Ktoś z Was stosuje jeszcze zabiegi depilacji za pomocą wosku? Nie róbcie tego!
Na stronie http://www.beautymedica.pl/ jest informacja o dolegliwościach z tym związanych... Najczęstszym skutkiem jest wrastanie włosów w skórę!! :( dlatego najlepiej stosować zabiegi depilacji laserowej, które przynoszą długotrwały efekt. Poza tym zliczająć wszystkie koszty związane z żyletkami, piankami, kremami i naszego czasu możemy dojść do wniosku, że zabieg laserowy jest mimo wszystko tańszy.
|
|
Czy taki zabieg zadziała na twarzy, strasznie nie lubię się golić? To poważne pytanie... :)
wynajem aut Warszawa
Ostatnio edytowany 17 kwietnia 2015 r. o 11:27
|
|
Czy taki zabieg zadziała na twarzy, strasznie nie lubię się golić? To poważne pytanie... :)Hmm... Na twarz bym akurat nie ryzykował :) |
|
Naprawdę nigdy bym się na to nie odważył, na samą myśl aż boli ;) A co powiecie o depilacji laserowej, znalazłem ciekawy wpis na ten temat na http://kalkulatorsnu.pl/uncategorized/depilacja-laserem-zyskuje-popularnosci/ :)
|
|
Wszystko fajnie, ale laser nie jest dla każdego. Jak ktoś jest jak ja blondynką to niestety zabieg odpada. Wosk robię od miesięcy i nie mam problemów z wrastaniem, więc nie jest to regułą. Dodatkowo robię po woskowaniu epilfree i mam ten sam efekt co po laserze. Tyle, że trwały i taniej. ;)
|
|
Naprawdę uważasz, ze wosk ma więcej efektów ubocznych niż laser? :blink:
Moim zdaniem jednak ewentualne wrastanie włosków (ja nie mam z tym problemów, bo po wosku zawsze robię jeszcze zabieg epilfree) to nic w porównaniu na przykład z poparzeniami i bliznami po laserze.
|
|
Pomijając taką oczywistość jak konieczność powtórki w kilku sesjach po jakimś czasie. Cenowo niestety kciuk w dół...
|
|
Ja stosuje depilację kremem Veet fajnie nawilża, włoski nie wrastają, efekt utrzymuje się do 7 dni. Nie zawiodłm się a próbowałam niejenej metody
|
|
Ja kiedyś planowałam kupić znajomej na urodziny właśnie voucher na depilację, ale stwierdziła, że wolałaby jakąś biżuterię z malachitem, bo depilacji się boi ***s://***ankabizuteria.pl/27193-large_default/naszyjnik-srebrny-pozlacany-medalion-z-malachitem.jpg ... A to przecież tam ogromna wygoda
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|