![]() |
To jak to jest? Media i dyrektorzy szpitali trąbili, że nie ma rąk do pracy.... prawda jak zwykle gdzie indziej. Podobnie z nauczycielami. Wszystko to jedna propaganda PISu.
|
![]() |
Skoro nie ma deficytu, to po cholerę co roku im podwyżki dawać ??? Przecież ta praca nie jest warta 8000 brutto, litości... (tyle bierze oddziałowa w którymś lubelskim szpitalu)
|
![]() |
i to jest swieta prawda nic nie mam przeciwko starszym pielegniarkom bo sama jestem pielegniarka ale nie moze byc tak ze panie pracuja w dwoch szpitalach w jednym szpitalu na caly etat w drugim szpitalu na pol etatu bardzo mnie dziwi skad te panie maja tyle sily jak zostanie przyjeta do pracy mloda pielegniarka a jeszcze ma mgr z gory zostaje skreslona patrza na nia jak by im prace zabrala tak nie powinno byc czesto nowe mlodsze pielegniarki nie wytrzymuja tego psychicznie i odchodza czesto rzucaja ten zawod kiedy to starsze pielegniarki zamiast starac sie wprowadzic w oddzial kolezankae dyskuyuja jaka to ona glupia nic nie umie nie ona umie kolezanki tylko jak jej podetniecie skrzydla juz pierwszego dnia wrzeszczac na nia ze nic nie umie to jak wam udowodni ze umie bojac sie odezwac to jest prawda pracuje w jednym z lubelskich szpitali polowa pielegniarek pracujacych to pielegniarki na pol etatu lub na umowe zlecenie tak dluzej byc nie moze mlode osoby powinny byc wprowadzane do zawodu ja wiem ze panie maja doswiadczenie ale to nie znaczy ze te mlode sa glupie mlode chca pracowac wg procedur a nie na rozkaz masz zrobic tak bo my tak robimy i zamiast isc do przodu w zawodzie powielamy to co bylo iles lat temu wszystko sie zmienia nie mozemy stac w miejscu pielegniarstwo idzie do przodu ja wiem ze kazdy chce dorobic ale nie moze tak byc zebysmy skazywali mlode pokolenie na wyjazg za granice bo kto nami bedzie sie opiekowal czas mile panie na emeryture czas na odpoczynek bo ciagniecie poltora etatu to jest duze obciazenie a co dzien jestesmy starsze pozdrawiam
|
![]() |
Jeśli pani profesjonalizm zawodowy jest na poziomie znajomości posługiwania się językiem polskim to dla dobra pacjentów proszę zmienić zawód!
|
![]() |
Absolwentka z 3 dzieci ???
|
![]() |
do paNI DOSWIADCZONEJ SLUCHAJ KOBIETO WIDZE JAK WIEKSZOSC STARSZYCH KOLEZANEK NA CODZIEN TRAKTUJE NOWE OSOBY JESTESCIE PRZEMECZONE CALYMI DNIAMI SIEDZICIE W PRACY I SWOJE FLUSTRACJE WYLEWACIE NA MLODYCH TWIERDZAC ZE NIC NIE UMIEJA WAS TEZ KTOS KIEDYS WPROWADZAL DO PRACY JUZ ZAPOMNIALYSCIE KIEDYS ZADNA PIELEGNIARKA NIE MIALA SZANS NA PRACE W DWU SSZPITALACH NIE PRACOWALY TEZ EMERYTKI W SZPITAL,U PRACOWALY MLODE PIEKNE PIELEGNIARKI A NOE BABCIE KTORE SA STARSZE OD PACJENTOW TO JES GORZKA PRAWGA ALE PRAWDA
|
![]() |
służbowym BMW za 350 tys zł z kierowcą i dwoma ochroniarzami z BOR, niejaka Pitera z PO do "pracy" 3 km w Warszawie z prędkością 150 km/h jeździła, żeby dorsza za 8 zł znaleźć, co 4 lata trwało i kosztowało Polaków ponad 20 mln zł
|
![]() |
W SZPITALACH POWINNY PRACOWAC TYLKO PIELEGNIARKI NA JEDNYM ETACIE WYPOCZETE MILE GRZECZNE A NIE OPRYSKLIWE PANIE NA DWU ETATACH ALBO NA UMOWACH ZLECENIACH SIEDZACE CALY CZAS W PRACY I ODWALAJACE DYZUR
|
![]() |
Za pielęgniarki zatrudnione w jednym szpitalu na umowę o pracę kolejny pracodawca odprowadza tylto składkę zdrowotną.Czysty biznes .I po co bić pianę.
|
![]() |
Zgadzam się z tym, że nie ma pracy. Sama skladalam do wszystkich szpitali podania i w większości słyszałam, że nie na wolnych miejsc.
