ale przecież to czy masz suche oczy nie ma raczej zadnego wpływu na to czy mozesz miec zabieg czy nie . Dużym , a właściwie decydującym znaczeniem jest to czy masz ustabilizowaną wadę. Ja np przy wadzie -4 i -5 miałam zabieg lentivu . I wada zeszła mi do zera
|
|
z tego co czytałam jakiś czas temu to jeżeli ściśle się stosujesz do zaleceń lekarza to nie ma możliwości żeby się coś działo po zabiegu ale jak to wygląda w praktyce to nie miałam okazji się przekonać
|
|
Dokladnie , nie ma wpływu na to czy masz miec autorze wątku zabieg czy nie . Ja sama wybieram sie na zabiegi laserowej korekcji wzroku w Rzeszowie do kliniki Optegra. jestem po wizycie kwalifikacyjnej juz ;)
|
|
jestem akurat po zabiegu lentivu w Rzeszowie jakiś tydzień czasu . Co mogę powiedzieć ? No więc : czuję się bardzo dobrze , nastepnego dnia mogłam iść sobie na spacer ;)
|
|
A ja akurat wybieram się na zabieg ale w klinice Optegra w Lublinie. Będę miała zabieg Lasek w promocyjnej cenie. Załace też za wizytę kwalifikacyjną 149 zł co niezmiernie mnie cieszy ;)
|
|
We Wrocławiu jest barzo dobra klinika Spektrum, robią zabiegi najnowocześniejszymi metodami, wiem że ludzie jeżdża z całej Polski. Zresztą korekcja może się odbywać ni tylko laserowo ale też jest możliwość refrakcyjnej wymiany soczewki i też wszczep soczewki fakijnej.
|
|
Ja zdecydowałam się na laserową korekcję wzroku w mojej Warszawie, gdzie zresztą mieszkam od dziecka ;) Trafiłam tutaj na super klinikę Dzięgielewska Instytut Oka, cena bardzo wporządku, zabieg krótki, trwał jedynie 30 minut.
|
|
Ktoś tutaj pytał czy oko może być bardziej wysuszone. Nie sądzę. Tzn ja tak nie miałam i jeszcze też zależy jaką masz metodą usuwaną wadę wzroku. Ja miałam zabieg Lentivu w Optegrze. Nie miałam zespłu suchego oka. Wiaodmo że dostałam krople z antybiotykiem o to trzeba mieć, zeby jakiegoś zakażenia nie dostać. To jest zabieg. No i krople nawilżające. |
|
Potwierdzam, też nie miałam takich problemów jak zespół suchego oka po tym zabiegu. Ja mogłam w koncu normalnie funkcjonować i np uprawiać wspinaczkę bez okularów i soczewek, po ktoórych często miewałam stany zapalne.Ktoś tutaj pytał czy oko może być bardziej wysuszone. Nie sądzę. Tzn ja tak nie miałam i jeszcze też zależy jaką masz metodą usuwaną wadę wzroku. Ja miałam zabieg Lentivu w Optegrze. Nie miałam zespłu suchego oka. Wiaodmo że dostałam krople z antybiotykiem o to trzeba mieć, zeby jakiegoś zakażenia nie dostać. To jest zabieg. No i krople nawilżające. |
|
Mój tata miał w Optegrze zabieg Clearvu, fajnie że jest też możliwość laserowej korekcji wzroku dla osób po 40 roku życia.
|
|
Zabieg Lentivu, uważam, ze jest to najlepsze chyba co mnie spotkało. jaka była moja radość że nie musze w koncu zakładać okularów. właściwie to było tak, że ja bez okularów na dłuższą metę nie widziałam kompletnie nic. jestem wdzięczna równiez Optegrze, lekarzom, ze tak dobrze mi przeprowadzili ten zabieg.
|
|
A ja sie wybieram na zabieg Lentivu i jeszcze teraz tak w ogóle jest promocja na wizytę kwalifikacyjną. teraz kosztuje tylko 149 zł
|
|
Powiem tak szczerze, że do mnie juz zaden zabieg się nie nadawał jak Clearvu, swoją droga również robiony w Optegrze. Mam 45 lat więc jedyne co mi zostało to właśnie taki zabieg na krótkowzroczność ;)
|
|
Zabieg laserowej korekcji wzroku miałam w Optegrze w Lublinie ;) I jestem bardzo zadowolona z efektu iz tego, ze jest krótki okres rekonwalscencji.
|
|
Nie miałam żadnych problemów tak szczerze mówiąc z takimi rzeczami jak suche oczy czy coś. Jedynie może lekki ból, który jest normalny. Aczkolwiek i tak właściwie następnego dnia po laserowej korekcji wzroku wróciłam normalnie do codziennego zycia.
|
|
Jest też jeszcze zabieg Clearvu w Optegrze, jest ogromną szansą dla osób po 40 stce i chcących sie cieszyć normalnym wzrokiem ;) bez okularów jeszcze.
|
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|