![]() |
Dobrze, ale niech zaczną robić dziesiątki tysięcy testów dziennie i wyposażą szpitale, DPSy, przychodnie w maseczki, kombinezony, płyny dezynfekujące, przyłbice itd. Bez tego będziemy siedzieć w domu rok albo i więcej. Należy szybko diagnozować i izolować osoby zarażone, również te które NIE MAJĄ OBJAWÓW a chodzą i roznoszą wirusa. Takimi osobami mogą być pacjenci, lekarze, pielęgniarki, klienci sklepów, policjanci itd. Czyli każdy z nas.
|
|
"Jeżeli są warunki żeby normalnie iść do sklepu po świeże pieczywo, to i raz na rok można iść i do lokalu wyborczego" - 100% racja
|
![]() |
"trzy razy więcej klientów, niż jest w nim kas" - super precyzja. Kas? Otwartych kas? W piekarni na moim osiedlu jest jedna kasa więc rozumiem, że będzie mogło wejść 3 osoby. To dużo więcej niż teraz ... bo może jedna ;)
|
![]() |
Harpaganowi najlepiej byłoby nic nie mówìć o zakończeniu kwarantanny. Dla naszego lepszego samopoczucia. Wyszedłby z buszu po 40 latach jak ongiś Japończyk, ktory nie wiedział, że II WŚ dawno zakończyła się. O ile świat byłby kolorowy bez rad Harpagana? On już chomika od lat trzyma w pełnej kwarantannie. O rybkach nawet nie wspomnę. ;)
|
![]() |
"Jeżeli są warunki żeby normalnie iść do sklepu po świeże pieczywo, to i raz na rok można iść i do lokalu wyborczego" - 100% racjaTylko że bez jedzenia długo się nie pożyje, a głosowanie w takich warunkach, to niemałe ryzyko. Być może głosując właśnie nie pożyje się długo. Ty jednak nie myślisz, a jedynie kopiujesz PiSowskie opinie, więc nic dziwnego, że klepiesz takie bzdety. |
|
Ukraiński parlament przegłosował ustawę o otwarciu rynku ziemi. Legendarne czarnoziemy na sprzedaż
|
|
KONSTYTUCJA ! DEMOKRACJA ! - już nie nawołujesz ludzi do "zmiany władzy" i wyjścia na ulicę ?? Czemu nie tęczowi naiwniacy nie pomagają chorym niedołęznym i starcom?"Jeżeli są warunki żeby normalnie iść do sklepu po świeże pieczywo, to i raz na rok można iść i do lokalu wyborczego" - 100% racjaTylko że bez jedzenia długo się nie pożyje, a głosowanie w takich warunkach, to niemałe ryzyko. Być może głosując właśnie nie pożyje się długo. Ty jednak nie myślisz, a jedynie kopiujesz PiSowskie opinie, więc nic dziwnego, że klepiesz takie bzdety. |
![]() |
A czemu mnie o to pytasz? I co to ma do kwestii wyborów?I kiedy nawoływałem do wyjścia na ulice? Bo co do władzy, to owszem - zawsze krytykowałem PiS i wszelkie działania Panów Kaczyńskich.KONSTYTUCJA ! DEMOKRACJA ! - już nie nawołujesz ludzi do "zmiany władzy" i wyjścia na ulicę ?? Czemu nie tęczowi naiwniacy nie pomagają chorym niedołęznym i starcom?"Jeżeli są warunki żeby normalnie iść do sklepu po świeże pieczywo, to i raz na rok można iść i do lokalu wyborczego" - 100% racjaTylko że bez jedzenia długo się nie pożyje, a głosowanie w takich warunkach, to niemałe ryzyko. Być może głosując właśnie nie pożyje się długo. Ty jednak nie myślisz, a jedynie kopiujesz PiSowskie opinie, więc nic dziwnego, że klepiesz takie bzdety. |
![]() |
a kwarantanna Polonusów w domach po części z rodzinami ? na granicach lub przy lotniskach nie ; jakieś przemarsze białych konwojów z bratnią pomocą, operacje pokojowe czy misje stabilizacyjne w planach? poradniki
***s://***youtube.com/watch?v=v3ZOf9xz3aQ ;
***s://***youtube.com/watch?v=93NOcnAUnnM ;
***s://***youtube.com/watch?v=sDVwOl1P-rk ;
a jaką motorynkę na raty polecacie w miarę tanią i niezawodną
|
![]() |
A pod sklepem setki ludzi stłoczonych przed wejściem. Trzeba przyprowadzić dzieci koniecznie, by zobaczyły świat za PRLu ;) Ja z takim obostrzeniem spotkałem się w zeszłym roku podczas wyborów samorządowych w monachijskim konsulacie. Dwie kabiny do głosowania na... CAŁY LAND?! Bierzcie smartfony i nagrywajcie. Tym bardziej, że od 10 do 12 sklepy tylko dla staruszków. Ławeczki przygotowano dla setki poza sklepem? Bo jak babcia zacznie płacić drobniakami, to i pół dnia zejdzie.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|