Dobre są trening interwałowe - podkręcają metabolizm, modelują mięśnie no i pomagają spalić kalorie
|
|
Według mnie najlepszym sposobem na zgubienie paru kilogramów jest sport. Ja niedawno kupiłem rower i muszę powiedzieć że bardzo dobrze mi się jeździ i co najważniejsze poprawiała mi się sylwetka i trochę schudłem. Niestety teraz jest trochę zimno ale jak przyjdzie wiosna to ciąg dalszy. Gdy już nie chce mi się pedałować zakładam silniczek i mam rower elektryczny, ciekawe udogodnienie. Jeśli ktoś by nie miał roweru a chciał kupić to polecam firmę GEOBIKE na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Oczywiście trzeba pamiętać że trzeba z umiarem jeździć i coraz bardziej zwiększać dystansy. Życzę powodzenia. Pozdrawiam.
|
|
Wiadomo - na początek nie ma sensu się przetrenowywać, no i najlepiej znaleźć taki sport, który będzie nam sprawiał przyjemność
|
|
Słyszałyście o diecie Chodakowskiej? Myślę że ona Wam najlepiej pomoże i jej program walki z nadwagą ;)
Ściągnijcie sobie cały plik w którym znajdziecie ćwiczenia, plan zajęć, plan dnia, jadłospisy, dobre rady, historie innych kobiet a przede wszystkim słowa wsparcia od samej Ewy Chodakowskiej!
speedplik.pl/rbts/57/87/Dieta-Ewy-Chodakowskiej.zip
|
|
Zgadzam się, że dieta połączona z aktywnością fizyczną jest najskupeczniejsz! Ja tak wracałam do wagi po ciąży i dzięki temu moje ciało zachowało jędrność! Ćwiczyć można wszędzie to nie musi być siłownia itp.
|
|
Powiem wam tak z własnego doświadczenia,
Próbowałem różnorakich diet chciałem zgubić 10kg chodziłem na siłownie przez 2 lata i przytyło mi się w szczególności na brzuchu, zacząłem stosować różne diety bez skutku, co mi pomogło ? sport.
Po prostu co tu dużo gadać zacząłem jeździć rowerem może nie systematycznie ale dość często, grać w piłkę i zapisałem się do szkółki windsurfingowej którą gorąco polecam, 2,5 miesiąca i zgubiłem swoje 10kg schudłem z brzucha, wyłoniły się z pod warstwy tłuszczu wymarzone mięśnie i kosteczka ;) Jestem zadowolony z swojej postury i dobrze się czuje w swoim ciele. Bez diet i innych innowacyjnych sposobach na odchudzanie. Nie wierzycie ? sprawdźcie
|
|
Ja również chodziłem na siłownie i trzymałem się diety... Ujemny bilans kaloryczny... Odpowiednie ćwiczenia i dużo biegania oraz sportu zrobiło swoje... Zgubiłem dużo i myślę nad wyrzeźbieniem swojego ciała... Miałem problemy z sercem więc musiałem wziąć się ostro za siebie :)
|
|
Najlepszy sposób żeby schudnąć? nie jeść fast foodów, biegać 2-3 razy w tygodniu, prowadzić dietę oparta tylko i wyłącznie na wykluczaniu słodyczy i tłustych potraw, no i jak ktoś ma pieniądze to można wspomagać się
|
|
Pij dużo herbaty i wody.To jest najlepsza dieta bo bedziesz odczuwala,ze jestes caly czas najedzona.Skutek jest taki,ze szybko chudniesz.Oczywiscie nie zapominaj o jedzeniu.Mozna tym sposobem ujechac troche,ale bez przesady.Trzeba jesc by tez dalo sie schunosc.
|
|
Ja też kiedyś byłem gruby. Najbardziej pomogła mi odpowiednia dieta, bieganie i nauka tańca. Dzięki tańcu udało mi się zrzucić tyle ile chciałem z czego jestem bardzo zadowolony.
|
|
Polecam naturalne tabletki na masę .
