Gdzie jest możliwość wykupienia e-recepty? Chciałabym móc skorzystać z tej opcj, ale byłam w kilku aptekach i jeszcze tgo nie stosują.
|
|
A próbowałaś w aptekach doz? Wiem, że tam właśnie realizują.
|
|
Potwierdzam, chociaż sama nie miałam jeszcze okazji korzystać (nie wiem jak to konkretnie działa), ale na mojej aptece (właśnie DOZ) na drzwiach jest duża najlejka z informacją, że e-recepty realizują.
|
|
Jak najbardziej apteki Doz i tam gdzie jest naklejka. A korzystanie z e-recepty jest bardzo proste. po szczegóły odsyłam na pacjent.gov.pl. Korzystam i zaoszczedza mi to dużo czasu z racji częstego zapotrzebowania.
|
|
Słuchajcie, a orientujecie się może jak to jest z kwestią odpisów od takiej e-recepty? Co w sytuacji, kiedy nie będzie danego leku w aptece?
|
|
Miałem taką sytuację w aptece DOZ, receptę zrealizowali mi gdy lek był już dostepny. To nie problem.
|
|
To prawda, nie potrzebujesz nawet odpisu brać fizycznie, bo mają w systemie. W DOZ bez problemu to ogarniesz.
|
|
A czy mogę zrezlizować taką receptę za kogoś? W sytuacji, kiedy dana konkretna osoba nie może wychodzić z domu?
|
|
Jak najbardziej możesz załatwić to za kogoś nie ma problemu. Jeśli nie wiesz co robic zajrzyj sobie na pacjent.gov.pl tam znajdziesz wszystkie informacje
|
|
Czyli tak na chłopski rozum, najpierw muszę zarejestrować konto na tej stronie, tak? Później dopiero mogę realizować e-receptę? Na tym koncie mam też wgląd w historię swojej choroby? Mam plan w tym tygodniu wybrać się do DOZ, zobaczymy.
|
|
Ktoś już rejestrował się tam na tej stronie? Tam sie jakoś czeka na weryfikację?
|
|
Tak rejestrujesz się na stronie. Potem możesz realizować e-recepty. N prawde warto ajrzeć na tą stronkę Pacjent.gov.pl, tam można o wsszystkim poczytac i się dowiedzieć. polecam.
|
|
Czy w aptece trzeba jakoś wcześniej farmaceucie zasygnalizować, że będę realizować e-receptę? Oni muszą jakoś się przygotować, czy realizują je standardowo?
|
|
W gruncie rzeczy nic nie musisz. Proponuje zajrzyj sobie na Pacjent.gov.pl tam znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cie pytania.
|
|
Dziekuję za podpowiedz, na pewno się zapoznam i mam nadzieję że mi to coś rozjaśni
|
|
Zastanawiam się, czy realizacja takiej elektronicznej recepty trwa dłużej niż tradycyjnej, papierowej?
|
|
Nie, zupełnie nie, dlaczego miałoby to trwać dłużej? Śmiem twierdzić, że nawet szybciej ;) Jasne, jeśli farmaceutki są zorientowane, ale w DOZie bez problemu, szybko zrealizujesz taką elektroniczną receptę :)
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|