![]() |
Kto może niech nie wychodzi z domu, to pokonany to świństwo znacznie szybciej. Francja, Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania i inne zachodnio europejskie kraje jak w amoku latają po barach, robią imprezy , maratony będzie u nich jeszcze gorzej niż we Włoszech. Granice należy zamknąć do końca roku. U nas będzie po epidemii A oni będą jeszcze walczyc
|
![]() |
Państwo powinno w takiej sytuacji znacjonalizować prywatne praktyki lekarskie żeby sprawować nad tym kontrole. Do mojej praktyki w żaden sposób nie można się dodzwonić.
|
![]() |
Tylko od naszej odpowiedzialności zależy jak sytuacja się potoczy. Mimo wszystko uważam, że rząd spóźnił się o dobre 3 tygodnie z zamknięciem granic. Gdyby to było zrobione wcześniej dziś byłoby łatwiej. Mamy jednak to co mamy i od nas samych zależy los nas wszystkich. Zdrowia życzę.
|
![]() |
To ma swoje plusy. Na ulicach miasta max 30% samochodów jak zwykle. Wreszcie da się żyć w Lublinie. Można do pracy na piechotę spokojnie pójść , zamiast w tym hałasie i smrodzie, bezpiecznie przechodzić przez przejścia. Tak powinno być na co dzień. Warto zastanowić się nad wprowadzeniem płatnej strefy parkowania w całym mieście. Do każdego lokalu mieszkalnego czy domu w granicach miasta przysługiwałoby prawo do jednego bezpłatnie parkującego w mieście konkretnego samochodu. Za kolejne samochody trzeba byłoby płacić. Płaciliby tak samo przyjezdni, no chyba, że wykażą, że pracują i tutaj odprowadzają podatki to wtedy byłaby zniżka.
|
![]() |
To ma swoje plusy. Na ulicach miasta max 30% samochodów jak zwykle. Wreszcie da się żyć w Lublinie. Można do pracy na piechotę spokojnie pójść , zamiast w tym hałasie i smrodzie, bezpiecznie przechodzić przez przejścia. Tak powinno być na co dzień. Warto zastanowić się nad wprowadzeniem płatnej strefy parkowania w całym mieście. Do każdego lokalu mieszkalnego czy domu w granicach miasta przysługiwałoby prawo do jednego bezpłatnie parkującego w mieście konkretnego samochodu. Za kolejne samochody trzeba byłoby płacić. Płaciliby tak samo przyjezdni, no chyba, że wykażą, że pracują i tutaj odprowadzają podatki to wtedy byłaby zniżka.Jedynym słusznym rozwiązaniem, jest nakłonienie ludzi do korzystania z komunikacji miejskiej. Oczywiście po pokonaniu epidemii koronawirusa. Centrum miasta powinno być w ogóle zamknięte dla prywatnego transportu. To jest słuszny kierunek. |
![]() |
Gdyby rządził rząd PO-PSL to wierzę, że by do tego nie doszło. A przynajmniej na taką skalę. Myślę, że skuteczniej by sobie poradzili z epidemią koronawirusa.
|
![]() |
By było tak jak we Francji. Lepiej?
|
![]() |
Gdyby rządził rząd PO-PSL to wierzę, że by do tego nie doszło. A przynajmniej na taką skalę. Myślę, że skuteczniej by sobie poradzili z epidemią koronawirusa.Obywatelu zapiszcie się do ORMO. ORMO wiecznie żywe... Gdyby rządził rząd POpłuczyn to nie zostałoby zrobione nawet połowę tego co zrobił obecny rząd a Kopaczka kazałaby ci się cieszyć wiosną przekonując, że wszystko jest super i pięknie i w ogóle pod kontrolą. To już było nie tak znowu dawno. Więc nie pisz bredni. |
![]() |
Teraz będziemy mieli dwa rodzaje lekarzy: tych którzy z pełnym poświęceniem pracują bezpośrednio z chorymi w szpitalach i tych którzy w trosce o WŁasne zdrowie przyjmują na telefon w swoich prywatnych praktykach.
|
![]() |
Ja myślę że gdyby rządził rząd PO-PSL to byłoby gorzej niż we Włoszech. Natomist minister zdrowia powinien startować w wyborach na prezydenta.
