![]() |
oby jak najszybciej marszalek ze swoja swita musieli udac sie do szpital a
|
![]() |
A KIEDY CIĘCIE ETATÓW W URZĘDACH MARSZAŁKOWSKIM,PREZYDENCKIM, U WOJEWODY ?.
|
![]() |
Uspakajacw jest zapewnienie nie będzie prywatyzacji, i bardzo dobrze
|
![]() |
Marszałek jak musiał udać się do szpitala po urazie to wybrał SPSK 4, dziwi kogoś, że nie wybrał jednego ze swoich szpitali? Mne nie, ciekawe jak on by to tłumaczył...
|
![]() |
Jak zwykle wcześniej wiele szumu o nic
|
![]() |
A ja z uporem namawiam moje koleżanki i kolegów, nawet tych bez specjalizacji, do emigracji! W krajach Beneluksu oraz Skandynawii znajdziecie nie tylko zatrudnienie, ale także szacunek do wkładu pracy poświęconej dobremu wyksztalceniu. W kraju nad Wisłą czeka Was nie tylko przymus akceptowania intelektualnej indolencji decydentów, ale i proletariacka pogarda dla osób wyedukowanych! Pragnienie zaspokajania głodu wiedzy nigdy nie było szczególnie cenione, a obecnie stało się synonimem "antypolskiego zaprzaństwa"!
|
![]() |
A ja z uporem namawiam moje koleżanki i kolegów, nawet tych bez specjalizacji, do emigracji! W krajach Beneluksu oraz Skandynawii znajdziecie nie tylko zatrudnienie, ale także szacunek do wkładu pracy poświęconej dobremu wyksztalceniu. W kraju nad Wisłą czeka Was nie tylko przymus akceptowania intelektualnej indolencji decydentów, ale i proletariacka pogarda dla osób wyedukowanych! Pragnienie zaspokajania głodu wiedzy nigdy nie było szczególnie cenione, a obecnie stało się synonimem "antypolskiego zaprzaństwa"!Jestem ciekawy kiedy zwrócisz za studia tutaj, w Polsce? To z naszych podatków zostałeś nauczony zawodu, chyba, że zwrócisz to co wyłożono na twoją wiedzę. Później to możesz wyjechać - tylko oddaj to co dostałeś. |
![]() |
A programiści czy menedżerowie pracujący za granicą oddają za studia? Konstytucja gwarantuje w Polsce prawo do nauki. Składamy się, żeby każdy mógł się kształcić w jakim kierunku chce i zrobić z tym potem co chce. A nie po ciężkich pełnych wyrzeczeń studiach zostać niewolnikiem państwa. Jak będą godziwe warunki pracy to lekarze będą chcieli leczyć w Polsce. A jak będzie się dalej wprowadzało plany "naprawcze", które sprawiają, że leczenie ludzi staje się niebezpieczne zarówno dla pacjentów jak i lekarzy, byle było taniej, to chętnych do pracy tu będzie coraz mniej. Bo wbrew temu co niektórzy myślą, większość lekarzy chce pomagać chorym. A nie patrzeć jak mimo ich starań konają w kolejkach, bo władza ma inne finansowe priorytety.
|
![]() |
9 związków zawodowych !!!
prawie jak na kolei
|
![]() |
No i wyszło szydło z worka, pod przykrywką pseudo programu naprawczego okazuje się, że chodzi o zlikwidowanie Pododdziału Onkologii. Czyli sierpniowego kabaretu ciąg dalszy. Nie można mówić o oszczędnościach oddając oddział, który przynosi zyski, gdzie nadwykonania są wypłacane przez NFZ. Dlaczego nie mówi się o przeniesieniu O. Pediatrii? Przecież na Chodźki jest Szpital Pediatryczny. Ale tu jakaś persona z pstrokatej instytucjii od dłuższego czasu robi krecią robotę.
|
![]() |
Wszędzie tylko straszenie wyjazdem lekarzy itd. Wsiadaj człowieku i jedź, skoro tak jest źle i takie to łatwe. Ja też nie wiedziałem w co się pcham studiując w PL i okazało się że życie w PL potrafi być droższe niż w DE. I co mam zrobić? Zaciskam zęby i szukam alternatywy nie tylko w PL. Tylko lekarze w tym kraju to wykształceni ludzie? Megalomania.
|
![]() |
Władza rady sobie nie daje a tu się jej czepiacie
|
![]() |
Jednych zwalniamy, drugich zatrudniamy. I tak naprawiamy
|
![]() |
A programiści czy menedżerowie pracujący za granicą oddają za studia? Konstytucja gwarantuje w Polsce prawo do nauki. Składamy się, żeby każdy mógł się kształcić w jakim kierunku chce i zrobić z tym potem co chce. A nie po ciężkich pełnych wyrzeczeń studiach zostać niewolnikiem państwa. Jak będą godziwe warunki pracy to lekarze będą chcieli leczyć w Polsce. A jak będzie się dalej wprowadzało plany "naprawcze", które sprawiają, że leczenie ludzi staje się niebezpieczne zarówno dla pacjentów jak i lekarzy, byle było taniej, to chętnych do pracy tu będzie coraz mniej. Bo wbrew temu co niektórzy myślą, większość lekarzy chce pomagać chorym. A nie patrzeć jak mimo ich starań konają w kolejkach, bo władza ma inne finansowe priorytety.Miej żal do władzy, wybranej podobno większoścą(!). Dlaczego to pacjenci mają cierpieć i jak to napisałeś konają w kolejkach, bo jest za mało lekarzy, którzy zdobyli zawód w Polsce a chcą pracować w innym państwie. Ja emeryt po 40 latach pracy i płacenia składek muszę się leczyć prywatnie (wizyta 250 zł!!!) bo by mnie już nie było, rezonans magn, prywatnie 650 zł bo te na fundusz za 6 m-cy. Dlatego jak czytam, że lekarz to chce leczyć, ale nie może, bo więcej zarobi za granicą to ręce opadają. To samo dotyczy innych zawodów......ach szkoda nerwów i czasu. |
![]() |
Dokładnie. Mam żal do władzy. To, że ludzie chodzą na prywatne wizyty nie jest winą niedoboru lekarzy, tylko kontraktu. Gdyby NFZ sfinansował więcej porad, lekarze się znajdą, a kolejki skrócą.
|
![]() |
A czy ktoś rozliczył dziesiątki programów naprawczych z ostatniego np. dziesięciolecia? Każdy ten program był najlepszy a dług rósł i rośnie. Ten program naprawczy też nic nie da., Za rok dług będzie większy. I co wtedy? Oby nie oby coś się ruszyło.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|