludziom bez prac...
Pozdrawiam i zapamiętajmy wszyscy na przyszłość...
mam nadzieje że ci ludzie u władzy poniosą konsekwencje..
oraz miejmy nadzieje że istnieje formuła taka jak..
duch pyszny poprzedza upadek i mam nadzieje że w stosunku do władzy właśnie tak będzie.
|
|
Trzeba by kompletym debilem aby myśleć,że poprzez zwiększenie płacy minialnej zwrośnie standard życia. Wystarczyło by nie przyjmować wszystkich ukrainców a stymulacja płacy minimalnej SAMA ZACZEŁA BY WZRASTAĆ BO PRACODAWCA MUSIAŁ BY SIĘ BIĆ O PRACOWNIKA I PRZEBIJAĆ SIĘ W PROPOZYCJACH PŁACY.
Jeśli zarabiasz 2 tyś. przedsiębiorca płaci za Ciebie drugie 2 tyś. I Ty nie zarabiasz drogi Kowalski dla przedsiębiorcy 2 tyś zł tylko 4 tyś zł i ja mam dla Ciebie Januszu propozycje. Zamiast podwyższać pensje minimalną może zlikwidujemy podatek który płacą pracodawcy?
I zamiast 2 tyś zł Kowalski będzie zarabiał 4 tyś. zł i godnie żył?
Dlaczego nikt się o to nie burzy ?!
|
|
A niech skur.... Padają! Jak nie umia prowadzić interesu. Płacić ludziom. HA ja
|
|
To jak pójdziesz robić za darmo to chleb też masz za darmo ?
|
|
Niestety jak lud jest głupi, to nie ma rady. Jeste źle, a będzie coraz gorzej.
|
|
Najniższa płaca minimalna powinna być 3000 netto i to jak najszybciej
|
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|