ja używam u mojego synka emolientów exomega control. na pewno pomagają, bo synek się nie drapie i mówi , że nie swędzi. trzeba tylko ich regularnie używac i w miarę możliwości unikać mydeł
|
|
U nas najlepiej się sprawdza atoperal. Cała rodzina stosuje. Oboje z mężem mamy suchą skórę, a dzieci są alergikami i mają azs, nic fajnego, bo skóra jest wiecznie sucha i swędząca. Do tego te ciągłe wysypki. Na szczęście odkąd używam atoperalu do mycia i nawilżania to róznica jest ogromna. Zauważyłam, że dzieci nawet lepiej śpią, bo nie budzą się co chwilę przez to swędzenie.
|
|
Ja stosowałam naprawdę przeróżne maści, kremy. I zazwyczaj na początku jest ok, ale mam wrażenie, że po czasie skóra się po prostu przyzwyczaja.. Też tak macie? Teraz dostałam receptę na maść wykonaną na miejscu w aptece (na szczęście mam DOZ pod domem, a oni realizują takie recepty), ciekawa jestem jak ona się sprawdzi, bo skład ma fajny, naturalny. :)
|
|
Wiem jak atopowe zapalenie skóry potrafi uprzykrzyć życie. Odpowiednia pielęgnacja i stosowanie odpowiednich preparatów mogą znacznie poprawić Twoje samopoczucie i kondycję skóry. Mi bardzo szybko ulgę przyniosło stosowanie kremu Octenicare - jest świetny.
|
|
Świetna sprawa z tym, że w aptece DOZ wykonują na miejscu leki recepturowe. W zeszłym tygodniu też odebrałam maść z przepisu lekarza, zapłaciłam naprawdę niewiele, a działa świetnie.
|
|
Moje zmagania z AZS są wieloletnie i tak naprawdę dopiero w ostatnich miesiącach w sieci trafiłem na ***s://elinne.pl/pl/p/Emulsja-normalizujaca-dla-dzieci-i-doroslych-AZS%2C-luszczyca%2C-sucha-skora-oraz-inne-anomalie-skorne-NOWOSC/40 i to nieco inny produkt niż to co proponowali mi do tej pory lekarze. Ale to co najważniejsze to fakt, że rzeczywiście na mnie działa i widzę poprawę, dolegliwości są mniejsze, skóra nie swędzi, nie jest tak sucha.
|
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|