![]() |
Widać gołym okiem co rządzący zaniedbali. Trzeba było zamknąć granice jak jeszcze nie było u nas wirusa i umieszczać w kwarantannach w ośrodkach zamkniętych pod nadzorem wracających zza granicy. Przecież wracający do kraju Polacy importują nam non stop to świństwo. Można było tego wszystkiego uniknąć przy odrobinie wyobraźni i przemyślanego działania. Niestety ciągle powtarzano nam, że wirus musi przyjść i przyjdzie zamiast zminimalizować ryzyko do minimum. Nawet dziś ci, którzy wracają trafiają na kwarantannę domową co jest niewybaczalnym błędem. Ten błąd może kosztować życie wielu ludzi. Powiedzmy to otwarcie.
|
![]() |
Jakby rządzący zamknęli granice tak jak chcesz to dopiero, by psy wieszano na nich. Że zaściankowość, że zacofani, no i w ogóle średniowiecze. Bo we Włoszech i Niemczech nikt nikogo nie zamyka. A do tego jawne złamanie konstytucji. Nie jakiejś wyimaginowane, czy ma prawo ułaskawić, czy nie...itd. Masz chłopie w konstytucji jawnie napisane, że każdy obywatel RP jest pod opieką państwa. Ci co wracają, to muszą, a nie chcą. Ciołowatość niektorych totalnie mnie dobija. Może trzeba było zamknąć twoje miasto? Totalnie odizolować od reszty kraju? I by szybciej rozwiązać problem pozbawić dostępu do wody i pożywienia? Uspokoję ciebie ja nie wracam do kraju. Wirusa nie powstrzymasz całkowitą blokadą. To zrobiono w Chinach. Jak chcesz zamknij się w czterech ścianach. Za pół roku to minie. Masz tyle zapasów i pieniędzy, by przetrwać? I jeszcze jedno mnie dziwi, że na drogach więcej osób ginie, a nikt nie poświęcił tyle czasu i środków co na tego wirusa. Chciałbym, by obok info o Coronawirusie, podawano ile ludzi umiera na sepsę, czy gangrenę. Pamiętam jak ongiś podawano niczym prognozę pogody liczbę ofiar śmiertelnych z powodu mrozu. Gdyby wówczas przekazać chociaż 5mld zł, to problem zostalby rozwiązany. A ile obecnie umiera z powodu mrozu? A kogo t o obchodzi? Przecież Motormaxx z tego powodu nie umrze. Więc nie ma problemu i nie ma porad jak rozwiązać tę kwestię. Ten wirus jest jak ruletka. Niektorzy nawet nie będą wiedzieć, że są nosicielami, albo już ją przechorowali. A najbardziej wkurza mnie fakt, że do pozostania w domu namawiają osoby z budżetówki. Niestety prywaciarze, albo zwalniają, albo nie zapłacą jak nie stawisz się w pracy. Co wolisz umrzeć z głodu, czy jednak zaryzykujesz, by przetrwać? Tak, że zamykanie możesz wsadzić sobie między bajki. Ograniczenie kontaktów jak najbardziej. Bez ingerencji państwa, by 30% populacji wymarło jak za czarnej dżumy. Tak,,że ludzkość przetrwa z Maxxem, czy bez niego ;)
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|