...
Ostatnio edytowany 4 marca 2015 r. o 16:42
|
|
Witam.Mój synek też miał , sama Doktorka nie wiedziała z czego bo wszystkie badania wyszły dobrze. Zaczęłam podawać synkowi bardzo często (1posiłek dziennie przez 5 dni w tygodniu)kaszę jaglaną, na słodko, z zupkami, na drugie danie. Robie to w dalszym ciągu, uczulenie się zagoiło i narazie nie powraca.
|
|
Witam.Mój synek też miał , sama Doktorka nie wiedziała z czego bo wszystkie badania wyszły dobrze. Zaczęłam podawać synkowi bardzo często (1posiłek dziennie przez 5 dni w tygodniu)kaszę jaglaną, na słodko, z zupkami, na drugie danie. Robie to w dalszym ciągu, uczulenie się zagoiło i narazie nie powraca.Zapomniałam dodać ,ze na początku stosowałam fenistil żel i krople doustne. |
|
Ważne jest to żeby działać kompleksowo. Trzeba ograniczyć do minimum kontakt dziecka z alergenami czyli czynnikami które nasilają dolegliwość. Ważne jest żeby dbać o właściwą higienę i pielęgnacjie skóry dziecka. Zmieniona chorobowo skórę powinno sie nawilżać tzw emolientami które natłuszczają , regenerują s=naskórek i łagodzą świąd. Dobrze jest też zadziałać na azs od środka. Dobre efekty daje podawanie dzieciom probiotyków. Sama stosuje Latopic- podaje sie go raz dziennie. Jeśli chodzi o emolienty to do niedawna stosowałam emolium(dobre ale drogie) ale teraz zaczełam stosowac emulsje do ciała Latopic i jak na razie jestem z niej zadowolona(a tańsza od emolium)
|
|
Miałem CHYBA ataki atopowego zapalenia skory. Piszę chyba, bo nigdy nie byłem u lekarza. Teraz czasami sie odzywa gdy użyje złego szamponu.
|
|
Moje atopowe zapalenie skóry było bardzo rozległe i bolesne. Całą szyję, powieki, skórę przy nosie miałam pokrytą palącą, czerwona skórą. Odwiedziłam wielu specjalistów, ale dopiero jeden z dermatologów przepisał mi dobre leki, dał rady i sprawił, że wyszłam z tej okropnej dolegliwości.
|
|
Przy AZS należy pamiętać, by kosmetyki, które stosujemy zawierały emolienty, informacje o nich znajdziecie tutaj-> http://kobietyn.eu/wszystko-co-powinnas-wiedziec-o-emolientach/
w skórcie - dbają, by na naskórku cały czas była warstwa lipidowa, dzieki, której mżna unikąć wielu podrażnień.
|
|
Uzupełnianie lipidów to jedno, warto jeszcze pamiętać o odpowiednim nawilżaniu. Znam problem, bo sama go mam i z tych wypróbowanych najlepiej się sprawdza lipikar. @panjacek wybierz się do lekarza z tym, nieleczona skóra może naprawdę dać Ci w kość.
|
|
Też mam wielkie problemy ze skórą i stosuję leki na łuszczycę od Dra Michaelsa. Wielu moich znajomych stosuje je również na AZS, ponieważ natłuszczają i nawilżają dobrze skórę.
|
|
Polecam dermatologa http://www.halodoktorze.pl/lekarz/urszula-chmielowiec,65168/dermatolog/urszulin-lublin/Miałam atopowe zapalenie skóry i wiem jak może utrudnić życie
|
|
Również na to chorowałam, ale pomogła mi książka "Jak rozmawiać z aniołami" Marii Bucardi (możecie kojarzyć ją z np filmów na youtube i wywiadów na wp.pl) jest to świetna książka, która może pomóc w rozwiązaniu problemów fizycznych jak i psychicznych, np jak pokonać w sobie zawiść i zazdrość. http://magiczny-swiat.es24.pl/opis/7802674/jak-rozmawiac-z-aniolami-poradnik-marii-bucardi-wskazowki-i-przykladowe-teksty.html
|
|
Ja bym poleciała bardzo łagodne i naturalne http://www.lifetree.pl/kosmetyki-naturalne/odzywcze-maslo-rokitnikowe-do-ciala/Nie zawiera żadnych składników syntetycznych i świetnie sprawdza się przy wszelkich podrażnieniach. Wiem że wiele osób z AZS często właśnie wybiera kosmetyki naturalne.
