Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Widać gołym okiem co rządzący zaniedbali. Trzeba było zamknąć granice jak jeszcze nie było u nas wirusa i umieszczać w kwarantannach w ośrodkach zamkniętych pod nadzorem wracających zza granicy. Przecież wracający do kraju Polacy importują nam non stop to świństwo. Można było tego wszystkiego uniknąć przy odrobinie wyobraźni i przemyślanego działania. Niestety ciągle powtarzano nam, że wirus musi przyjść i przyjdzie zamiast zminimalizować ryzyko do minimum. Nawet dziś ci, którzy wracają trafiają na kwarantannę domową co jest niewybaczalnym błędem. Ten błąd może kosztować życie wielu ludzi. Powiedzmy to otwarcie.
Odpowiedz
Jakby rządzący zamknęli granice tak jak chcesz to dopiero, by psy wieszano na nich. Że zaściankowość, że zacofani, no i w ogóle średniowiecze. Bo we Włoszech i Niemczech nikt nikogo nie zamyka. A do tego jawne złamanie konstytucji. Nie jakiejś wyimaginowane, czy ma prawo ułaskawić, czy nie...itd. Masz chłopie w konstytucji jawnie napisane, że każdy obywatel RP jest pod opieką państwa. Ci co wracają, to muszą, a nie chcą. Ciołowatość niektorych totalnie mnie dobija. Może trzeba było zamknąć twoje miasto? Totalnie odizolować od reszty kraju? I by szybciej rozwiązać problem pozbawić dostępu do wody i pożywienia? Uspokoję ciebie ja nie wracam do kraju. Wirusa nie powstrzymasz całkowitą blokadą. To zrobiono w Chinach. Jak chcesz zamknij się w czterech ścianach. Za pół roku to minie. Masz tyle zapasów i pieniędzy, by przetrwać? I jeszcze jedno mnie dziwi, że na drogach więcej osób ginie, a nikt nie poświęcił tyle czasu i środków co na tego wirusa. Chciałbym, by obok info o Coronawirusie, podawano ile ludzi umiera na sepsę, czy gangrenę. Pamiętam jak ongiś podawano niczym prognozę pogody liczbę ofiar śmiertelnych z powodu mrozu. Gdyby wówczas przekazać chociaż 5mld zł, to problem zostalby rozwiązany. A ile obecnie umiera z powodu mrozu? A kogo t o obchodzi? Przecież Motormaxx z tego powodu nie umrze. Więc nie ma problemu i nie ma porad jak rozwiązać tę kwestię. Ten wirus jest jak ruletka. Niektorzy nawet nie będą wiedzieć, że są nosicielami, albo już ją przechorowali. A najbardziej wkurza mnie fakt, że do pozostania w domu namawiają osoby z budżetówki. Niestety prywaciarze, albo zwalniają, albo nie zapłacą jak nie stawisz się w pracy. Co wolisz umrzeć z głodu, czy jednak zaryzykujesz, by przetrwać? Tak, że zamykanie możesz wsadzić sobie między bajki. Ograniczenie kontaktów jak najbardziej. Bez ingerencji państwa, by 30% populacji wymarło jak za czarnej dżumy. Tak,,że ludzkość przetrwa z Maxxem, czy bez niego ;)
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...