![]() |
Pracuję jako fryzjerka, coraz częściej w nocy łapią mnie skurczce, czy to braki magnezu?
|
![]() |
To może być problem z krążeniem albo jakieś początkowe stadium rozwoju żylaków. Wybierz się do flebologa, ja jeździłam do kliniki flebologii, warto było. Bardzo dobrzy specjaliści, zrobili mi usg doppler i czekam na laseroterapię. Mam na dniach, to jeden z najnowocześniejszych zabiegów, mało inwazyjny, po zostaje tylko kropka tam gdzie był wkłut wenflon. Będę mogła znów chodzić w krótkich spodenkach, teraz się mega kręgupuję bo mam żylaki :(
|
![]() |
Przyczyn może być bardzo dużo, ale faktycznie magnez warto suplementować, spróbuj ten megnaz skurcz z doz, może akuart pomoże.
|
![]() |
Magnez swoją drogą ale to mogą być też problemy z krążeniem, jak tyle stoisz w ciągu dnia to może być to. Do lekarza nie zaszkodzi pójść jak na takie problemy brałam maxi3vena. Rzadziej mi nogi drętwiały i też zauwazyłam ze nie są takie spuchnięte co szczególnie przy upałach było widoczne
|
![]() |
Mi żadne cudowne srodki na poprawe krazenia nie pomogły. Szkoda pieniedzy na te wszystkie masci i tabletki. Nie ma co bawic sie swoim zdrowem. Ja tez miłam problemy z bolącymi, puchnacymi nogami i żylakami. Zdecydowałam sie na specjaliste, wybrałam sie do flebologa, ktory zrobił cała diagnostyke i zlecił zabieg laseroterapii. Teraz z nogami juz nie miewam takich problemów jak kiedys.
|
![]() |
Przyczyna może być naprawdę różna, ja akurat miałam jasną sytuację, bo miałam problem z biodrem, po wypadku komunikacyjnym. Na szczęście zajęli się mną dobrzy rehabilitancji, z OpenMedical w Krakowie i jest coraz lepiej :)
|
![]() |
jakie suplementy pomogą?
|
![]() |
Jak pisałam wcześniej ja brałam maxi3vena. Bardzo mi to pomogło, ból ustąpił, nogi lżejsze. Ten suplement ma w składzie i ruszczyk, który wzmacnia żyły i hespedrynę która też poprawia stan nóg i działa też przeciwobrzękowo, w lecie to zawsze mam z tym problem a jak na razie nogi mi nie puchną, bo tabletki biorę cały czas
|
![]() |
Mi żadne cudowne srodki na poprawe krazenia nie pomogły. Szkoda pieniedzy na te wszystkie masci i tabletki. Nie ma co bawic sie swoim zdrowem. Ja tez miłam problemy z bolącymi, puchnacymi nogami i żylakami. Zdecydowałam sie na specjaliste, wybrałam sie do flebologa, ktory zrobił cała diagnostyke i zlecił zabieg laseroterapii. Teraz z nogami juz nie miewam takich problemów jak kiedys.A gdzie byłaś u flebologa? Zastanawiam się na kliniką flebologii, czy tam o razu mozna zrobić wszystkie potrzebne badnia?Jak wyglądała ta laseroterapia? |
![]() |
Ja korzystałam z pomocy Kliniki Flebologii , tej na Wawelskiej w Warszawie. Można odrazu zrobić pełna diagnostykę usg Dopller. Lekarz sprawdzi stan żył i odolny stan nóg. Przeprowadzi wywiad ogolny. Nastepnie na podstawie usg podejmie dalsze działania. Bardzo profesjonalnie podeszli do mojego problemu i dzieki nowoczesnym sposobami leczenia, miałam laseroterapie moge sie cieszyc ładnymi nogami.
|
![]() |
Zxależy, co ten ból powiduje. Mogą to być priblemy z krążeniem żylnym. Też coś takiego miałam i na to najlepsza jest maxi3vena. Ból ustapił, podobnie puchnięcie nóg. W sporej mierze powodem jest siedząca lub stojąca praca. Czasem wystarczy więcej się ruszać, ale niekiedy to trochę za mało.
|
![]() |
Może być to brak magnezu, jeśli pijesz kawę i herbatę to warto go suplementować, dodatkowo tak jak pisza dziewczyny może to być problem z krążeniem krwi a wtedy właśnie maxi3vena pomoże. Ja już biorę kilka miesięcy i teraz nie mam takich problemów, dodatkowo robię sobie codziennie chociaż krótki spracer
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|