|
|
Ważne jest to żeby działać kompleksowo. Trzeba ograniczyć do minimum kontakt dziecka z alergenami czyli czynnikami które nasilają dolegliwość. Ważne jest żeby dbać o właściwą higienę i pielęgnacjie skóry dziecka. Zmieniona chorobowo skórę powinno sie nawilżać tzw emolientami które natłuszczają , regenerują s=naskórek i łagodzą świąd. Dobrze jest też zadziałać na azs od środka. Dobre efekty daje podawanie dzieciom probiotyków. Sama stosuje Latopic- podaje sie go raz dziennie. Jeśli chodzi o emolienty to do niedawna stosowałam emolium(dobre ale drogie) ale teraz zaczełam stosowac emulsje do ciała Latopic i jak na razie jestem z niej zadowolona(a tańsza od emolium)Zeby działać kompleksowo może najpierw zróbmy badania krwi z antybiogramem bez tego nigdy nie podjemuję się leczenia w Zabrzu jest takie labolatorium gdzie owe badania wykonują http://www.badania-medyczne.pl/badanie-krwi-zabrze-laboratorium-cennik/ |
|
Na azs bardzo dobry jest olej lniany, mój syn ma AZS ale sama też mam problem z suchą skórą i się ratujemy atoperalem, dobrze natłuszcza, przez co skóra zdecydowanie mniej swędzi i mniej się łuszczy
|
|
Atopowe zapalenie skóry to obecnie chyba jakaś plaga. Tyle dzieci choruje na AZS, jak nigdy. Podobno to już 20%. AZS jak każdy rodzaj alergii dość mocno jest uciążliwe, szczególnie kiedy dotyczy niemowląt. Swędząca skóra nie pozwala maluchom przespać nocy i dziecko staje się bardzo płaczliwe i podrażnione. Moja siostra, a w zasadzie jej córka boryka z tym problemem. Teraz jest trochę lepiej, odkąd stosuje krem z ektoiną ectoSkin P7 - widać wyraźną poprawę. Skóra jest lepiej nawilżona, ładnie się regeneruje i nawet ten uporczywy świąd zelżał. Z tych produktów, które dotychczas używała, to zdecydowanie krem z ektoiną jest najlepszy.
|
|
Stosowanie emolientów do mycia i natłuszczania skóry, to podstawa przy AZS. Miejsca zmienione chorobowo warto smarować kremem Dermaveel, który jest bez sterydów, a pomimo to leczy skórę i likwiduje świąd. Raz na jakiś czas dobrze jest zrobić sobie kąpiel w siemieniu lnianym, bo ono świetnie łagodzi podrażnienia. Starsze pokolenia stosowały do kąpieli zwykły krochmal, który sprawdza się do dnia dzisiejszego.
|
|
Najlepszą decyzją jest konsultacja dermatologiczna. Mi akurat wystarczył eloderm z apteki i nie trzeba było zukać dodatkowych, robionych maści. Skóra jest dużo zdrowsza i ładnie wygląda.
|
|
u nas pomagają tylko emolienty exomega control, a uwierzcie, troche różnych kosmetyków już przetestowaliśmy. exomega mają 95% naturalnych składników , balsam wystarczy używać raz dziennie, ale ważne by regularnie. w każdym razie one bardzo nawilżają i widzę że Tosia nie ma skłonności do drapania, więc rany mają okazję się zagoic
|
|
@arleta my też używamy tych emolientów z zalecenia naszej pani dermatolog. bardzo dobrze nawilzaja, tylko trzeba też unikać innych mydeł i perfumowanych kosmetyków i te okresy remisji rzeczywiście są znacznie dłuższe
|
|
Mi doradzono emolienty zawarte w Elodermie i jak narazie widzę, że skóra ładnie reaguje i zaczerwienienia zniknęły. Myślę, że to właśnie przy nim zostanę podczas pielęgnacji.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|