|
![]() |
A gdzie lubelskie? W weekend nie byly wykonywane badania czy nie chca podawac wynikow dla opinii? Dziwnym trafem nie bylo zarażonych......
|
![]() |
Leclerc godz 7.30 - ok 100 klientów na sklepie , z czego połowa to emeryci. Młodych i osoby w średnim wieku można spotkać w maskach, ale emeryt w maseczce to rzadki widok
|
![]() |
W dzisiejszej pogoni za dobrami materialnymi epidemia coronawirusa uczy nas pokory wobec siebie i innych. Ukazuje nam to co przez ostatnie dziesięciolecia bylo mniej ważne dla większości społeczeństwa a jednocześnie obnaża nasze podejście do odpowiedzialności wobec siebie a jednocześnie wzięcie odpowiedzialność za drugiego człowieka. Uczy nas tej odpowiedzialności, ukazuje czym jest rodzina. Jak dbać i być za nią odpowiedzialnym. Szeroko pojeta wolność i zasada wpajana od kilkunastu lat Robta co chceta w obliczu rozprzestrzeniania się epidemi zweryfikowała nasze podejście do wolności. Śledząc doniesienia o kolejnych zachorowaniach ogniskach choroby i o dzialaniach które celem jest zabezpieczenie nas obywateli przed epidemia i odgornymi zarządzeniami nakazami czy zakazami którymi my jako społeczeństwo się poddajemy w celu zatrzymania tej epidemi. My jako społeczeństwo wbrew tym którzy każdego dnia krzyczą o demokracji wolności w mediach potrafimy ta wolność dostosować do do czasu w jakim żyjemy mniejszym czy większym stopniu ale świadomie się godziny na taką formule wolności. Mam nadzieję że Polacy odrobią tą lekcje i zaczną postępować w sposób odpowiedzialny wobec siebie po zakończeniu tej epidemi. A rodzina odpowiedzialność i wolność pozostanie na długo w naszym co dziennym myśleniu. Pozdrawiam moich rodaków życząc Wam przede wszystkim zdrowia i korzystając ze dzisiejszy czas skupia nas w kierunku człowieczeństwa refleksji. Nad tym co było. Nad tym co jest. I nad tym co będzie Pozdrawiam Kisiel
|
![]() |
Kiedy będzie odgórne zalecenie aby dezynfekowac windy osobowe? Windami przemieszczają się tysiące ludzi a w tym też chorzy
|
![]() |
W lubelskim były robione badania i testy i należy się tylko cieszyć że nic nie stwierdzono.
|
![]() |
świnie, kury, dziki... teraz ludzi.............. desperacja
|
![]() |
Pracuje w ochronie zdrowia od 25 lat W tym czasie przeżyłem różnych ministrów zdrowia w tym kraju. Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć że Pan profesor Łukasz Szumowski jest najlepszym i najbardziej zaangażowanym w pracę ministrem zdrowia w moich 25 latach pracy. Tak trzymać Panie ministrze. W imieniu koleżanek i kolegów ratowników życzymy zdrowia i siły. A my życzymy sobie jako grupia zawodowa dalszej tak rzeczowej współpracy z Panem.
|
![]() |
Pomimo korona wirusa, żyjemy i tak w lepszych czasach niż za PO i PSL, bo zapewnie teraz mieli byśmy Nowoczesną eutanazję zaś Wiosnę biedronia wachali byśmy od korzenia.
|
![]() |
Pracuje w ochronie zdrowia od 25 lat W tym czasie przeżyłem różnych ministrów zdrowia w tym kraju. Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć że Pan profesor Łukasz Szumowski jest najlepszym i najbardziej zaangażowanym w pracę ministrem zdrowia w moich 25 latach pracy. Tak trzymać Panie ministrze. W imieniu koleżanek i kolegów ratowników życzymy zdrowia i siły. A my życzymy sobie jako grupia zawodowa dalszej tak rzeczowej współpracy z Panem.To pisałaem ja Jarząbek. Aha, w zeszłym tygodniu nie pisałem bo byłem chory, mam zwolnienie. |
![]() |
Nawet pandemia nie przeszkodzi partyjnym pisowskim agitatorom walczyć. Farmy trolli pracują bez wytchnienia. Co za czasy! Co za ludzie!
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|