Ja tez skorzystałem z pomocy agencji i nie zaluje. Dzieki WBD WeldingService GmbH szybko znalzlem prace w Niemczech jako kierownik budowy. Wyjazd zorganizowany bardzo sprawnie, malo formalnosci, praca lekka nie byla, ale za pieniadze ktore otrzymalem zdecydowanie bylo warto.
|
|
Najlepiej sprawdzonego, a takim jest na pewno jest Humanus. Polecam, przy każdym wyjeździe korzystam z ich ofert.
|
|
Ja mogę polecić firmę Syldorf. Jasno określone warunki, dobre piniądze, człowiek wie po co jedzie i jakie pieniądze będzie z tego miał. Co do warunków to nie ma do czego się przyczepić.
|
|
Jak dla mnie warto polecić PerMont. Umowa może i niemiecka, ale nie ma haczyków, jasno określone warunki.
|
|
Moim zdaniem warto zajrzeć na poratl dobra sztela, oferuje się tam wiele agencji z bardzo atrakcyjnymi ofertami :)
|
|
jest parę dobrych agencji ale wiadomo że nie wszystkim się dogodzi... ja obecnie jestem w NL z Otto i jest ok ;)
|
|
Na pewno nie polecam agencji pracy zagranicznej Sprintwerkt. Praca odbiegała "trochę" od tego co zostało mi przedstawione w Polsce(chociaż to i tak był najmniejszy problem) na miejscu nie dostałem żadnej ciepłej odzieży pomimo,że praca jest wykonywana w temperaturze + 7 stopni, pierwszy dzień w bluzie i białym fartuchu jakoś zniosłem ale było ciężko, kaloszy też nie dostałem a w pracy wody sporo.(miałem się o nie dopraszać już po rozpoczęciu pracy).Warunki mieszkalne niespełniające jakichkolwiek norm sanitarnych. Płatne pranie(miały być żetony na pranie za darmo) brak Wifi(zapewniano mnie że jest)do tego agencja oszukuje na stawce(gadałem z polskimi pracownikami na miejscu i mieli ponad 12euro brutto w innych agencjach, kiedy ja miałem sporo mniej a robota ta sama)
Dodaję też link do mojego kanału youtube gdzie możecie zobaczyć materiał video z zakwaterowania, jak najdalej od takich agencji.
***s://***youtube.com/channel/UCsqm2a4LEcudixgu5eSRwfw/
|
|
Akurat od jakiegoś czasu wyjeżdżam z firmą Sentium (***sentium.pl) i to może być dobra opcja dla Ciebie. Firma podpisuje umowę i wszystko od strony prawnej jest przejrzyste więc nie trzeba się obawiać. Mam przygotowana umowę z naliczonymi składami ZUS od średniej krajowej, jest to dla mnie ważne na przyszłość. Na pewno ta firma się wyróżnia pod względem dopilnowanych formalności.
|
|
Ja wyjechałem do Anglii i sam sbie znalazłem prace bez pośredników. Doszedłem do wnioku że w budowlance zawsze się coś znajdzie i miałem rację. Jedyne co mnie zaskoczyło to to że nie respektująposlkich uprawnieni (a miałej na oparkę) ale po kilku miesiącach zrobiłem angielski kurs na koparkę (polecam ***s://empiretrainingservices.co.uk/). I teraz pracjue tak jak chciałem z aprzyzwoite pieniądze i w dobrych warunkach i na dobrym sprzęcie
|
|
Ja pracuję za granicą już dość długo. Sprawdźcie sobie przykładowe ogłoszenia jak np. tu ***s://inserv.com.pl/praca/brukarz/, porozmawiajcie z tymi ludźmi jeśli nie jesteście przekonani i zobaczcie jakie warunki oferują. Często można dostać pracę nawet bez znajomości języka.
|
|
Ja jakiś czas temu wyjechałem do Wielkiej Brytani. I na początku miałem cięzko. Praca fizyczna na budowie czy deszcz czy słońce. Ale po jakimś czasie zrobiłem kurs na koparkę (szef mnie namówił) i teraz pracuje sobie w miare komfortowych warunkach za niezła kasę. Myślę że w UK Nadal jest ok trzeba tylko trochę znać jezyk i mieć jakieś konkretne uprawnienia. Ważne jest tez to że anglicy czesto nie respektują polskich uprawnień ale to nie jest wieki problem bo np w Empire Taining Services mozna szybko zrobić kurs na urzadzenia budowalne za rozsądną kasę i nawet w języku poslki.
|
|
Cześć, ja tak samo uważam, że czasy są ciężkie i również chce wyjechać. Zawsze moim marzeniem był wyjazd do USA i w końcu chcę tam pojechać. Dużo pozytywnych opinii słyszałam ***s://estavisa.pl/apply/ Można tam łatwo złożyć wniosek. Czy ktoś składał wniosek przez tą stronę ? :) Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
|
|
Szparagi :) ...
|
|
W Holandii istnieje szeroki wachlarz możliwości zatrudnienia, zwłaszcza w zakresie budownictwa. Jednakże, aby znaleźć pracę wymagane jest odnalezienie odpowiednich źródeł. Mesoworks obecnie posiada wiele projektów i poszukuje specjalistów do współpracy jako podwykonawcy.
|
Strona 5 z 5
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|