Preparat można stosować w cyklu redukcyjnym, ponieważ wspomaga on spalanie tkanki tłuszczowej, lub podczas budowania masy mięśniowej.
|
|
ja nie wierze w zadne diety skupiające się na jakiejś grupie produktów czy wykluczające inne grupy. Organizowmi potrzebne są wszystkie składniki odzywcze. Do diety trzeba podejść z głową, ograniczyć spozywanie produktów odzwierzęcych których spozywamy na morgi...nie jeść słodyczy, w ostateczności robić je samemu, zaopatrzyć swoją lodówkę w ogromną ilość warzyw i owoców, szafkę zaś we wszelkiego rodzaju kasze i nasiona oraz dobrej jakości garnek w którym szybko wszystko przygotujemy. Ja mam szklany garnek który bardzo polecam ze względu na jego właściwości (nie wchodzi w reakcje z żywnością) można go włożyć d lodówki, podgrzac na kuchence gazowej i elektrycznej a nawet odgrzac w mikrofali. Dla kogoś na diecie idealny na start. Patrząc na swoje perypetie z wagą, wydaje mi się ze mozna to porównac ze zrywaniem z nałogiem - trzeba po prostu to ze sobą przegadać i przekonać siebie samego ze to co robimy jest dobre, a to co nas kusi jest złe dla naszego organizmu...prawidłowo przeprowadzona dieta powinna przynieśc rezultaty, aleee trzeba się do niej dobrze przygotować i liczyć się ze na prawdziwe efekty trzeba będzie poczekać. Szybka utrata masy ciała w szybkim tempie nie jst zdrowa dla organizmu.
|
|
diety możesz stosować, ale jeśli w końcu wrócisz do poprzedniego stylu odżywiania to będzie jojo i to wszystko. a może spróbuj jakiegoś wyjazdu przykładowo tutaj organizują takie fajne wczasy odchudzające . co powiesz na to? może tam lepiej zrozumiesz istotę i reguły odchudzania i będzie Ci dzięki temu łatwiej?
|
|
jedz mniej... więcej ćwicz...
|
|
Też uważam, że kluczem do sukcesu jest sport. Oczywiście odpowiednia dieta nie zaszkodzi :) Ale w tym przypadku radziłbym skontaktować się z dietetykiem. Takie działanie na własną rękę może się źle skończyć.
|
|
Wiadomo że trzeba zmienić styl życia, lepiej się odżywiać, ćwiczyć itp. ale zawsze warto wspomóc się jakimiś nowinkami. Na przykład ostatnio słyszałem o niejakich Nanoplastrach, stymulują organizm i także mogą pomóc w odchudzaniu - http://bioelektroda.pl/ wygląda bardzo obiecująco, może ktoś z Was już próbował?
|
|
nic prostszego jeśli jest się systematycznym i umie sobie rozsądnie odmówić pewnych rzeczy i przyjąć w zamian inne- po prostu zdrowsze :) zresztą polecam też ciekawe artykuły na temat ćwiczeń http://www.osytalia.pl/art-jak-cwiczyc-callanetics.htm
|
|
Po prostu mniej jedz, więcej się ruszaj, pij dużo wody...
|
|
Schudłem 6 kg przez grudzień, zero słodyczy, zero alkoholu, trochę sportu i zdrowe odżywianie. Było ciężko, grudzień to spotkania, świeta, sylwester, ale przetrwałem :)
|
|
Odchudzam się odkąd pamiętam. Zawsze byłam grubsza, zawsze lubiłam słodycze a w domu nauczylam się jeść dużo i tłusto. Przeszłam wiele diet ale dopiero wizyta u dietetyka, rozpisane diety pomogło i waga ruszyła. Nie ma co leczyć otyłosci na własną rękę.
|
Strona 2 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|