Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA

Utworzony przez Gość, 31 stycznia 2020 r. o 14:29
Wielkie serce i hojna miłość.
Odpowiedz
Otwarcie na innych - Inspiracją do przeżywania życia z "wyobraźnią miłosierdzia" może być modlitwa św. siostry Faustyny, która uczy nas wielkiego serca i hojnej miłości (Dzienniczek, 163):  Dopomóż mi do tego, o Panie, aby oczy moje były miłosierne, bym nigdy nie podejrzewała i nie sądziła według zewnętrznych pozorów, ale upatrywała to, co piękne w duszach bliźnich, i przychodziła im z pomocą. Dopomóż mi, aby słuch mój był miłosierny, bym skłaniała się do potrzeb bliźnich, by uszy moje nie były obojętne na bóle i jęki bliźnich. Dopomóż mi, Panie, aby język mój był miłosierny, bym nigdy nie mówiła ujemnie o bliźnich, ale dla każdego miała słowo pociechy i przebaczenia. Dopomóż mi, Panie, aby ręce moje były miłosierne i pełne dobrych uczynków, bym tylko umiała czynić dobrze bliźniemu, na siebie przyjmować cięższe, mozolniejsze prace. Dopomóż mi, aby nogi moje były miłosierne, bym zawsze śpieszyła z pomocą bliźnim, opanowując swoje własne znużenie i zmęczenie. Prawdziwe moje odpocznienie jest w usłużności bliźnim. Dopomóż mi, Panie, aby serce moje było miłosierne, bym czuła ze wszystkimi cierpieniami bliźnich. Nikomu nie odmówię serca swego. Obcować będę szczerze nawet z tymi, o których wiem, że nadużywać będą dobroci mojej, a sama zamknę się w Najmiłosierniejszym Sercu Jezusa. O własnych cierpieniach będę milczeć. Niech odpocznie miłosierdzie Twoje we mnie, o Panie mój. Amen. ("Miłosierdzie ostatnim słowem Boga" str.216)
Odpowiedz
Módlmy się: Za wstawiennictwem św.siostry Faustyny o wyobraźnię miłosierdzia dla ludzkich serc. Amen.
Odpowiedz
Módlmy się: Za pięknych ludzi o wielkim sercu i hojnej miłości, Bogu niech będą dzięki.
Odpowiedz
Św. Siostro Faustyno, módl się za nami.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...