![]() |
Opowiem wam moją przygodę z NFZ, która trwa już parę miesiecy. Pomyślałem, że pojadę do sanatorium. Porobiłem furę badań, lekarz wypisał skierowanie. Pech chciał, że trzy dni wcześniej zmienił się druk skierowania (dwie ostatnie tabelki scalono w jedną - totalna rewolucja). Po kilku tygodniach dostałem list, że odrzucono moje skierowanie - dostarczyłem zły formularz. Kolejna wizyta u lekarza, znowu mozolne wypełnianie nowego druku - lekarz przeciągnął kreskę przy jakimś nieistotnym pytaniu, skreślił tak i nie. To błąd dyskwalifikujący, odesłano mnie znowu w diabły. Ja znowu do lekarza, on przy tym trefnej kresce zaznaczył prawidłowo, podpisał, przystawił pieczęć. Też źle. Nie może być poprawek. (urzędnik przyjął, lekarz (?) NFZ odrzucił). Kolejna wizyta w przychodni, kolejna już czwarta w NFZ. Czekam znowu na list, ciekawe co teraz wymyślą?
|
![]() |
Jeszcze mój komentarz: Urzędnicy z ZUS czy US dużo poważniejsze problemy potrafią załatwić telefonem czy mailem. W NFZ triumfuje głupota lub perfidia albo też realizacja politycznego zamówienia. Bodajże na wiosnę minister obiecał skrócenie kolejek do sanatorium, no i masz znalazła się metoda. Od urzędnika i takich jak ja petentów słyszałem, że wnioski są masowo odrzucane. Ot i dobra zmiana.
|
![]() |
Jednym słowem -" jest dobrze a będzie jeszcze lepiej". Nawet ciemny lud już tego nie kupi.
|
![]() |
Ważne aby im na premie wystarczyło !!
|
![]() |
Może ktoś wie jakie są zarobki w NFZ ?
|
![]() |
Czy dalej popiera Pan "kandydata do Sejmu tego Państwa" Teresę Kanclerz?
|
![]() |
Zarabia się min. Krajowa i jesteś referentem , bez względu na ogólny staż pracy . Mobbing szczególne we wsoz .. Marek S - Naczelnik, socjopata , przerósł poprzedniczkę ... uciekać ...
|
![]() |
Taaa ... A w NFZ mobbing na całego, zwłaszcza w WSOZ i WO. Ludzie za pół darmo pracują. No chyba, że jesteś naczelnikiem to i na nagrody liczyć możesz bo ktoś przecież motłoch w ryzach musi trzymać.
|
![]() |
Wszystkich, którzy zazdroszczą pracownikom NFZ ich zarobków i pracy zapraszamy. Drzwi wydziałów WSOZ i WO stoją otworem. A wspaniali naczelnicy zapewnią wam wrażenia, których do końca życia napewno nie zapomnicie.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|