![]() |
I jak taki samorządowiec widzi miejsce swojego samograjdoła w społeczeństwie. On swoich potrzebujących pomocy podsyła innym a sam tylko o gotową kasę woła. Cymbał z Kazimierza.
|
![]() |
Czyli kwarantanna dotyczy tylko osoby która przyjechała. Np wraca mąż do swojego domu i on nie może wychodzić ale jego żona i dzieci już mogą ?
|
![]() |
a to dobrze czy źle ?
|
![]() |
Kurde Kazimierz po mamone to zawsze pierwszy rozumiem to z tego zyja , ale sytacja jest nadzwyczajna i nie bedzie turystów jak nie będzie k9nca pandemi. Troche empatii władzo.
|
![]() |
Ktoś może konkretnie wyjaśnić czy kwarantanną objęci są wszyscy domownicy w przypadku wykrycia korony u jednego z nich?
Np. przyjeżdża mąż z zagranicy do żony i córki, które nie mają żadnych objawów. On kwarantanna a reszta? Mogą normalnie funkcjonować? Wychodzić z psem, do marketu/apteki?
|
![]() |
jesli mąż wraca do domu i ma kwarantanne to za tym idzie ze wszyscy domownicy rowniez musza miec kwarantanne
|
![]() |
tak z ciekawosci , jaroslaw k. to odbywa kwarantanne czy jak ?
|
![]() |
Kwarantanna polega na pewnym odizolowaniu osoby, u której podejrzewa się ewentualne wystąpienie wirusa, więc jeśli mąż wrócił z zagranicy to jeżeli mieszka w domku jednorodzinnym to idzie na górę (korzysta z łazienki na piętrze), a żona i córka mieszkają na dole (korzystają z łazienki na parterze) i przez 14 dni, czyli dwa tygodnie nie kontaktują się z mężczyzną (mężem i ojcem), donoszą mu tylko posiłki na górę. W przypadku mieszkań w blokach nie wiem czy kwarantanna jest możliwa, bo jest jedna łazienka w mieszkaniu.
|
![]() |
DO GOLEBIA DO GOLEBIA!!!!!!!!
|
![]() |
Czy to są osoby jakieś ograniczone umysłowo pytając że 1 osoba w kwarantalnie to reszta osób może chodź na zakupy !!! Debile siedzieć nosa z próg nie wystawiać???
|
![]() |
Ten wirus nie lata w powietrzu.zarazic sie mozna od czlowieka.czemu my zdrowi siedzimy w domu bo musimy strzec sie od debili ktorzy wracaja z zagranicy i nie siedza w domu tylko lataja po okolicy.
|
![]() |
Gdzie Jest SENS w tej INFORMACJI ?
1-nie będą podawać miejsc zbiorowej kwarantanny ? - I tak wieść się rozniesie, a plotek będzie co niemiara
2-mandat karny w wysokości 5 tys. złotych ? - A od kiedy mamy takie mandaty? (o ile wiem to MK jest do 500 zł)
3-jak Państwo Polskie - nie radzi sobie z problemem to przekazuje to zadanie do samorządu. "Ten zawsze sobie poradzi".
|
![]() |
UE walczy z Trumpem o niemiecką firmę, która pracuje nad szczepionką na koronawirusa. Szefową prac nad preparatem jest Polka - dr Mariola Fotin-Mleczek.
***s://***rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/najnowsze-fakty/news-ue-walczy-z-trumpem-o-niemiecka-firme-ktora-pracuje-nad-szcz,nId,4384852
|
![]() |
Ciemnogród kazimierski czy jak??? Kóury będą rodzić się z 2ma głowami, itp, itd. Kto w takim czasie będzie was odwiedzał? A gdy już kuszsz opadnie czy ktoś przy zdrowych zmysľach będzie brał pod uwagę kwarantanne??? Na tej zasadzie drodzy biznesmeni turystyki kazimierskiej, Rzym już cza by wysadzić a później zaorać. KTO TAM PRZYJEDZIE na zwiedzanie czy innom turystyke?!?!A co z obywatelamyy KD wymagającymi kwarantanny?? Na wyspy na Wiśle?? Czy do innego, bardziej gupiego tj. mniej chodliwego miasteczka/miasta/ metrpoliii.?? Na ślunsk, bo tam z turystyka nie bardzo????
|
![]() |
Odnośnie lokalizacji, będą to internaty przy szkołach w Lublinie i regionie
|
![]() |
już kilka dni temu dzieciakom w internatach polecono spakować i zabrać swoje rzeczy, także plan na to co ma się wydarzyć już jest znany od jakiegoś czasu
|
![]() |
Połowy komentarzy nie rozumiem, bo to nawet zdań po polsku nie przypomina. Poświęćcie ten czas na naukę języka i pisowni poprawnej bo aż oczy bolą...
|
![]() |
Kwarantanna polega na pewnym odizolowaniu osoby, u której podejrzewa się ewentualne wystąpienie wirusa, więc jeśli mąż wrócił z zagranicy to jeżeli mieszka w domku jednorodzinnym to idzie na górę (korzysta z łazienki na piętrze), a żona i córka mieszkają na dole (korzystają z łazienki na parterze) i przez 14 dni, czyli dwa tygodnie nie kontaktują się z mężczyzną (mężem i ojcem), donoszą mu tylko posiłki na górę. W przypadku mieszkań w blokach nie wiem czy kwarantanna jest możliwa, bo jest jedna łazienka w mieszkaniu.W takim przypadku rodzina musi zamieszkać u dalszej rodziny. |
![]() |
Ten wirus nie lata w powietrzu.zarazic sie mozna od czlowieka.czemu my zdrowi siedzimy w domu bo musimy strzec sie od debili ktorzy wracaja z zagranicy i nie siedza w domu tylko lataja po okolicy.A ja uważam, że lata w powietrzu, bo owszem mam alergię ale jak coś kwitnie itp. tj kwiecień-maj i to nie aż jak teraz, leci mi woda z nosa jak z kranu jak wyjdę na dwór, tak nigdy nie miałam |
![]() |
Boże widzisz i nie grzmisz....
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|