|
![]() |
pani MArio prosze pomoc mlodym absolwentkom szkol pielegniarskich oraz pielegniarkom ktore nie maja pracy nie moze tak byc ze jedni pracuja na dwu etatach przemeczone zflustrowane obrazone na caly swiat a inne pielegniarki czesto bardzo mlode porzucaja zawod lub wyjezdzaja za granice WG MNIE JEZELI NAPRAWDE NIE MA CHETNYCH DO PRACY TO WTEDY DOPIERO ZATRUDNIAC DODATKOWO A NIE MLODZI NA BEZROBOCIU A STARZY NA 2- ETATACH PANIE DYREKTORZE MAJ A ILE U PANA PRACUJE PIELEGNIAREK NA POL ETATU NA UMOWE ZLECENIE ILE EMERYTEK TYLKO NIELICZN CZESC NA1 ETACIE ZASADA MLODZI DO PRACY EMERYCI NA ODPOCZYNEK I DWUETATOWCY BO TO SPECYFICZNY ZAWOD
|
![]() |
Tak już jest, że praca nie zawsze jest tam gdzie chcemy i nie ma o co mieć pretensji do starszych koleżanek. One też pewnie chciałyby zarobić tyle, żeby nie musiały pracować w kilku miejscach. Co za roszczeniowe pokolenie teraz dorosło. Pani się wyuczyła, pani chce pracować i praca musi się znaleźć tu gdzie jej odpowiada.
Pominę już to, że im młodsza pielęgniarka tym mniejszy zasób wiedzy i z umiejętnościami też nie najlepiej. Podobnie rzecz się ma z lekarzami. O kulturze nic nie wspomnę, bo przecież na studiach kultury ich nie uczą, a domu sobie nikt nie wybiera :).
|
![]() |
DO ANKI NO WIDZI PANI JUZ PANI ATAKUJE MLODYCH A CO PANI NIE BYLA MLODA OD RAZU PANI BYLA TAKA MADRA WIDAC WSZYSTKIE ROZUMY PANI ZJADLA ZAPOMNIAL WOL JAK CIELECIEM BYL TO PRZYSLOWIE PASUJE DO PANI NIECH PANI NIE BEDZIE TAKA DO PRZODU BO ZLA KARMA WRACA I KIEDYS O PANI DZIECIACH KTOS POWIE ZE NIC NIE UMIEJA PANI TO CHYBA NIE LUBI MLODYCH LUDZI A MOZE ZAPRACOIWANA 2 etatami juz nikogo nie lubi od razu glupie i nic nie umieja sa mlodzi niech walcza a ja jaKO PIELEGNIARKA WSTYDZE SIE ZA PANIA
|
![]() |
1. pielęgniarek brakuje, ale 2. nie zatrudnia się tyle, ile trzeba, bo nie chce się wydawać pieniędzy. 3, proponuje się kiepskie umowy i płace, które nie są warte takiego nakładu pracy, jaki sumienna pielęgniarka wykonuje 4. o starych wrednych babach to niestety prawda 5. o siedzeniu z tyłkiem na czterech weselach, zwłaszcza w wykonaniu tych starszych bab to też prawda.
|
![]() |
Tak już jest, że praca nie zawsze jest tam gdzie chcemy i nie ma o co mieć pretensji do starszych koleżanek. One też pewnie chciałyby zarobić tyle, żeby nie musiały pracować w kilku miejscach. Co za roszczeniowe pokolenie teraz dorosło. Pani się wyuczyła, pani chce pracować i praca musi się znaleźć tu gdzie jej odpowiada. Pominę już to, że im młodsza pielęgniarka tym mniejszy zasób wiedzy i z umiejętnościami też nie najlepiej. Podobnie rzecz się ma z lekarzami. O kulturze nic nie wspomnę, bo przecież na studiach kultury ich nie uczą, a domu sobie nikt nie wybiera :).Po szkole wyższej brak wiedzy, aha, okej, JASNE. Twój post jest dowodem na to, że o kulturze to też nie powinnaś się wypowiadać. Niech zgadnę, masz około 50 lat i siedzisz w dwóch lub trzech szpitalach, skończyłaś najwyżej szkołę średnią albo rok temu tzw. "pomostówkę", bo pracodawca kazał i zasponsorował. Wycierasz sobie gębę "doświadczeniem", bo nic innego poza kolejnymi świeczkami na torcie sobą nie reprezentujesz. Jesteś tak stereotypowa, że albo zaraz zacznę krzyczeć z przerażenia, że tacy ludzie naprawdę istnieją, albo jesteś wysoko uzdolnionym trollem. |
![]() |
W Opolu Lubelskim nie ma szpitala. Warto jest sprawdzać prawidłowość informacji umieszczanych publicznie, o co proszę na przyszłośc autora.
|
![]() |
Co to jest FLUSTRACJA?!
|
![]() |
Przecież to oczywiste że są ludzie do pracy ale tańsi są albo Ukraińcy albo wogole nie ma pieniędzy na nowe etaty to taka nasza polityka po prostu
|
![]() |
Niedawno gdzieś była informacja że podobno w Chełmskim szpitalu brakuje pielęgniarek.
|
![]() |
Zapraszamy do Szczecina, u nas brakuje pielęgniarek w każdym szpitalu
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|