lata lecą a ja widzę coraz słabiej, cieżko mi już wieczorem coś poczytać, oglądać tv, byłem niedawno u okulisty i jakoś wzrok mi mocno nie poleciał mam bardziej wrażenie ż eto przez zmęczeie czy coś, czy jakoś inaczej da się poprawić wzrok? Może jakieś witaminy mogły by pomóć?
|
|
bez recepty możesz sobie kupić lutezan omega 3, ma luteinę i kwas omega 3 w składzie a one bardzo dobre sa na wzrok, bierzesz tylko 1 tabletkę dziennie. dobrze jesr też dietę wzbogacić o jagody, ryby, rzeczy zawierające cynk, bo to też dużo może pomóc.
|
|
Podobno kurkuma dobrze wpływa na wzrok, dlatego warto dodawać ją do posiłków jeżeli istnieje taka możliwość.
|
|
Kurkuma na wzrok? Wiem, że dobroczynny wpływ na organizm, ale chyba akurat nie na wzrok.
Lutezan jest dobry sama stosuję, nawet nie wiedziałam, że jest w wersji z omega-3. Warto dbać o wzrok profilaktycznie od wewnątrz i czasem także kroplami do oczu. To nie tylko kwestia monitora i telewizora, a np. zimą suchych pomieszczeń.
|
|
właśnie dobrze pamiętałam, że gdzieś o tym czyatłam ******kobiety.pl/zdrowie/kurkuma-przyprawa-pelna-zdrowia kurkuma ma sporo zalet i dobry wpływ na cały organizm, na wzrok również, znajdziesz to w tym artykule. wiadomo, ze nie nacierasz nią oczu...ale włączając ją do diety może faktycznie ma takie działanie. |
|
Możliwe, że kurkuma również, ale są chyba lepsze rzeczt, jak np. borówki. Oczywiście nie zniechęcam do kurkumy, bo sama ją lubię i na pewno ma dobry wpływ na organizm. Choć w potrawach trzeba z nią uważać, bo czasem nadmiernie wpływa na smak i to nie zawsze korzystnie.
|
|
Sok z marchwii " dzięki zawartości beta-karotenu jest prekursorem retinolu, czyli witaminy A biorącej udział w procesie widzenia." Stary, sprawdzony sposób :)
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|